Μείωση 44% στην τιμή διεκπεραίωσης τον αιτήσεων φορητότητας αριθμών

Η νέα τιμή ανά διεκπεραιωμένη αίτηση θα ανέρχεται στα 1,95 ευρώ από τα 3,5 ευρώ που είναι σήμερα, και θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.

Η εν λόγω μείωση αφορά στη διαδικασία φορητότητας σταθερών και κινητών αριθμών, η οποία παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα αλλαγής τηλεπικοινωνιακού παρόχου και προγράμματος, με παράλληλη διατήρηση του τηλεφωνικού τους αριθμού. Με δεδομένο ότι οι διεκπεραιωμένες αιτήσεις φορητότητας ξεπερνούν το 1 εκατ. ετησίως και η μείωση ανά αίτηση ανέρχεται στα 1,55 ευρώ, η νέα συμφωνία επιφέρει σημαντικό όφελος για την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και κατ’ επέκταση για τους καταναλωτές, το οποίο ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Η Intralot μπαίνει στην αγορά της Τσεχίας

H Intralot παρείχε το κεντρικό σύστημα και θα προμηθεύσει σταδιακά έως 3.500 τερματικά για τη λειτουργία μιας ευρείας γκάμας τυχερών παιχνιδιών (αριθμοπαιχνίδια, παιχνίδια γρήγορων κληρώσεων και στιγμιαία λαχεία). Η έναρξη της λειτουργίας πραγματοποιείται σήμερα, με περισσότερα από 700 σημεία πώλησης ήδη σε λειτουργία, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000 σε μερικές εβδομάδες. Το συμβόλαιο έχει δεκαετή (10) διάρκεια.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου διαχείρισης και υποστήριξης που υπέγραψαν τα δύο μέρη, η Intralot ανέλαβε να παρέχει στη Fortuna το κεντρικό σύστημα, LOTOS O/S, τις τερματικές μηχανές, καθώς και επιπρόσθετες υπηρεσίες. Η Intralot αναμένεται να ολοκληρώσει την εγκατάστασή των τερματικών εντός του 2012.

Η 24 Media εισέρχεται στο e-commerce

Πρώτο εγχείρημα συνιστά το DealiN (www.DealiN.gr), που αποτελεί ένα μοναδικό κανάλι δυνατοτήτων για την προώθηση εταιρειών και προϊόντων, έχοντας ως υπόβαθρο τους 5.400.000 και πλέον μοναδικούς χρήστες που συγκεντρώνει μηνιαίως το δίκτυο της 24 Media. To setup, την προώθηση και το management του site, αναλαμβάνει η Lead In, η οποία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης, εμπορικής ανάπτυξης και προώθησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στο e-commerce.

Η Pylones Hellas υλοποίησε έργο στη SingularLogic

Η εγκατάσταση στο data center της SingularLogic έγινε από την Pylones Hellas, Gold Partner της F5 Networks. Συγκεκριμένα, η SingularLogic εγκατέστησε στο data center της, δύο συσκευές BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) της F5 Networks, καθώς και δύο F5 Networks Link Controller modules όπως και δύο F5 Networks Application Security Manager (ASM) modules. Η εγκατάσταση λειτουργεί ήδη με απόλυτη επιτυχία, επιτρέποντας στη SingularLogic να προσφέρει υπηρεσίες SaaS στους συνεργάτες και τους πελάτες της, με εξασφαλισμένη ασφάλεια αλλά και σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Συμφωνία συνεργασίας της Intracom Defense Electronics με τη Mevaco

Η εν λόγω σύμβαση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ με δυνατότητα περαιτέρω πρώτης επέκτασης κατά 40% περίπου, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Mevaco, η οποία δημιουργεί ιδιαίτερο τμήμα αμυντικών συστημάτων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εξειδικευμένα μέσα παραγωγής και ελέγχου. Η δραστηριότητα θα εγκατασταθεί στα νέα υπερσύγχρονα βιομηχανικά κτίρια της εταιρείας, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Στόχο της Mevaco αποτελεί η έντονη παρουσία της στη διεθνή αγορά αμυντικών συστημάτων.

Προκήρυξη εκ νέου του διαγωνισμός για το Data Center της ΚτΠ

Το παρόν έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου με τίτλο «Δημιουργία και θέση σε λειτουργία κόμβου φιλοξενίας συστημάτων (collocation data center facilities) που αφορά στη δημιουργία  και θέση σε πλήρη λειτουργία κόμβου φιλοξενίας συστημάτων πληροφορικής.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τα δίκτυα και τη διανομή ισχυρών ρευμάτων και κίνησης των υπό διαμόρφωση χώρων, απαραίτητων για την ομαλή, ασφαλή και πλήρη λειτουργία του κόμβου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 159.898 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.