Η Systemlan ανέλαβε έργο για τη λίμνη Κερκίνης

 Ειδικότερα, το έργο αφορά στην προμήθεια των παρακάτω προϊόντων: Τηλεσκόπια (4), Προσοφθάλμιος φακός τηλεσκοπίου (4), Προσαρμογέας φωτογραφικής μηχανής για τηλεσκόπιο (3), Κιάλια (10), Συσκευή νυχτερινής όρασης, Τρίποδας (7), Κεφαλές Video (6), Προσαρμoγέας για σύνδεση Τριπόδου με κεφαλή Video (4), Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (3), Ψηφιακή μηχανή Video, Φωτογραφικοί φακοί (7), Flash (2), Extender (2), Extension Tube (2), Κάρτες μνήμης (6), Μπαταρίες (4), Universal Camera plate (2), QR plate για τηλεφακό (4), Τσάντα μεταφοράς φωτογραφικού εξοπλισμού.

Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 63.914 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Intrasoft International υπογράφει νέες συμβάσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ

Το έργο εντάσσεται στη σύμβαση-πλαίσιο ESP DESIS II, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Πληροφορικής. Με την υπογραφή διαδοχικών ειδικών συμβάσεων με τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής (DG DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η INTRASOFT International θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην παροχή ποικίλων υπηρεσιών ΤΠ στις Γενικές Διευθύνσεις και οργανισμούς της Επιτροπής.

Η σύμβαση ESP DESIS II χωρίζεται σε έξι τμήματα (Lots) και καλύπτει την ανάπτυξη, εφαρμογή και συντήρηση συστημάτων πληροφοριών που σχετίζονται με τη διαχείριση εγγράφων, διαδικτυακού υλικού και γεωγραφικών δεδομένων, καθώς επίσης και τα εργαλεία ανάλυσης πληροφοριών και δεδομένων. Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει ακόμη την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της ποιότητας πληροφοριών, καθώς και στην υποστήριξη των χρηστών. Στο πλαίσιο των νέων αυτών συμβάσεων, η INTRASOFT International θα συνεργάζεται  σε κοινοπραξία με τις εταιρίες Unisys, Iris, Sogeti, Reggiani, καθώς και με τις INEUM, EVERIS και IBM.

Νέα αρχή για τον όμιλο Quest

Οι δραστηριότητες της Info-Quest υπό νέο νομικό σχήμα, με την νέα ονομασία Info-Quest Technologies, συνεχίζουν τη Διανομή και Τεχνική υποστήριξη προϊόντων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθώς και τις Υπηρεσίες Προστιθεμένης Αξίας, τόσο στην Καταναλωτική αγορά όσο και στην Επιχειρηματική, με το διακριτικό τίτλο U: τα καταστήματα U, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr και το U Business.

Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές στοχεύουν στη βέλτιστη διαχείριση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Quest στους τομείς της Πληροφορικής, Ενέργειας και των Ταχυμεταφορών, όπου δραστηριοποιείται με τις εταιρείες Info Quest Technologies, Uni Systems, iSquare, iStorm, Quest Energy και ACS Courier, στην Ελληνική αγορά, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Lawson Software λανσάρει ηλεκτρονικό κατάστημα για προϊόντα ERP

Το Lawson Marketplace ξεκινάει με 180 διαθέσιμες εφαρμογές αλλά όπως τόνισε ο Lee Killer, Global Director of Technology της Lawson σύντομα θα προστεθούν δεκάδες νέες. Οι τιμές κυμαίνονται από δωρεάν έως 250 $ και είναι εφάπαξ, χωρίς χρεώσεις εξόδων συντήρησης. Οι πελάτες έχουν επιλογή αν χρειάζονται βοήθεια με κάποια εφαρμογή να αγοράσουν και υπηρεσίες υποστήριξης.

Στις διαθέσιμες εφαρμογές περιλαμβάνονται αναφορές, έτοιμα workflows, dashboards κλπ. Επίσης η Lawson ανακοίνωσε ένα νέο «Mashup Designer tool» το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύσσουν εφαρμογές αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές δεδομένων χωρίς να απαιτείται ανάπτυξη νέου κώδικα.

Intralot: Δεκαετής επέκταση της άδειας στην Τζαμάικα έως το 2026

Με απόφαση της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών (Betting, Gaming and Lotteries Commission-BGLC) της χώρας η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει το μεγάλο αριθμό τυχερών παιχνιδιών της μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με τους ανανεωμένους όρους της άδειας, η SVL θα επενδύσει τουλάχιστον 5 εκατ. δολάρια για την αναβάθμιση και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Τζαμάικα. Η επέκταση της άδειας επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει τη συνεισφορά της σε Κοινωφελείς Σκοπούς.

Πάνω από 58 εκατ. δολάρια έχουν δοθεί σε αυτό το σκοπό μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με την επέκταση, η SVL αναμένεται να συνεισφέρει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια την περίοδο 2011-2026. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυό της, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.