ΕΣΕΕ και ICAP Group ανέλαβαν έργο για το ΥΠΟΑΝ

Αντικείμενο του έργου είναι ο εξοπλισμός πληροφορικής (δημιουργία και πιλοτική λειτουργία του εθνικού παρατηρητηρίου εμπορίου) για το φορέα Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στο 1.440.330 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Regate Α.Ε. μέολος του Ομίλου Θεοδώρου

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της REGATE, που εξειδικεύεται, από το 2004 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων φορητής τεχνολογίας (Enterprise Mobility).

Οι ελληνικές εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ικανότητα της REGATE, να αναπτύσσει καινοτομικές λύσεις αυτοματοποίησης ομάδων πωλήσεων (Sales Force Automation), τιμολόγησης επί αυτοκινήτου (ex-Van), διαχείρισης τεχνικής υποστήριξης (Field Service) και διαχείρισης ιατρικών επισκεπτών (Medical CRM-Reps).

Με τη συμμετοχή του Ομίλου Θεοδώρου στη μετοχική της σύνθεση η REGATE αποκτά τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και φορητού εξοπλισμού (SYMBOL MOTOROLA, DATAMAX O’NEIL, ZEBRA, κ.ά.), με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους.

Διαδραστικοί πίνακες ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από την MLS

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ 2007-2013 του υπουργείου Παιδείας έχουν πραγματοποιηθεί σταδιακά, από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, περίπου 1.000 μικροί διαγωνισμοί σε ισάριθμα σχολεία σε όλη την επικράτεια για την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 3.300 διαδραστικών πινάκων. Με αιχμή του δόρατος το νέο διαδραστικό πίνακα MLSBoard η MLS ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 1.100 διαδραστικών συστημάτων συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Η Dell επενδύει 1 δισ. δολάρια σε λύσεις τεχνολογίας

Στο τρέχον οικονομικό έτος, η Dell θα επενδύσει 1δις δολάρια για να παρέχει κορυφαίες λύσεις, υπηρεσίες και επιλογές παροχής μέσω cloud για να βοηθήσει τους πελάτες να επωφεληθούν από τις νέες βελτιώσεις στα υπολογιστικά μοντέλα και τη μεταφορά πληροφορίας.

Επίσης, εντός των επόμενων 24 μηνών, η Dell θα σχεδιάσει πολλαπλά data center υψηλής απόδοσης σε όλο τον κόσμο για να παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές τεχνολογίες cloud και στις παγκόσμιας κλάσης της δυνατότητες IT outsourcing.

Συνδέοντας  τις τεχνολογίες και υπηρεσίες της Dell με τις κορυφαίες δυνατότητες των συνεργατών, τα συγκεκριμένα νέα data center θα επιτρέπουν στους πελάτες να επωφεληθούν από τις λύσεις Υποδομών-, Πλατφόρμας- και Εικονικού Desktop-με μορφή – Υπηρεσίας καθώς και από λύσεις IT outsourcing.

Η Gartner κατατάσσει την Oracle στου ηγέτες enterprise content management

Επιπλέον, κατέχουν κυρίαρχη θέση σε μία ή περισσότερες τεχνολογίες ή κάθετες αγορές. Φέτος, δίνουμε περισσότερη έμφαση σε τεκμηριωμένες υλοποιήσεις επιπέδου enterprise, στην ενοποίηση με άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές και πόρους αποθήκευσης περιεχομένου, στην ενσωμάτωση δυνατοτήτων Web 2.0 και XML, καθώς και στην εστίαση σε κάθετες διεργασίες και οριζόντιες λύσεις. Οι εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση πρέπει να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο μετασχηματισμό της αγοράς.

Με τη λύση Oracle Enterprise Content Management Suite 11g, η Oracle παρέχει μια πλήρη, ενοποιημένη και υψηλής απόδοσης λύση διαχείρισης περιεχομένου που βοηθάει τους οργανισμούς να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, να μειώσουν τα κόστη και να βελτιώσουν την ασφάλεια του περιεχομένου.

Η KPMG Σύμβουλοι αποσπά διεθνή διάκριση

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την KPMG η απονομή ενός τόσο σημαντικού τίτλου και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη διάκριση βασίστηκε στις απαντήσεις στοχευμένου κοινού στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ για την τελική επιλογή συστάθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία τοποθέτησε  την KPMG στην κορυφή των προτιμήσεών της ανάμεσα στις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που απολαμβάνουν πλέον την αναγνώριση που προσφέρει το όνομα “World Finance” στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους.

Η διάκριση αυτή αντανακλά τη συνέχεια μιας εξαιρετικά παραγωγικής χρονιάς για την KPMG,  η οποία το 2010 τιμήθηκε με τη διάκριση “Corporate Superbrand” κατά την απονομή των  βραβείων “Superbrands”, στο πλαίσιο των οποίων τιμώνται οι αγαπημένες εταιρείες του κοινού.

Η Ericsson εξαγόρασε την M2M πλατφόρμα της Telenor Connexion

Η εξαγορά συμβαδίζει με τη φιλοδοξία της Ericsson να ηγηθεί την αγορά της M2M επικοινωνίας, προσθέτοντας πολύτιμη τεχνολογία και τεχνογνωσία από έντεκα υπάλληλους που θα μεταφερθούν στην Ericsson, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Telenor Connexion ανήκει εξ ολοκλήρου στην Telenor Group, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής παγκοσμίως με 203 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. Η Telenor Connexion είναι, επίσης, ο πρώτος πελάτης της Ericsson στην πλατφόρμα Σύνδεσης Συσκευών, μια υπηρεσία που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress το Φεβρουάριο.

Η πλατφόρμα Σύνδεσης Συσκευών προσφέρει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους έναν τρόπο να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες M2M υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες τους και εισήχθη στην αγορά με το επιχειρηματικό μοντέλο ‘software as a service’, προσφέροντας χαμηλού κόστους επένδυση στην τεχνολογία και γρήγορο χρόνο διάθεσης στην αγορά.

Η κινητή συνδεσιμότητα χρησιμοποιείται σε διάφορες λύσεις M2M, όπως «έξυπνοι μετρητές» και διαχείριση στόλου οχημάτων και είναι χρήσιμη για όλα τα προϊόντα με λογισμικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί μέσω σύνδεσης σε κινητό δίκτυο.