Με επιτυχία διοργανώθηκε το Forum Virtualization & Cloud Computing

 Στο Forum στην Αθήνα συμμετείχαν περισσότερα από 600 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν στοιχεία για την εδραίωση και εξάπλωση της χρήσης τεχνολογίας Virtualization & Cloud Computing, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην Ελληνική αγορά, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και λύσεις που προσφέρουν οι κυριότερες εταιρείες πληροφορικής, και πώς αξιοποιούνται από Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τα κυριότερα προϊόντα και λύσεις VMware virtualization, για σχεδίαση, υλοποίηση και λειτουργία υποδομών private & public clouds βασισμένο στην τεχνολογία της VMware και των βασικών Τεχνολογικών συνεργατών της.

Η SAP ηγέτης στις λύσεις corporate performance MGMT

Σύμφωνα με τη Gartner, η SAP ηγείται στον κλάδο BI, Analytics και Performance Management με μερίδιο αγοράς 22,4% – σχεδόν 50% περισσότερο από άμεσους ανταγωνιστές στην αγορά. Επιπλέον, η έκθεση της Gartner στάθηκε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της SAP, σημειώνοντας: «Εκτός από ένα συνολικά πολύ ισχυρό όραμα, η SAP διαθέτει και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εφαρμογών, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται στην αγορά CPM μέσω εξαγορών…

Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες των λύσεων SAP BusinessObjects Strategy Management, SAP BusinessObjects Planning and Consolidation, SAP BusinessObjects Profitability and Cost Management και SAP BusinessObjects Financial Consolidation προσφέρουν σημαντικό εύρος και βάθος λειτουργικότητας για όλες τις περιοχές της αγοράς CPM».

Η E-plus και η Nokia Siemens Networks συνεργάζονται

 Αντί αυτού, η εγκατάσταση βασίζεται σε έναν συνδυασμό ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ο οποίος υποστηρίζεται από τεχνολογία κυψελών καυσίμου και μπαταριών βαθιάς εκφόρτισης.Η μονάδα ενεργειακών λύσεων της Nokia Siemens Networks εγκατέστησε τον «πράσινο» σταθμό βάσης.

Η φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία της εγκατάστασης επιτρέπει στην E-Plus να μειώσει το αποτύπωμά της σε άνθρακα.Η εξ’αποστάσεως διαχείριση ενέργειας από την Nokia Siemens Networks επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των στοιχείων πράσινης ενέργειας οποιαδήποτε στιγμή. Πρόκειται για το πρώτο από 15 σημεία σταθμών βάσης τα οποία θα εγκατασταθούν μέσα στο 2011.

Η Cisco προτίθεται να εξαγοράσει την newScale

Με έδρα το Σαν Ματέο στην Καλιφόρνια, η newScale δίνει σε εταιρικούς πελάτες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την προμήθεια των δικών τους συστημάτων και υποδομής, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Η στρατηγική της Cisco για το cloud είναι να χρησιμοποιήσει το δίκτυο ως πλατφόρμα για τη δημιουργία και χρήση τόσο του cloud όσο και των υπηρεσιών του. Η newScale θα υλοποιήσει και θα επεκτείνει το υφιστάμενο λογισμικό που προσφέρουν η Cisco και οι συνεργάτες της για τη διαχείριση και αυτοματοποίηση της Πληροφορικής και του cloud.

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη.
Η εξαγορά υπόκειται στους όρους της συμφωνίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2011 της Cisco. Με το κλείσιμο της εξαγοράς, η ομάδα της newScale θα αναφέρεται στην Cisco Advanced Services.

Η Μαρία Σκιαθίτη αναλαμβάνει τη διεύθυνση υπηρεσιών στη Microsoft

Στο νέο της ρόλο, η Μ. Σκιαθίτη έχει ως ευθύνη της τον Τομέα Υπηρεσιών της εταιρίας στην Ελλάδα και βασική αρμοδιότητα την ανάπτυξη και παροχή υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρείας. Η Μ. Σκιαθίτη μέχρι προσφάτως ασκούσε καθήκοντα Διευθύντριας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ενώ προηγουμένως είχε τη θέση Διευθύντριας Υπηρεσιών Υποστήριξης Premier. Είναι κάτοχος Πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ διαθέτει Μεταπτυχιακό σε Computer Science από το πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης, καθώς και MBA από το ALBA.

10 προσφορές κατατέθηκαν για το πρόγραμμα Διαύγεια της ΚτΠ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 316.187 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Νέα εμπορική συμφωνία της OteGlobe με την Turk Telekom

Συγκεκριμένα από τα 100 περίπου Gbps που παρείχε η OTEGlobe στην Turk Telekom, πλέον η εταιρεία θα παρέχει 250 Gbps μέσω των ιδιόκτητων δικτύων της TBN & GWEN, τα οποία διασυνδέουν την Ελλάδα με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και Ιταλίας αντίστοιχα. Με αυτήν την αναβάθμιση η OTEGlobe εξακολουθεί να καλύπτει το 1/3 των αναγκών διεθνούς διασύνδεσης του Τουρκικού Τηλεπικοινωνιακού φορέα, εξυπηρετώντας έτσι την τηλεπικοινωνιακή κίνηση που προέρχεται από την Τουρκία και τις γειτονικές της χώρες.

Η νέα εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών, βασίζεται αφενός στην εκρηκτική αύξηση των αναγκών για διεθνείς χωρητικότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και Ευρασίας και αφετέρου στην παροχή ποιοτικών και υψηλής διαθεσιμότητας υπηρεσιών από την OTEGLOBE, μέσα από την μακροχρόνια και στενή συνεργασία της με την Turk Telekom.