Έλεγχος κόστους στο mobile broadband από τη Vodafone

Με την νέα υπηρεσία Vodafone Έλεγχος Κόστους, νέοι και υφιστάμενοι συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband, μπορούν να σερφάρουν ελεύθερα στο internet χωρίς να ανησυχούν για το κόστος, καθώς:

α) ενημερώνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο με SMS όταν φτάσουν στο 80% του  όγκου δεδομένων ή του χρόνου σύνδεσης που τους απομένει, β) όταν φτάνουν στο 100% του προγράμματος τους, η χρήση τους σταματάει για να επιλέξουν εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να σερφάρουν ή όχι και γ) όσο είναι συνδεδεμένοι με την υπηρεσία, οι χρήστες Mobile Broadband μπορούν κάθε στιγμή να ελέγχουν το υπόλοιπο της χρήσης τους, μέσω της νέας ιστοσελίδας www.vodafone.gr/myvmb που τους επιτρέπει τη διαχείριση της σύνδεσής τους.

Η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό i-bank

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank, ως πλατφόρμα παραγωγής καινοτόμων ιδεών στην Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζουν το νέο Διαγωνισμό με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσουν την καινοτομία στην Ελλάδα. Μέσα από τον ετήσιο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας αναδεικνύονται και επιβραβεύονται προσπάθειες καινοτομίας της νέας γενιάς.

Στον πρώτο διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, και ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 403 συμμετοχές, νικητής ήταν ένας νέος 27 ετών, διδακτορικός φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος κατέθεσε την πρότασή του και βραβεύθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 400 άλλες προτάσεις.

Το σημαντικό α’ χρηματικό βραβείο αξίας €20.000 απονεμήθηκε στον Τσεκούρα Παναγιώτη για την πρότασή του στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκοί και θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες Fresnel». Η απονομή έγινε από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλειο Ράπανο. Η υποβολή των προτάσεων διαρκεί μέχρι τις 18 Ιουλίου 2011.

Νέο έργο SFA υλοποίησε η Regate

Η Ορίζοντες ιδρύθηκε το 1996, από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον ευρύτερο χώρο των S/M και αναδείχθηκε σε μια από τις δυναμικότερες εταιρείες διανομών, εισαγωγών και αντιπροσωπειών στη Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρεία, με την εμπειρία, τον εξοπλισμό και το εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων της από τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες πιστοποιημένες στα πρότυπα ISO και HACCP.

Με την εγκατάσταση του συστήματος BizeGate Enterprise Edition, οι πωλητές πλέον μπορούν μέσα από τη φορητή συσκευή τους να πραγματοποιήσουν κανονικές και τριγωνικές πωλήσεις, επιστροφές καταλλήλων και ακατάλληλων προϊόντων, με ταυτόχρονη καταγραφή των ημερομηνιών λήξης.

Γνωστοποιήθηκαν οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Παντελή Τζωρτζάκη

Σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ στις αρμοδιότητές του υπάγεται η Ειδικής Γραμματείας και Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013, η  ΥΑΠ, η “ΚτΠ” Α.Ε και διατηρείται η Προεδρία της Επιτροπής Ψηφιακής Στρατηγικής, στην οποία συζητούνται θέματα που αφορούν την υλοποίηση έργων και υπηρεσιών ΤΠΕ σε όλη την Δημόσια Διοίκηση σε τακτικές συναντήσεις στις οποίες μετέχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς. Σύμφωνα με το ΦΕΚ:

«Στον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελή Τζωρτζάκη, αναθέτουμε την άσκηση αρμοδιοτήτων: α) Της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής και όλων των υπαγομένων σε αυτήν Διευθύνσεων και Τμημάτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ν.2860/2000, όπως ισχύει) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και γ) Της Ειδικής Γραμματείας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 και όλων των υπαγομένων σε αυτήν μονάδων. (ν. 3614/2007, ΦΕΚ Α΄ 267 & ΚΥΑ 202/1/2008, ΦΕΚ Β΄ 155) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η HP επεκτείνει τη συμφωνία της με τον όμιλο BMW

Λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ και το μέγεθος του Ομίλου BMW, είναι κρίσιμης σημασίας η εταιρεία να έχει μια αξιόπιστη, δυναμική και ασφαλή υποδομή δικτύωσης που θα βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα και θα προσφέρει σημαντική απόδοση επί της επένδυσης. Με βάση τις επιδόσεις, τη διαλειτουργικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των λύσεων HP Networking, η BMW επέκτεινε την υπάρχουσα συμφωνία της με την HP, για την παροχή switches HP E-series και μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης.

Η υποδομή δικτύωσης του Ομίλου BMW αποτελείται από τα βραβευμένα switches HP E5400, E3500 και E6200 και ελέγχεται κεντρικά από την πλατφόρμα HP Networking Manager Plus, η οποία βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows για τη χαρτογράφηση και τη διαμόρφωση του δικτύου.

Η προσθήκη της υπηρεσίας αντικατάστασης hardware μέσα σε μόνο μια εργάσιμη ημέρα από την επιχειρησιακή μονάδα HP Technology Services θα ανταποκρίνεται στην υποχρεωτική συμφωνία επιπέδου υπηρεσιών του Ομίλου BMW και θα βελτιώσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες της HP.

Νέοι virtual servers από την Interworks

Η νέα σειρά διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ταιριάζοντας έτσι απόλυτα στις διαφοροποιημένες ανάγκες των εταιρειών. Η νέα σειρά διατίθεται με σημαντικές εκπτώσεις στους συνεργάτες της (partners και hosters). Οι υπηρεσίες IaaS της Interworks διατίθενται και σε trial, εντελώς δωρεάν. Η Interworks διατηρεί το μοναδικό ελληνικό  Dynamic Data Center το οποίο μπορεί και υποστηρίζει την αυτόματη διάθεση πόρων με εξελιγμένες διαδικασίες διαχείρισης, αναβαθμίσεων, ελέγχου, παρακολούθησης και προστασίας δεδομένων με σχετικές πιστοποιήσεις (ΕΕΤΤ, ΑΔΑΕ).

Στρατηγική συνεργασία Philips Hellas – Info-Quest

Στρατηγικοί στόχοι είναι η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, η πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών μέσω εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και υποστήριξης.

Η Singularlogic ανέλαβε το έργο για την λειτουργική περιοχή πολεοδομίας

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η παραμετροποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος της λειτουργικής Περιοχής Πολεοδομίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 116.166 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.