Η Microsoft εξαγοράζει τη Skype

 Εάν τελικά η εξαγορά πραγματοποιηθεί θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχει κάνει η Microsoft. Το τίμημα της εξαγοράς είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο, η συμφωνία έχει στρατηγική σημασία για τη Microsoft, η οποία με την ανάπτυξη του Facebook και του Gmail, έχει χάσει την ηγετική της θέση στις online υπηρεσίες.

Εάν η Microsoft καταφέρει να ενσωματώσει το Skype με τον Exchange server και τις υπόλοιπες εφαρμογές επικοινωνιών που διαθέτει, καθώς και με τα Windows Phone 7, θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους πελάτες για να παραμείνουν αφοσιωμένοι στα προϊόντα της. Εάν τελικά η συμφωνία επιτευχθεί, ο Andreessen Horowitz, ο οποίος εξαγόρασε το Skype από την Ebay πριν από δύο χρόνια αντί 2,75 δισ. δολαρίων, θα έχει καταφέρει να τριπλασιάσει την επένδυσή του.

Πρωτιές για ΟΤΕ και Cosmote

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αναδείχθηκε από την ψηφοφορία κοινού ως «Ο καλύτερος ηγέτης CEO/Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΚΕ 2011». O ΟΤΕ αναδείχθηκε «Δημοφιλέστερη εταιρεία στην ΕΚΕ», ενώ οι ομάδες Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE και του ΟΤΕ κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία «Καλύτερη Ομάδα ΕΚΕ 2011».

Η Intel επανεφευρίσκει τα τρανζίστορ

Για πρώτη φορά από την εφεύρεση των τρανζίστορ πυριτίου πριν από 50 χρόνια, νέα τρανζίστορ που χρησιμοποιούν μια πρωτοποριακή τρισδιάστατη δομή θα τεθούν σύντομα σε μαζική παραγωγή. Η Intel θα παρουσιάσει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τρισδιάστατου τρανζίστορ που ονομάζεται Tri-Gate (o οποίος ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Intel το 2002), σε μαζική παραγωγή στο 22 νανομέτρων (nm) Intel μικροεπεξεργαστή που φέρει την κωδική ονομασία “Ivy Bridge”. Υπενθυμίζουμε ότι ένα νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου.

Τα τρισδιάστατα τρανζίστορ Tri-Gate συνιστούν μια θεμελιώδη αλλαγή από την κλασσική δισδιάστατη δομή των επίπεδων τρανζίστορ που υπάρχουν όχι μόνο σε όλους τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα, αλλά και στα ηλεκτρονικά στοιχεία ελέγχου που υπάρχουν στα αυτοκίνητα, τα αεροσκάφη, τις οικιακές συσκευές, τις ιατρικές συσκευές και ουσιαστικά σε χιλιάδες άλλες συσκευές καθημερινής χρήσης εδώ και δεκαετίες.

Τα τρισδιάστατα τρανζίστορ Tri-Gate της Intel επιτρέπουν στους επεξεργαστές της να λειτουργούν σε χαμηλότερη τάση με μικρότερη διαρροή ρεύματος, παρέχοντας ένα μοναδικό συνδυασμό βελτιωμένων επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με τα προηγούμενα κορυφαίας τεχνολογίας τρανζίστορ.

Αλλαγή στην ηγεσία της Romtelecom

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Γιώργος Ιωαννίδης αποχωρεί εντελώς από τον όμιλο ή αν αναλαμβάνει κάποια άλλη θέση.

Ενοικίαση ταινιών από το YouTube

Το YouTube -που ανήκει στην Google- χρεώνει από 99 σεντς έως 3,99 δολάρια (τα νέα φιλμ) για κάθε ταινία, ενώ οι περισσότερες κοστίζουν 2,99 δολάρια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Εκτός από τις διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ, ο χρήστης θα μπορεί να νοικιάσει και ταινίες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, αλλά και άλλων χωρών. Το YouTube έχει συνάψει τις σχετικές συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures κ.ά., τα οποία βλέπουν στα “κοινωνικά δίκτυα” μια νέα ευκαιρία εσόδων.

Ήδη το Facebook έχει μια ανάλογη συμφωνία με τη Warner Bros. O χρήστης έχει περιθώριο 30 μέρες να αρχίσει να βλέπει μια ταινία, που έχει νοικιάσει, και περιθώριο 24 ωρών να τη δει, από τη στιγμή που θα αρχίσει να την προβάλλει. Πολλές ταινίες θα αρχίσουν να διατίθενται στο YouTube αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το σχετικό DVD στην αγορά.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία -στη διεύθυνση youtube.com/movies- θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των εξειδικευμένων online υπηρεσιών ενοικίασης βιντεοταινιών, όπως η Hulu και η Netflix (η τελευταία έχει πια 23,6 εκατ. συνδρομητές).

Δεύτερη γενιά Cloud Storage από την EMC

Σύμφωνα με την EMC, η πλατφόρμα Atmos 2 μπορεί να διαχειριστεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια αντικείμενα την ημέρα.  Επίσης, η EMC παρουσίασε το λογισμικό Geoparity για την προστασία των δεδομένων που αποθηκεύονται στο Atmos. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο δεύτερο τέταρτο του 2011.