Η Toshiba εξαγόρασε της Landis+Gyr

Η εξαγορά αποσκοπεί στη δημιουργία μας νέας πλατφόρμας ανάπτυξης στα πλαίσια της Toshiba που θα στοχεύει στην παγκόσμια αγορά Έξυπνων Δικτύων, δημιουργώντας οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όσο και για τους  καταναλωτές. Με τη συμφωνία αυτή θα συνδυασθούν η παράδοση εξαιρετικών καινοτομιών της Toshiba, η γκάμα των προϊόντων της και η προσήλωσή της στην έρευνα και ανάπτυξη με το μοναδικό brand της Landis+Gyr και την αναγνωρισμένη αριστεία της σε έξυπνες λύσεις μέτρησης.

Η ΕΕ βάζει ‘φρένο’ στο location based information

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εταιρείες, όπως η Apple και η Google πρέπει να αποκτούν την αποδοχή του χρήστη, πριν αποκτήσουν τα δεδομένα του, να διαγράφουν την πληροφορία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τη διατηρούν ανώνυμη.

Αμφισβήτηση της ηγεσίας του Leo Apotheker

Η ΗΡ αναπροσάρμοσε δημοσίως τις προβλέψεις των εσόδων της για την οικονομική χρονιά, μετά τη διαρροή ενός email που απέστειλε ο Leo Apotheker σε στελέχη της ανώτατης διοίκησης. Στο email του, ο L. Apotheker μιλούσε για άλλο ένα δύσκολο τρίμηνο και συνιστούσε φειδώ σε δαπάνες και προσλήψεις. Πρόκειται για τη δεύτερη διόρθωση των προβλέψεων για αυτό το οικονομικό έτος, μετά τον φιλόδοξο αρχικό ορισμό νέων στόχων κατά την ανάληψη καθηκόντων από τον L. Apotheker το Νοέμβριο.

Ο ίδιος, απέδωσε το γεγονός σε παράγοντες που υπερβαίνουν τον έλεγχό του, συμπεριλαμβανομένου του σεισμού στην Ιαπωνία και των περικοπών δαπανών από τον προκάτοχό του, Μark Hurd. Κάποιοι επενδυτές αμφισβητούν, ωστόσο, την ηγεσία του L. Apotheker, ο οποίος έδωσε μεγάλες υποσχέσεις όταν ανέλαβε τη θέση του CEO. Οι προσπάθειές του να αναπτύξει τη δραστηριοποίηση της ΗΡ στο τομέα του λογισμικού δεν έχουν αποφέρει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επιπλέον, η ΗΡ πάσχει από προβλήματα δομής στον τομέα των υπηρεσιών ο οποίος και αντιπροσωπεύει το 28% των συνολικών εσόδων, αλλά αφορά εργασίες με μικρό κέρδος, όπως η εγκατάσταση Η/Υ και το outsourcing. Η ΗΡ δέχεται επίσης πιέσεις στην αγορά των προσωπικών Η/Υ, όπου συσκευές όπως το iPad μειώνουν τη ζήτηση για τα PC.

Συμβουλευτικό έργο στην Enisa από τις Analysys Mason, KPMG, IDC & Rand

«Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών». Ο ENISA έχει συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με 4 παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι μπορούν να παρέχουν λειτουργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Συμβάσεις-πλαίσιο (με επαναπροκήρυξη διαγωνισμού) ανατέθηκαν σε καθέναν από τους 4 αναδόχους. Οι ανάδοχοι θα επιδείξουν σημαντική εμπειρία και προσόντα στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, δίνοντας έμφαση στις πτυχές τις οποίες καλύπτει το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του ENISA.
Πρέπει να δοθεί επιπλέον βαρύτητα στις διάφορες πτυχές των δραστηριοτήτων του ENISA, όπως προβλέπονται στον κανονισμού του ENISA.

Η συνολική αξία του έργου είναι 600.000 ευρώ.

Νέο mini pc από την Quest Technologies

Tα νέα Minis με διαστάσεις όσο ενός βιβλίου (19x14x3cm) και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (μέχρι 65W), εύκολη τοποθέτηση τόσο οριζόντια, όσο και κάθετα, αλλά ακόμα και στο πίσω μέρος της οθόνης, αποτελούν λύση για όσους έχουν περιορισμένο χώρο και αναζητούν τη μέγιστη οικονομία.

Με εκδόσεις που περιλαμβάνουν επεξεργαστές Intel Atom τελευταίας γενιάς, θύρα 802.11b/g/n για γρήγορη ασύρματη δικτύωση και επιλογές λειτουργικού Windows 7 Home Premium και Windows 7 Professional, τα νέα Quest Mini PCs είναι ιδανικά για το γραφείο και το σπίτι, για εφαρμογές γραφείου, πλοήγηση στο Internet ή για λύση Home theater.

Ανοδικά τα έσοδα της Symantec διεθνώς

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν στα 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 9% το έτος και 8% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας του νομίσματος. Στο σύνολο του οικονομικού έτους, τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 6,19 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 4% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας. Η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών εσόδων για το τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 4% ανά έτος.

Επιπλέον, οι πρόσφατες εξαγορές συνεχίζουν να λειτουργούν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Για το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα που προήλθαν από το τμήμα security της VeriSign ήταν 61 εκατομμύρια δολάρια και από τις PGP και GuardianEdge τα έσοδα ανήλθαν στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Για το οικονομικό έτος 2011, τα έσοδα από τις εξαγορές ήταν 186 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ξεκινά ο 2ος διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων.

Η υποστήριξη περιλαμβάνει ποικίλες ενέργειες, όπως η χρηματοδότηση πιλοτικών εφαρμογών, η παροχή συνδρομής στην προσπάθεια εύρεσης επενδυτών, η δυνατότητα εκπαίδευσης των συντακτών (σε περιπτώσεις φοιτητών) κ.λπ.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 2ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και τεχνολογία και Πολιτισμός και τεχνολογία. Όροι Συμμετοχής: www.nbg.gr/ibank/innovation.

Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, και θα διαρκέσει μέχρι την 18η Ιουλίου 2011. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.