Νέες συμβάσεις της ComSys στον τραπεζικό τομέα

«Υπηρετώντας με προσήλωση τον εταιρικό μας σκοπό, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας – επιχειρήσεις και οργανισμούς – προσφέροντας τους μια πλήρη τεχνολογική πλατφόρμα για την αυτοματοποίηση της εισερχόμενης και της εξερχόμενης επικοινωνίας μέσα από κάθε προσφερόμενο κανάλι. Τρεις ακόμη ελληνικές τράπεζες και θυγατρικές τους, επέλεξαν να εμπιστευθούν την ComSys για την προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη κρίσιμων επιχειρηματικών συστημάτων και εφαρμογών, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Β. Παπαδούλης, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας. Ήδη το πελατολόγιο της ComSys περιλαμβάνει πάνω από 25 αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Η Assertive ανέλαβε έργο SAP για τον όμιλο Interamerican

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Assertive A.E., πιστοποιημένος συνεργάτης της SAP, με εξειδίκευση στις λύσεις SAP Business Objects Enterprise Performance Management (EPM). Η λύση SAP BusinessObjects Consolidation θα ολοκληρωθεί με το κεντρικό σύστημα SAP ERP και θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του ομίλου για ταχύτερη και ασφαλέστερη ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων, διαφάνεια και πλήρη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Παράλληλα, θα επιτρέψει την παροχή πιο έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης προς το μητρικό όμιλο.

Διοικητικές αλλαγές στον ΟΤΕ

Ο Χρήστος Κατσαούνης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στην OTEPlus και ο Αθανάσιος Στράτος Δ/ντής Εξυπηρέτησης Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, ενώ διατηρεί τη θέση του Δ/ντή Εξυπηρέτησης Πελατών της Cosmote.

Επιπλέον, ο Γεώργιος Αθανασόπουλος αναλαμβάνει Γεν. Δ/ντής Τεχνολογιών Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ και προσωρινά Γεν. Δ/ντής Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΟΤΕ, ενώ διατηρεί τη θέση του Γεν. Δ/ντής Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής της Cosmote. Ο Ηλίας Δρακόπουλος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του ΟΤΕ και προσωρινά, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Περιφερειών του ΟΤΕ. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Λιαμίδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Ομίλου ΟΤΕ και διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή – Συμβούλου Διοίκησης στην Cosmote. Στον Kevin Copp, Γεν. Δ/ντή Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, θα αναφέρεται ο Γεώργιος Μαυράκης, Γεν. Δ/ντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ και οι Θυγατρικές OTE-Estate, OTE Ασφάλιση, Cosmoone, OTE PLC.

Στον Λοϊζο Κύζα, Γεν. Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ θα αναφέρονται οι Θυγατρικές OTEPlus και OTE-Academy. Από τον Όμιλο αποχωρούν: Ανδρέας Καραγεώργος Γενικός Διευθυντής Περιφερειών, Κωνσταντίνος Κάππος Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής, Μαρία Ευθυμέρου Γενική Διευθύντρια Τεχνολογίας και οι Θεοφάνης Τσιόκρης και Κωνσταντίνος Ζωντανός, Διευθύνοντες Σύμβουλοι των θυγατρικών OTEPlus και Hellascom αντίστοιχα.

Η γερμανική Bechtle AG ανέλαβε προμήθεια η/υ για το Enisa

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην προμήθεια φορητών υπολογιστών, σταθμών σύνδεσης (docking stations), επιτραπέζιων υπολογιστών, μόνιτορ, καθώς και άλλων εξαρτημάτων. Σημαντικό μέρος της σύμβασης θα είναι η παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση, συμπεριλαμβανομένης επιτόπιας τεχνικής υποστήριξης στις εγκαταστάσεις του ENISA. Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Νέα έργα ticketing και admission control για την MTI Systems στο εξωτερικό

Πιο συγκεκριμένα, η ΜΤΙ ολοκλήρωσε έργο στο AL-AIN Zoo United Arab Emirates, στην εντυπωσιακή όαση του Al-Ain στην έρημο μεταξύ Abu Dhabi και Κατάρ, όπου βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς Ζωολογικούς Κήπους του κόσμου . Η ΜΤΙ εγκατέστησε και παραμετροποίησε το λογισμικό Galaxy της GATEWAY Ticketing σε περισσότερα από 16 ταμεία πώλησης καθώς και πραγματοποίησε την εκπαίδευση σε περισσότερα από 20 στελέχη του Πάρκου, χειρίστριες, εκδότριες και την Δ/νση ΙΤ. Επίσης, η ΜΤΙ έτρεξε και την έναρξη της λειτουργίας για μια εβδομάδα του Genova Aquario, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης.

Η ΜΤΙ ολοκλήρωσε επιτυχώς την εγκατάσταση, υλοποίηση, customization του λογισμικού της Gateway, την εκπαίδευση των χρηστών και τη λειτουργία της έναρξης για 4 ημέρες. Τέλος,  η ΜΤΙ εγκατέστησε και υλοποίησε το σύστημα ticketing στο Μουσείο του Westminster Abbey Museum στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Λονδίνου.

Η Cisco αναβαθμίζει το φορητό internet

Οι νέες λύσεις Cisco MOVE (από τα αρχικά των λέξεων Monetization, Optimization, Videoscape Experience) περιλαμβάνουν τα Cisco Mobile Videoscape, Cisco Service Provider Wi-Fi και Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR). Οι νέες λύσεις Cisco MOVE καλύπτουν όλο το φάσμα ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας –από τον πελάτη μέχρι το δίκτυο και το cloud – και είναι σχεδιασμένες για να αντεπεξέλθουν στη διαχείριση του αυξανόμενου όγκου διακίνησης βίντεο και δεδομένων μέσω δικτύων κινητής.

Deloitte: Η τηλεόραση ενστερνίζεται το διαδίκτυο και ανθεί

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 71% των Αμερικανών κατατάσσει την παρακολούθηση τηλεόρασης σε οποιαδήποτε συσκευή μεταξύ των αγαπημένων του δραστηριοτήτων σε σχέση με τα ΜΜΕ. Ακόμα, το 86% των Αμερικάνων δήλωσε ότι η τηλεοπτική διαφήμιση συνεχίζει να διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στις αγοραστικές του αποφάσεις. Επίσης, σύμφωνα με τη φετινή δημοσκόπηση, το 33% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτει κάποιο smartphone, ποσοστό σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με το 11% πριν από τρία χρόνια.

Αυτή η σημαντική αύξηση της διείσδυσης των smartphones στην αγορά των ΗΠΑ, αλλάζει ραγδαία την καταναλωτική συμπεριφορά, με το 56% των ατόμων που έχει και laptop και smartphone να υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί το smartphone ως αντικατάσταση του laptop όταν βρίσκεται μακριά από το σπίτι. Τέλος, το 32% των ερωτώμενων επιθυμεί να αποθηκεύει περιεχόμενο στο διαδίκτυο, πράγμα που θα του παρέχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο υλικό αυτό από οποιαδήποτε συσκευή.