Σε τεχνολογία Power 7 βασίζεται ο Watson της IBM

Watson $35.734, Brad Rutter $10.400 και Ken Jennings $4.800. Ο Watson, ο οποίος πήρε το όνομά του προς τιμήν του ιδρυτή της IBM, Thomas J. Watson, κατασκευάστηκε από μια επιστημονική ομάδα του τομέα Έρευνας της IBM, σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση νίκης του Watson, η ΙΒΜ θα δωρίσει το σύνολο του επάθλου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η PC Systems ολοκληρώνει την ασύρματη διασύνδεση των Νοσ. «Αγλαΐα Κυριακού» και «Ελπίδα»

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, με στόχο την άμεση μεταφορά δεδομένων (data) και τηλεφώνων ανάμεσα στα δυο κτίρια. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης λύσης θα έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία, αλλά και τη μείωση του επικοινωνιακού κόστους.

Η Ideal Electronics συνεργάζεται με την Forthnet

Η Fortinet, εταιρία που δραστηριοποιείται σε προϊόντα ψηφιακής ασφάλειας, με συνεχείς βραβεύσεις από ανεξάρτητους οργανισμούς όπως ο Gartner, αποτελεί τη λύση που συνδυάζει τη μέγιστη ενοποιημένη ασφάλεια με ανταγωνιστικό κόστος διαχείρισης και συντήρησης του προϊόντος. H άριστη υποστήριξη με πιστοποιημένους μηχανικούς, οι συχνές τεχνικές εκπαιδεύσεις, η διαθεσιμότητα Demo συσκευών, η προστασία και εξασφάλιση σημαντικών ποσοστών κερδοφορίας για τους συνεργάτες, η εμπιστοσύνη και αξιοπιστία των logistics είναι τα χαρακτηριστικά που μας έχουν διαφοροποιήσει μέχρι σήμερα, κατατάσσοντας την IDEAL Electronics σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της διανομής προϊόντων.

Νέας γενιάς ERP παρουσίασε η Altec

Διαθέτουν όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα τα καταστήσουν λειτουργικά από την πρώτη μέρα εφαρμογής τους. Δίνοντας έμφαση στην αρχιτεκτονική και την τεχνολογία του λογισμικού, που χρησιμοποιήθηκε στα εν λόγω προϊόντα, καταρρίφθηκε η προσέγγιση της τεχνολογίας «ως αυτοσκοπός» εγκαινιάζοντας την εποχή της τεχνολογίας «στην υπηρεσία του χρήστη». Η Altec Software αποφάσισε να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αναβάθμισης των δύο βασικών προϊόντων της («Κεφάλαιο 4» και «Atlantis”) με τον εξ’ ολοκλήρου επανασχεδιασμό της βασικής τους δομής.

Play mobile : Εντυπωσιακή ανάπτυξη στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας

Το 2007 που ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρείας, η PLAY είχε μερίδιο στην αγορά της τάξης του 2%, ενώ το 2010 το μερίδιό της έφτασε το 11%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη από operator που δραστηριοποιείται σε ώριμη αγορά.

Συγκεκριμένα η αγορά της Πολωνίας,- που αποτελεί την μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης με 39 εκατ. πληθυσμό και παρουσίασε τη μοναδική οικονομική αύξηση στην Ευρώπη και αύξηση ΑΕΠ 3,4% το 2010-, αποτελεί μια από τις λίγες περιπτώσεις στην Ευρώπη, όπου η αγορά της κινητής τηλεφωνίας αυξάνεται.

Στην Πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών δραστηριοποιούνται εδραιωμένοι ανταγωνιστές όπως η Orange, Plus (Vodafone), Era (Deutsche Telekom). Το 2010 η PLAY κατάφερε να φτάσει τους 5,2 εκατ. συνδρομητές, από 3,4 εκατ. που ήταν το 2009, σημειώνοντας παράλληλα 48% αύξηση στα έσοδά της, τα οποία από € 342 εκατ. το 2009 ανήλθαν σε € 508 εκατ. το 2010, και σημείωσε EBIDTA από €-18 εκατ. το 2009 σε €106 εκατ. το 2010. Σε επίπεδο postpaid  συνδρομητών η PLAY το 2010 σημείωσε αύξηση 28%, ενώ σε επίπεδο prepaid η αύξηση ανήλθε σε 56%.

Η Xerox ενδυναμώνει τη συνεργασία της με την EFI

Το νέο λογισμικό παρέχει ένα πλήρες σετ εργαλείων για παραγωγική εκτύπωση, επιτρέποντας στους πελάτες εύκολα να εκτυπώνουν αφίσες και γραφικά στον έγχρωμο plotter Xerox 7142. Το “EFI eXpress for Xerox” παρέχει εργαλεία όπως αποκοπή συγκεκριμένων τμημάτων της εικόνας (cropping), περιστροφή και εισαγωγή σημείων κοπής. Επιπλέον, η αυτόματη σύνθεση εικόνων βοηθάει στην εκμετάλλευση του υλικού εκτύπωσης και στην εξοικονόμηση χρόνου. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την μηχανή της Adobe PostScript 3 για ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες, ενώ το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε Windows περιβάλλον όσο και σε Mac.

Ericsson: Οι mobile εφαρμογές φέρνουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις

Αντίστοιχα, τα δίκτυα χρειάζονται την καινοτομία που προέρχεται από τις εφαρμογές, δήλωσε ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson, στην εναρκτήρια ομιλία στη GSM  Association, στο Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη. «Οι εφαρμογές μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο H. Vestberg, και ανέφερε τα smart grids ως παράδειγμα για να δείξει πως οι εφαρμογές επιδρούν στη διαμόρφωση επιχειρηματικού μοντέλου.

«Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας, για παράδειγμα, στη διαδικασία αναπαραγωγής ρεύματος καταναλώνει μεγάλο μερίδιο εκπομπών CO2 παγκοσμίως. Με τις mobile εφαρμογές και τα smart grids, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση εκπομπών CO2. Με τις mobile εφαρμογές και τα smart grids, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση εκπομπών CO2. Οι εφαρμογές είναι ένα μόνο τμήμα της αλυσίδας, που χτίστηκε πάνω στο mobility και στην ευρυζωνικότητα οδηγώντας μας στη δικτυωμένη κοινωνία» συμπληρώνει.

Το Consumer Lab της Ericsson εκπόνησε έρευνα και συμπέρανε ότι οι καταναλωτές υιοθέτησαν πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο τη χρήση εφαρμογών. «Το 20% των χρηστών τηλεφώνου με εφαρμογές απάντησαν ότι κάνουν download καθημερινά εφαρμογές και έτσι θα συνεχίσουν», είπε. Κατά το 2010, οι χρήστες smartphones έκαναν download 11 δισεκατομμύρια mobile εφαρμογές.