Gfk TEMAX: Μειώνεται η αγορά των τεχνολογικών αγαθών

Σύμφωνα με έρευνα της GfK TEMAX, συνεισφορά στην πτώση αυτή έχει ο Μάρτιος του 2011 που συγκρίνεται με τις «ασυνήθιστα υψηλές» πωλήσεις του Μαρτίου 2010. Τον περασμένο Μάρτιο αναγγέλθηκε η πρώτη αύξηση του ΦΠΑ και πολλοί καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους πριν την εφαρμογή της αύξησης, συσσωρεύοντας με αυτό τον τρόπο την κατανομή των πωλήσεων στην αρχή του χρόνου. Η γενική αγορά των ηλεκτρικών προϊόντων ανήλθε σε 557.8 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2011, το οποίο αντιπροσωπεύει μια πτώση της τάξεως του 29.5% στις πωλήσεις.

Η μείωση στις πωλήσεις τον Μάρτιο του 2011 Μάρτιο του 2010 σε σχέση με τον είναι ακόμα μεγαλύτερη και οφείλεται στον προαναφερθέντα λόγο. Οι πωλήσεις σε όγκο δεν βιώσαν το ίδιο επίπεδο μείωσης. Αυτό απεικονίζει μία τάση στο λιανεμπόριο είτε για οικονομικότερα μοντέλα είτε για αυξημένο ποσοστό προσφορών σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί η κίνηση εντός των καταστημάτων. Όλοι οι τομείς παρουσίασαν αρνητική απόδοση, με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών να καταγράφει την εκπληκτικά χαμηλότερη απόδοση της τάξεως του (-32.4%).

Ο τομέας των Προϊόντων Τεχνολογίας κατέγραψε τη δεύτερη χαμηλότερη απόδοση (-31.9%) που ακολουθήθηκε από τον τομέα των Φωτογραφικών ειδών με μείωση (-31.0%), τον τομέα των Ηλεκτρονικών τεχνολογικών προϊόντων με μείωση (- 30.4%και τον τομέα των Μεγάλων Οικιακών συσκευών με μείωση (-28.0% ). Ο τομέας των Μικρών Οικιακών Συσκευών (SDA) και ο τομέας των Ειδών Εξοπλισμού Γραφείου (OE) παρουσίασαν ένα είδος «αντίστασης» σε αυτήν την σημαντική μείωση με δεδομένο ότι μειώθηκαν μόνο κατά 18.2% και 18.0% αντίστοιχα.

Η SAP κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS

Στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης SAP EMEA Oil and Gas Industry Summit των κορυφαίων στελεχών του οργανισμού Premier Customer Network, οι προσκεκλημένοι από όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παιδικό χωριό SOS στη Βάρη και να προσφέρουν παιχνίδια στα παιδιά, καθώς και ένα χρηματικό πόσο ώστε να καλυφθεί μέρος των αναγκών του χωριού.

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος ΕΚΕ της SAP, το οποίο έχει στόχο την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων, την υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριοποίηση, καθώς και την ενεργή αλληλεπίδραση των εργαζομένων της SAP με τους κοινωνικούς τους εταίρους.

Ο κεντρικός άξονας των προγραμμάτων ΕΚΕ της εταιρίας είναι η εμπιστοσύνη, ο ειλικρινής διάλογος, καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρηματικών και κοινωνικών εταίρων, με στόχο ένα ηθικό και βιώσιμο μέλλον.

Η Intelen συμμετείχε στη διάσκεψη «Launch Silicon Valley»

Η ανωτέρω εκδήλωση συγκέντρωσε 30 καινοτόμες start-up εταιρείες οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους σε πιθανούς επενδυτές διεκδικώντας χρηματοδότηση για περαιτέρω επέκτασή τους. Μεταξύ των εταιρειών αυτών ήταν και η Intelen των κκ Νικολόπουλου και Στάϊκου, η οποία επελέγη ανάμεσα από 300 εταιρείες για τη συγκεκριμένη Διάσκεψη.

Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι της Intelen είχαν βρεθεί στην Καλιφόρνια και τον περασμένο Ιανουάριο (Los Angeles και San Francisco) για τη βράβευση και παρουσίαση της εταιρείας σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Η παρουσίαση της Intelen πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεματικού τμήματος «Καθαρή Τεχνολογία» (Clean Tech) καθώς οι υπηρεσίες της  αφορούν στη χρησιμοποίηση «έξυπνων δικτύων» (smart grid) για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία ενεργειακής συνείδησης μέσω της δυνατότητας μετρήσεως της κατανάλωσης στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων.

Τα έξοδα μετακίνησης των κυρίων Νικολόπουλου και Στάϊκου από Ελλάδα προς Καλιφόρνια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο του Προξένου στο San Francisco, κάλυψε το Silicon Valley Greek Seed Fund (svgsfund.com) το οποίο έχει δημιουργηθεί από Έλληνες και Ελληνο-Αμερικάνους της Silicon Valley προκειμένου να υποστηρίξει start-up companies  νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε Ελλάδα και Αμερική.

Διαγωνισμός call center από την ΗΔΙΚΑ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 600.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η διάρκεια της σύμβασης είναι 10 μήνες. Η διαδικασία είναι «επισπευσμένη κλειστή», λόγω του επείγοντος για την έγκαιρη εφαρμογή του έργου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 27 Ιουνίου.

Φήμες για deal ανάμεσα σε Huawei και Intracom Telecom

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei φέρεται να ενδιαφέρεται για το 25% της Intracom Telecom. Αν ολοκληρωθεί το deal, στο νέο σχήμα η ρωσική Sitronics θα έχει το 65% ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης θα διατηρήσει το 10%. Στη συμφωνία προβλέπεται η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Παιανία.

Η Neuropublic ανέλαβε το έργο της ενιαίας αίτησης του ΥΑΑΤ

Το πλήθος των δικαιούχων γεωργών, για το έτος 2011, ανέρχεται σε 900 000 +/- 100 000 και η παροχή των παραπάνω υπηρεσιών αφορά στο σύνολο της ελληνικής επικρατείας. Η ελληνική επικρατεία έχει χωριστεί σε τρείς ζώνες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 3401/ρ.μ./2010 διακήρυξη. Ο αναδόχος αναλαμβάνει το έργο και για τε τρείς ζώνει της ελληνικής επικρατείας. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στα 28.173.156 ευρώ.