Οι Bluestream και Dotsoft ανέλαβαν έργο για το Cedefop

Ειδικότερα, η Bluestream Solutions ανέλαβε το έργο που αφορά στη διαχείριση διακομιστών και υπολογιστών καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 476.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Αντίστοιχα, η εταιρεία Dotsoft ανέλαβε το έργο που αφορά στην υποστήριξη διαχείρισης τεχνικών έργων ΤΠΕ. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 120.800 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο Αθ. Κώτσης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Intracom IT Services

Ο Α. Κωτσής αποτελεί στέλεχος του ομίλου Intracom ήδη από το 1991, αρχικά της Intracom (1991-1993) και στη συνέχεια της Ιντρασόφτ Αθήνας (1993-1995). Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και γενικός διευθυντής της Intrasoft International στο Λουξεμβούργο (1995) της οποίας και διατελεί διευθύνων σύμβουλος από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Με κέντρο των δραστηριοτήτων του τις Βρυξέλλες, Βέλγιο, ο Α. Κωτσής υποστηρίζει την υλοποίηση των σχεδίων διεύρυνσης του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά, καθιστώντας την Intrasoft International κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά Πληροφορικής του ευρύτερου ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης.

Η Microsoft Ελλάς παρουσίασε το Microsoft Lync

 Η εκδήλωση είχε τίτλο «Microsoft Lync: Επαναπροσδιορίζοντας την επικοινωνία» και απευθυνόταν σε επαγγελματίες της πληροφορικής. Ο Microsoft Lync Server 2010 διατίθεται ήδη στην αγορά, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την επικοινωνία όλων των επιχειρήσεων. Το νέο προϊόν της Microsoft, που παλαιότερα έφερε την ονομασία Office Communications Server, αναβαθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη μιας επιχείρησης επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω του PC, του τηλεφώνου και του browser, προσφέροντας τη δυνατότητα εικονικής συνδιάσκεψης με βίντεο και ήχο, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κοινή χρήσης τόσο των διάφορων εφαρμογών, όσο και της επιφάνειας εργασίας, καθώς και δυνατότητες τηλεφωνίας.

Παράλληλα, ο νέος Lync Server 2010 συνεργάζεται πλήρως με τις δημοφιλείς εφαρμογές της Microsoft, όπως το Office, τον Sharepoint Server και τoν Exchange Server, εξασφαλίζοντας ένα οικείο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω αυτών. Η Microsoft, εντός του 2011, θα διαθέσει ακόμα το Microsoft Lync Online, ως μέρος του Office 365, της νέας σουίτας παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής συνεργασίας και παραγωγικότητας στο cloud.

Η Huawei ολοκληρώνει με επιτυχία φωνητική κλήση

H κλήση, που έγινε στο Δοκιμαστικό Εργαστήριο Διαλειτουργικότητας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution) και ΕPC (Evolved Packet Core) της Huawei στη Σανγκάη, αποδεικνύει ότι οι πάροχοι που χρησιμοποιούν τεχνολογίες LTE/EPC για την παροχή υπηρεσιών δεδομένων, θα μπορούν ταυτόχρονα να προσαρμόζουν το υπάρχον CS δίκτυο για την παροχή φωνητικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη βασική λύση που έχει καθοριστεί από τον οργανισμό 3GPP, η μέθοδος Fallback για κλήσης φωνής μέσω μεταγωγής κυκλώματος θεωρείται η προτιμότερη λύση για τα αρχικά στάδια της ανάπτυξης δικτύου τεχνολογίας LTE/EPC. Από πλευράς χρήστη, ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση στην πραγματοποίηση κλήσεων και υποστηρίζει τις ομαλές μεταβιβάσεις. Σε παρόχους, δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα υπάρχοντα δίκτυά τους και με αυτό οτον τρόπο να προστατεύουν τις επενδύσεις τους.

Δυναμική δραστηριοποίηση της ATC σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ήδη από την αρχή του χρόνου παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα προώθησης των προϊόντων που διαθέτει, είτε με την υπογραφή σημαντικών έργων υλοποίησης Επιχειρησιακών & Τραπεζικών Λύσεων σε χώρες της Ν.A. Ευρώπης, είτε με την συμμετοχή της σε σημαντικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό στον χώρο των ΜΜΕ, Web, Mobile. Ειδικότερα τον Φεβρουάριο συμμετέχει στα εξής συνέδρια:
α) 1ο συνέδριο “InfoCom Smartphones & Apps” που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2011, ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα – Συμμετέχει ως Υποστηρικτής. Η ATC συμμετέχει στο συνέδριο αυτό με λύσεις για συνεργασία μετακινουμένων ομάδων, κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και e-readers οποίες υποστηρίζουν όλες τις σημαντικές πλατφόρμες κινητών συσκευών (iPhone, Android, Nokia, Blackberry, Windows Mobile, J2ΜΕ, Symbian και χρησιμοποιούν οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες επιλογές δικτύωσης (GPRS, 3G, WLAN).

β) «6th Middle East Conference» που θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο JW Marriott, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Συμμετέχει ως Χρυσός Χορηγός. Απευθυνόμενη στον αραβόφωνο δημοσιογραφικό χώρο, η εταιρεία θα παρουσιάσει στο συνέδριο αυτό τα νέα χαρακτηριστικά της Αραβικής έκδοσης του συστήματος NewsAsset που υποστηρίζει ολόκληρη τη ροή εργασίας Πρακτορείων Ειδήσεων και Εκδοτικών Οργανισμών.

γ) 5th Print Media Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβ. 2011, στο Athenaeum Intercontinental, Αθήνα – Χορηγός τεχνολογίας.
Για 5η συνεχή χρονιά στο συνέδριο αυτό, η ATC θα παρουσιάσει την  εμπειρία της στη συνεχή ανάπτυξη λύσεων για το χώρο των ΜΜΕ και case study μεγάλου εκδοτικού οργανισμού.

Η Ericsson και η Media Corp προσφέρουν υπηρεσίες διαδραστική τηλεόρασης

Αυτή είναι η πρώτη σύμβαση υπηρεσιών διαχείρισης της Ericsson με εταιρεία Μέσων στην Ασία και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τηλεοπτικών λύσεων της Ericsson, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθούν περιεχόμενο video οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και σε μια ευρεία γκάμα συσκευών. Η MediaCorp είναι ο κορυφαίος οργανισμός Μέσων της Σιγκαπούρης με 7 τηλεοπτικά κανάλια, 13 ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και εφημερίδες, περιοδικά, ταινίες, ψηφιακά και άλλα Μέσα.

Οι τηλεθεατές της αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς της Σιγκαπούρης και τα διεθνή NewsAsia κανάλια, είναι από τα πρώτα αγγλικά κανάλια ειδήσεων ιδιοκτησίας της Ασίας και έχουν προβολή σε όλη την περιφέρεια. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της MediaCorp, αυτή η συμφωνία υποστηρίζει την επέκταση δραστηριοτήτων τους και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση άμεσης, διαδραστικής  σχέσεις με τους καταναλωτές. Η Ericsson θα προμηθεύσει, θα ενσωματώσει, θα διαχειρίζεται και θα είναι υπεύθυνη λειτουργίας για την ολοκληρωμένη end-to-end τεχνική λύση για πέντε χρόνια.

Έργο της Best Practice στην Εθνική Ασφαλιστική

Το νέο σύστημα ενοποιεί λειτουργικότητα υπαρχόντων εφαρμογών, προσφέροντάς την μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, με ταυτόχρονη υλοποίηση ροών εργασίας που διατρέχουν πολλαπλά συστήματα. Με αυτό τον τρόπο βελτιστοποιήθηκαν εταιρικές διαδικασίες όπως η διαχείριση των πραγματογνωμοσυνών, οι ειδοποιήσεις των πελατών κτλ αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό υφιστάμενες τεχνολογικές επενδύσεις του οργανισμού.

Το OneClick Desktop βασίζεται στην πλατφόρμα Microsoft Customer Care Framework (CCF) και υποστηρίζει την διασύνδεση διαφορετικών εφαρμογών εκμεταλλευόμενο το κοινό context πληροφορίας. Με την υιοθέτηση της λύσης αυτής, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εκτελεί τις εργασίες του μέσα από ένα ενοποιημένο σύγχρονο περιβάλλον, χωρίς την ανάγκη να πλοηγείται σε διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των Space Hellas – Dell – Microsoft στη Θεσσαλονίκη

Στην ομιλία του ο Πάνος Κανελλόπουλος, Solutions Consultant της Dell, παρουσίασε τις νέες λύσεις της εταιρίας που επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύσουν σε IT καινοτομίες, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη που αφορούν στη λειτουργία των συστημάτων τους. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Αγραφιώτης-Ράπτης, IT Solutions Consultant της Space Hellas, ανέλυσε την έντονη ανάγκη, πλέον, των επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση της αρχιτεκτονικής Virtualization, όχι μόνο στο data center αλλά και στο desktop.

Τέλος, στις παρουσιάσεις τους οι Σωτήρης Καραγιάννης, Εμπορικός Διευθυντής Β. & Δ. Ελλάδας της Space Hellas και Γιώργος Μαυρουδής, Senior Software Engineer της Space Hellas παρουσίασαν τις λύσεις της εταιρίας για IT intelligence και Management, με ιδιαίτερη έμφαση στην πλατφόρμα .Pulse IT Intelligence η οποία προσφέρει στον πελάτη απεριόριστες δυνατότητες συλλέγοντας, ενοποιώντας και προβάλλοντας σε μία ενιαία κονσόλα πληροφορία από άλλα συστήματα.