Συνεχίζει να αναπτύσσεται το πρόγραμμα specialized της Oracle

Σήμερα, το πρόγραμμα OPN Specialized για την ΕΜΕΑ έχει να επιδείξει: α) Περισσότερους από 400 εξειδικευμένους συνεργάτες, εκ των οποίων πάνω από 270 βρίσκονται στο επίπεδο Platinum, β) Περισσότερες από 560 επιτυχείς Εξειδικεύσεις, γ) Περισσότερους από 14.400 Ειδικούς του OPN και δ) Κάλυψη σε πάνω από 65 χώρες σε όλη την περιοχή της EMEA.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 εξειδικεύσεις, που αντιπροσωπεύουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Oracle όσον αφορά λύσεις βάσης δεδομένων, middleware, εφαρμογών, κλαδικών λύσεων και -τώρα- servers και προϊόντα αποθήκευσης.

Συνεχίζοντας την επένδυση σε νέους πόρους και ευκαιρίες που δίνουν στους συνεργάτες δυνατότητες ανάπτυξης, η Oracle θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την Πύλη Πελατών (www.oracle.com/us/partnerships/specialized-showcase-224514.html) του OPN Specialized στο πλαίσιο της διαδραστικής Online εκδήλωσης OPN Days στις 24 Ιανουαρίου.

Η NCR δημιουργεί διεύθυνση αναδυόμενων αγορών

Ο Στέλιος Φράγκος προήχθη στη θέση του περιφερειακού αντιπροέδρου της Διεύθυνσης Αναδυόμενων Αγορών, που καλύπτει τις χώρες: Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ο Σ. Φράγκος θα υπάγεται στη δικαιοδοσία του Peter Leav, ανώτερου αντιπροέδρου στις παγκόσμιες πωλήσεις, και θα εστιαστεί στην επέκταση της βάσης πελατών, των εσόδων και της κερδοφορίας της NCR σ’ αυτές τις αγορές.

Η νέα δομή της εταιρείας θα επιτρέψει στον Σ. Φράγκο και στην ομάδα του, να εστιαστεί στον απαιτούμενο τομέα της αυτό-εξυπηρέτησης, και να υποστηρίξει τις ανάγκες των πελατών επεκτείνοντας την προσέγγιση συνεργασίας της NCR και ευθυγραμμίζοντας τις στρατηγικές της εταιρείας go-to-market (διείσδυση στην αγορά), Έρευνας κι Ανάπτυξης και παραγωγής.

Η Cisco προτίθεται να εξαγοράσει την Pari Networks

Με έδρα στην πόλη Milpitas στην Καλιφόρνια, και μέρος των εργαζομένων της στο Hyderabad στην Ινδία, η τεχνολογία της Pari Networks θα ολοκληρώσει τις έξυπνες υπηρεσίες της Cisco και θα ενισχύσει την ικανότητα της Cisco και των συνεργατών της να διαχειρίζονται την υγεία και τη σταθερότητα των δικτύων των πελατών μέσω προσωποποιημένων, προληπτικών υπηρεσιών.

Εκτός από προηγμένη τεχνολογία, η Pari Networks προσφέρει στη Cisco μία κορυφαία ομάδα μηχανικών που θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει και θα ενισχύσει τις έξυπνες υπηρεσίες της Cisco.

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν ανακοινωθεί. Η εξαγορά υπόκειται στους όρους της συμφωνίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011 της Cisco. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς οι εργαζόμενοι της Pari Networks θα ενταχθούν στο τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Cisco.

Η AMCO υλοποίησε νέα έργα αξίας άνω των 900.000 ευρώ

Παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις, η εταιρεία κινήθηκε δυναμικά στο χώρο του system integration, με την πώληση νέων προϊόντων και υπηρεσιών σε πελάτες τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, η AMCO Α.Β.Ε.Ε. ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα εξής έργα:
α) Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών, διασύνδεση με σύστημα ΑΤS, εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στους τερματικούς σταθμούς του ΗΣΑΠ.
β) Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων τεχνολογίας LED στο Εμπορικό Κέντρο επί της Λ. Κηφισού 96-98 στο Αιγάλεω.
γ) Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων πωλητών καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
δ) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου – καταμέτρησης χώρων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο επί της Λ. Κηφισού 96-98 στο Αιγάλεω.
ε) Προμήθεια και εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Τηλεματικού Συστήματος Δυναμικής Πληροφόρησης Κοινού και Αυτόματης έκδοσης Εισιτηρίων Αστικών Συγκοινωνιών για τα Αστικά ΚΤΕΛ Άρτας και Λαμίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των ανωτέρω έργων υπερβαίνει τις 900.000 ευρώ.

Βραβεία ψηφιακής καινοτομίας από Eurobank και Ο.Π.Α.

Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν: α) 1ο βραβείο: Π. Παπαδάτος, Α. Σαρέλλας, «Capture your audience», MBA, Πανεπιστήμιο Πατρών, β) 2ο βραβείο: Π. Ζιώγκας, Κ. Γαλάνης, Σ. Λεωνίδου, «Ta panda ola», Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ, γ) 3ο βραβείο: Π. Σταμπέρνας, Ν. Καλαρά, «Yachtel», Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ΟΠΑ και δ) Διάκριση κοινωνικής προσφοράς: Σ. Γκιόκας, Ο. Μαβή, «Kidneydonors», Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ.

Η Βάσω Διακουμή Γενική Διευθύντρια στη Scicom

 Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στη SCICOM το 1986 σαν προγραμματίστρια, εξελίχθηκε γρήγορα σε Αναλύτρια, ανήλθε στη θέση της Software Development Manager,  σύντομα έγινε Διευθύντρια του τομέα Υλοποίησης Έργων και από το 2005 ανέλαβε Διευθύντρια όλου του τομέα Επιχειρηματικού Λογισμικού, αθροίζοντας 25 χρόνια εμπειρίας στους παραπάνω τομείς. Φέρει μία πλούσια εξειδίκευση στις πιο διαδεδομένες Τεχνολογικές πλατφόρμες (Microsoft, Oracle) και έχει διαχειριστεί τα πλέον σύνθετα και πολύπλοκα ΙΤ έργα σε μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Η Β. Διακουμή έχει σπουδάσει Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  Συστήματα Πληροφορικής.

Η Quality & Reliability ανέλαβε το back office της Περιφέρειας Αττικής

 Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων Back Office των περιφερειών για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και η υλοποίηση κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των ΟΤΑ.

Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 123.412 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.