Η Byte υλοποίησε έργο SAP στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο για την υλοποίηση του οποίου η BYTE, πιστοποιημένος συνεργάτης (Gold Partner) της SAP, επιλέχθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που προκήρυξε η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών».

Το έργο που υλοποίησε η ΒΥΤΕ περιλάμβανε την ανάπτυξη και παραμετροποίηση σύνθετων ζητουμένων με στόχο την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του πολιτιστικού χώρου σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του έργου, η ΒΥΤΕ ανέπτυξε επίσης ένα ξεχωριστό υποσύστημα με στόχο την καλύτερη διαχείριση των Παραστάσεων.

Η Fujitsu και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε συστήματα Sparc

Οι εταιρείες είχαν ήδη ανακοινώσει (2 Δεκεμβρίου 2010) μια νέα σχεδίαση ενοποιημένου περιβλήματος με τα λογότυπα και των δύο εταιρειών για τους servers Oracle και Fujitsu SPARC Enterprise M-series. Η Oracle και η Fujitsu έχουν επίσης δημοσιεύσει ένα σχέδιο εξέλιξης ανάπτυξης για τα επόμενα τρία χρόνια των servers M-series, που παρέχουν 15 φορές καλύτερες επιδόσεις.

Αυτές οι νέες εξελίξεις θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο το ότι θα επιτευχθούν αυτά τα ορόσημα. Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, οι ομάδες πωλήσεων της Oracle και της Fujitsu συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την από κοινού πώληση servers SPARC Enterprise. Αυτό θα διασφαλίσει τη διαρκή συνέχεια των προσπαθειών και παράλληλα θα επιτρέψει τη διαρκή βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών.

Επιπλέον, η Fujitsu υπέγραψε μια νέα συμφωνία διανομής με το Oracle PartnerNetwork, η οποία δίνει στην Fujitsu τη δυνατότητα να μεταπωλεί και να διανέμει προϊόντα Oracle από όλο το χαρτοφυλάκιο της Oracle. Αυτό επιτρέπει στη Fujitsu να δρα ως ολοκληρωτής συστημάτων (systems integrator) και προμηθευτής λύσεων για όλο το πακέτο τεχνολογίας της Oracle.

Watson: Η νέα γενιά υπολογιστών

Οι επιστήμονες της IBM δημιούργησαν ένα εξελιγμένο υπολογιστικό σύστημα, το οποίο είναι ικανό να ερμηνεύει διττές εκφράσεις και να πραγματοποιεί υψηλή ανάλυση και συσχετισμό δεδομένων με στόχο την ορθότητα της απάντησης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στο πρώτο χτεσινό επεισόδιο του Jeopardy το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Watson $5.000, Brad Rutter $5.000 και Ken Jennings $2.000.

Πρόσκληση 60 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

 Συγκεκριμένα, η πρόσκληση περιλαμβάνει μεταξύ των προτεινόμενων πράξεων και τη δημιουργία Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS) για την τηλεματική διαχείριση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την πληροφόρηση των επιβατών και την ηλεκτρονική πληρωμή εισιτηρίων.

Σκοπός είναι, με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να υλοποιηθεί ένα πρότυπο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών.

Η Πρόσκληση 26 χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η υποβολή προτάσεων θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και την Πέμπτη 31  Μαρτίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες: www.digitalplan.gov.gr.

Νέες τηλεπικοινωνιακές λυσεις παρουσίασε η Huawei

Το HetNet, βασικό μέρος της λύσης SingleRAN@Broad της Huawei, απαρτίζεται από μια σειρά σταθμών βάσης που συμπεριλαμβάνουν μονάδες Macro, Micro, Pico και Femto.

Η λύση HetNet βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυεπίπεδου δικτύου στοχευμένης κάλυψης που βασίζεται στην κατανομή του δικτυακού traffic, με στόχο την αδιάλειπτη κάλυψη «τυφλών σημείων» και hot spots. Τα προϊόντα Micro, Pico και Femto προσφέρουν αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη  κάλυψη για οικιακή και μικρό-μεσαίου μεγέθους εταιρική χρήση σε πυκνοκατοικημένες αστικές  περιοχές, ενώ τα προϊόντα Macro προσφέρουν συνεχή κάλυψη για ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Επιπρόσθετα, η Huawei παρουσίασε τη λύση κινητής ευρυζωνικότητας (MBB) “Any Connection”, που προσφέρει ομαλή εξέλιξη δικτύων UMTS και HSPA σε LTE. Η λύση MBB backhaul της Huawei είναι μια All-IP λύση που προσφέρει δικτύωση “Any Connection” και μειώνει δραματικά το κόστος περιαγωγής per bit για δίκτυα κινητής που εξελίσσονται σε LTE . Παράλληλα, εγγυάται μια ανώτερη εμπειρία, παρέχοντας λύσεις υπερ-ευρυζωνικότητας σε μια εποχή κινητής υρυζωνικότητας.

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ

Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (Οktabit ΑΕ) ενώ καθήκοντα ταμία ανέλαβε ο Βασίλης Ορφανός (PC Systems AΕ). Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για τα υπόλοιπα μέλη παραμένει ως έχει: Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος (Datacon AE), Β΄ Αντιπρόεδρος, Γιώτα Παπαρίδου (Forth-Crs AE), Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Καρανικολός (Knowledge Broadband Services AE), Ειδική Γραμματέας, Ευτυχία Κουτσουρέλη (Info-Quest ΑΕΒΕ), Μέλος ΔΣ, Αριστοτέλης Άννινος, A.E. (Διάλογος – Speech Communications), Μέλος ΔΣ, Ελένη Παπανδρέου (Intersys AE) Μέλος ΔΣ, Ιωάννης Τσιαδής (OTS AE), Μέλος ΔΣ, Κωνσταντίνος Φωτεινόπουλος (Byte Computer ABEE).

Voice over TD-LTE από την Ericsson για την China Mobile

Σε μια κοινή προσπάθεια, οι τρεις εταιρείες πραγματοποίησαν την πρώτη επίδειξη φωνητικών υπηρεσιών σε TD-LTE δίκτυο. Η διάσκεψη της China Mobile, με στόχο να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα TD-LTE, έχει λάβει την ολοκληρωτική υποστήριξη της αγοράς. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Sony Ericsson και την ST-Ericsson, η Ericsson παρουσίασε εφαρμογές πολυμέσων, όπως video streaming και web browsing, αποδεικνύοντας την ικανότητά του TD-LTE να παραδώσει πλούσιες σε δεδομένα υπηρεσίες με μεγάλη ταχύτητα. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση συσκευών της Sony Ericsson με ενσωματωμένο M700 TD-LTE modem ST-Ericsson και έναν voice over LTE πελάτη.