Η SAP διακρίνεται στις λύσεις B.I.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μερίδιο της SAP ανήλθε σχεδόν στο 25% στην παγκόσμια αγορά business intelligence, η οποία περιλαμβάνει πλατφόρμες business intelligence, ολοκληρωμένες σουίτες performance management, καθώς και μεμονωμένες εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της SAP ανήλθε στο 23%, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 16,8% σε σχέση με το 2009, γεγονός που κατατάσσει την εταιρεία στην κορυφαία θέση.

«Οι λύσεις business intelligence της SAP βοηθούν τους εργαζόμενους, τις ομάδες, αλλά και ολόκληρους οργανισμούς να λειτουργούν πιο έξυπνα», δήλωσε ο Steve Lucas, General Manager, Business Analytics, της SAP.

Η Alcatel-Lucent προσφέρει τα OpenPlug App Development Tools

Με απόφαση που έχει άμεση εφαρμογή, το OpenPlug Studio (τέως OpenPlug ELIPS Studio) διατίθεται πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών, χωρίς χρέωση. Το OpenPlug Studio είναι ένα toolkit το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύσσουν από τον ίδιο βασικό κώδικα native apps για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας πολύ γνωστές τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών web, όπως η JavaScript, η ActionScript και η XML.

Οι developers μπορούν να κατεβάσουν το OpenPlug Studio από τη διεύθυνση developer.openplug.com. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Certified OpenPlug Solutions Provider, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και την εκπαίδευση των developers.

Η Fujitsu εξαγοράζει την ICT AG

Η εξαγορά, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2011, ενισχύει τη δέσμευση της Fujitsu στην αγορά τεχνολογίας HPC στη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), στην οποία η Fujitsu προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση τεχνολογιών HPC. Η προσφερόμενη λύση βασίζεται σε εξυπηρετητές x86 PRIMERGY καθώς και συστήματα εξυπηρετητών rack και blade, middleware και δικτύων InfiniBand. Το χαρτοφυλάκιο ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα benchmarking, πιστοποίησης και ολοκλήρωσης λύσεων HPC.

Η HP υπογράφει σύμβαση αξίας 2,5 δισ. δολ. με τη NASA

Η HP θα παράσχει υπηρεσίες για περιβάλλοντα desktop και συσκευών για τελικούς χρήστες, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας της NASA και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον πληροφορικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Agency Consolidated End-User Service (ACES)” της NASA, η HP θα εκσυγχρονίσει το σύνολο των υποδομών της NASA για τους τελικούς χρήστες, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για προσωπικά υπολογιστικά περιβάλλοντα και συσκευές, σε πάνω από 60.000 χρήστες. Ο εκσυγχρονισμός αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη NASA, ειδικά σε όρους παραγωγικότητας και εξοικονόμησης κόστους.

Ο όμιλος Forthnet μέλος του Διεθνούς Internet Exchange DE-CIX

Η DE-CIX, με έδρα την Φρανκφούρτη, παρέχει απευθείας διασύνδεση internet σε περισσότερες από 45 χώρες. Η DE – CIX  ενισχύει  την ικανότητα όσων παρόχων συνεργάζονται μαζί της, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να ανταλλάσσουν την κίνηση στο διαδίκτυο με περισσότερα δίκτυα από οποιονδήποτε άλλο κόμβο στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Οι συνδρομητές Forthnet μπορούν να επιτυγχάνουν ακόμα καλύτερη λειτουργία δικτύου και γρηγορότερη εμπειρία χρήσης με το διεθνές internet, με σαφώς καλύτερες ταχύτητες. Η κοινωνική δικτύωση, το internet chat και τα internet games, το video download (πχ. you tube) γίνονται απρόσκοπτα και ο χρήστης κάνει χρήση υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.

Ο Γιάννης Κουτράκης HR Manager Greece & Cyprus στην IBM Hellas

Ο Γ. Κουτράκης είναι ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Από το 2001 έως το 2004 εργάστηκε στην Coca-Cola Hellas στη θέση του HR Manager για το γραφείο Νοτιανατολικής Ευρώπης. Πριν τη θητεία του στην Coca-Cola Hellas, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Adecco HR Hellas, στην οποία εργάστηκε για περίπου δύο χρόνια ως HR Services Manager, ενώ επίσης για δύο χρόνια, κατείχε τη θέση του Recruitment Services Manager στην εταιρεία του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Athens International Airport.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του HR από την εταιρεία DHL International, στην οποία εργάστηκε από το 1996 έως το 1998 ως HR Assistant. Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο του HR εργάστηκε για τρία χρόνια ως προγραμματιστής-αναλυτής και ασφαλιστικός σύμβουλος. Έχει σπουδάσει Στατιστική & Ασφαλιστική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ALBA.

Η Panduit βραβεύτηκε με το 2011 PM100 Award

Το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζει εταιρείες με διεθνή δράση οι οποίες έχουν σημαντικές επιτυχίες στον χώρο των προηγμένων τεχνολογιών, την καινοτομία και τη σωστή διοίκηση της επιχείρησης τους. Η Panduit επελέγει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο από μια επιτροπή επανδρωμένη με την ελίτ αναλυτών και ερευνητών. Εταιρείες στο παρελθόν που έχουν λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση είναι η Caterpillar, η Chevron, η Coca-Cola, η Dow Chemical, η Honeywell, η IBM, η Kodak, και η Nestle. Η Panduit αναγνωρίστηκε επίσης για την επιτυχή προσέγγιση και εφαρμογή της φιλοσοφίας των Ενοποιημένων Φυσικών Υποδομών  στα νέα κεντρικά της γραφεία στο Illinois, όπου επετεύχθη το αρμονικό πάντρεμα της υψηλής τεχνολογίας σε φυσικό και λογικό επίπεδο.

Η Regate υλοποίησε έργο merchandising στην Johnson & Johnson Hellas

Το BizeGate SFA είναι ένα εργαλείο, που καλύπτει ανάγκες εντατικού merchandising. Μπορεί να καλύπτει τη συλλογή στοιχείων, από την αγορά (πάγια, ανταγωνισμός, στοκ, ελλείψεις, προωθητικές ενέργειες, κλπ) και να στέλνει άμεση αναφορά τους στη διοίκηση εντός λεπτών, για την λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σε cloud server περιβάλλον, μέσα από τις υποδομές της REGATE και του Microsoft S+S Incubation Center, με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα του συστήματος να ξεπερνάει το 99,999%. Ταυτόχρονα, οι φορητές συσκευές Symbol Motorola ES/400 προσφέρουν σε χαμηλό κόστος όλες τις δυνατότητες, που μπορεί να χρειαστεί ένας merchandiser, όπως φωτογράφιση του σημείου, barcode scanning και full πληκτρολόγιο, για καταγραφή σχολίων.

Interworks & Microsoft διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα το Cloud

H ημερίδα τελεί υπό την ΣΕΠΒΕ και στόχο έχει να ενημερώσει τις εταιρείες πληροφορικής Βορείου Ελλάδος για τον τρόπο ένταξής τους στο Cloud θέτοντας άμεσα τη βάση για επικερδείς δραστηριότητες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Interworks στη Θεσσαλονίκη.

Με ομιλίες τους θα συμμετέχουν, εκτός των άλλων, στελέχη της Microsoft Eλλάδος καθώς και εταιρείες πληροφορικής που έχουν ήδη ενταχθεί στο Cloud όπως η Soft One Technologies, η Link Technologies και η IPS. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ξεναγηθούν στο Dynamic Data Center και να δουν live demo της διεθνώς αναγνωρισμένης billing και provisioning πλατφόρμας Web Serve.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και για κρατήσεις θέσεων πληκτρολογήστε www.interworks.biz ή επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 688187.