Πλειοδότης η Cosmote για τη δεύτερη άδεια 3G στην Αλβανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, η AMC, που συμμετείχε στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η τηλεπικοινωνιακή αρχή της Αλβανίας, AKEP, αναδείχθηκε η εταιρεία με την υψηλότερη προσφορά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώθηκε στα 15 εκατ. ευρω. Οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν χθες με το ελάχιστο τίμημα να είχε οριστεί στα 12,5 εκατ. ευρώ. Οι ανακοινώσεις για την ανάδειξη νικητή του διαγωνισμού αναμένονται στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στην Αλβανία μέχρι τώρα άδεια 3G είχε μόνο η Vodafone, από το Νοέμβριο του 2010, για την οποία και είχε προσφέρει το ποσό των 31,4 εκατ. ευρώ.

Η Zetes παρουσιάζει νέες λύσεις αυτόματης ταυτοποίησης

Στο περίπτερο της εταιρείας (αριθμός 8058, διάδρομος 1) οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν DEMO  παρουσιάσεις αυτών των λύσεων: α) Λύσεις ηλεκτρονικής απόδειξης παράδοσης (ePOD): συμβάλλουν στη διασφάλιση της παράδοσης των δεμάτων έγκαιρα και στο σωστό παραλήπτη.

Οι τελευταίας τεχνολογίας λύσεις της Zetes κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών αλλά μπορούν να ενσωματώσουν και αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή την ανάγνωση ηλεκτρονικών δελτίων ταυτότητας, β) Λύσεις εντοπισμού και παρακολούθησης: με τη χρήση τεχνολογίας barcode ( Image -base)  ή RFID, αυτές οι λύσεις αποτρέπουν την απώλεια δεμάτων και παρέχουν έλεγχο σε πραγματικό χρόνο  κατά την μεταφορά, γ) Διαχείριση ψυκτικής αλυσίδας: Κάποια είδη, όπως τρόφιμα ή φάρμακα, πρέπει να διατηρούνται σε ορισμένες θερμοκρασίες κατά τη μεταφορά. Λύσεις που χρησιμοποιούν ετικέτες RFID τεχνολογίας με αισθητήρα θερμοκρασίας, επιτρέπουν την παρακολούθηση των θερμοκρασιών ανά πάσα στιγμή κατά τη μεταφορά και δ) Υπηρεσία TotalCare:  Βοηθά τους πελάτες να βελτιώσουν τη διαχείριση του κύκλου ζωής του συνόλου των υποδομών των λύσεων της αυτόματης  αναγνώρισης (auto-ID )ενώ παράλληλα να διατηρούν το κόστος συντήρησης και επισκευής στο ελάχιστο.

Ακαδημία προετοιμασίας για Cisco CCIE Certification

Η ακαδημία είναι 2,5 ετών φοίτησης και θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στο εκπαιδευτικό κέντρο της Interlei (www.interlei.gr). Η Interlei συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρεία προετοιμασίας υποψηφίων για πιστοποίηση CCIE, την ΙΝΕ (www.ine.com), παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τα κατάλληλα labs (physical and virtual) στοχευμένα για τις εξετάσεις CCIE αλλά και της εκμάθησης όλων των τεχνολογιών που απαιτούνται για αυτή την πιστοποίηση. Τα labs ανανεώνονται συχνά και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες των απαιτήσεων του CCIE σε συνεργασία με την ΙΝΕ.

Μειωμένες κατά 7,5% ο τζίρος στον κλάδο των ΤΠΕ

Οι Ζημιές μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας περιορίστηκαν στις €551 χιλ. από €40,5 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και παρουσίασαν βελτίωση κατά 98,6%. Στις επιχειρήσεις Πληροφορικής ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο 6μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης στα €709,9 εκατ. αυξημένος κατά 5,8%, τα EBITDA έφτασαν στα €86,2 εκατ. αυξημένα κατά 7,7%, ενώ τα Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας έφτασαν τα €1,7 εκατ. μειωμένα κατά 90,8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2010.

Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών Είδη – Λύσεις Πληροφορικής για το 6μηνο του 2011 διαμορφώθηκε στα €321,5 εκατ. και σημείωσε μείωση κατά 12,7%, τα EBITDA έφτασαν στα €13,1 εκατ. και παρουσίασαν αύξηση κατά 36,4%.

Στις Τηλεπικοινωνίες ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο 6μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης στα €2,8 δισ. και σημείωσε μείωση κατά 8,5%, τα EBITDA έφτασαν στα €823,2 εκατ. μειωμένα κατά 17,6% και τα Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας έφτασαν τα €22,9 εκατ. αυξημένα κατά 151,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2010.

Ο Σταύρος Σκουλικάρης στην Printec Group

Ο Σ. Σκουλικάρης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του IT. Πρωτύτερα κατείχε υπεύθυνες θέσεις Εμπορικής Διεύθυνσης στις εταιρείες Adacom, Profile, Πυλώνες, Intelli Solutions και Cententia. Είναι απόφοιτος του Deree College ενώ έχει σπουδάσει στο Sarasota Center of Business Studies καθώς και στο Experimental School του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία προσφορά κατατέθηκε για το σύστημα ασφαλείας στο Διαύγεια

 Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση μελέτης συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και ιδιωτικότητας πληροφοριών του προγράμματος Διαύγεια που θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό όλων των απαραίτητων οργανωτικών, διαδικαστικών και τεχνικών μέτρων προστασίας όσον αφορά στις εφαρμογές (software), το υλικό (hardware) και τις υποδομές που εμπλέκονται στην λειτουργία της δράσης «Επιχειρησιακή Λειτουργία της Δημοσίευσης των αποφάσεων», προκειμένου να επιτευχθεί η διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών που τηρούνται ή/και προβλέπεται να τηρηθούν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτή Διακυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι το σύστημα ασφαλείας θα πρέπει να υλοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27005 και το BS 25999. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 40.590 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.