Lifting στο Facebook

Μία από τις πιο σημαντικές και εμφανείς αλλαγές είναι η αντικατάσταση των γνωστών «προφίλ» των χρηστών με ένα οπτικοακουστικό χρονοδιάγραμμα της ζωής τους. Οι αλλαγές έχουν διχάσει τους χρήστες, αφού στους μισούς αρέσουν ενώ οι υπόλοιποι, πιο συντηρητικοί, προτιμούν το interface όπως ήταν προηγουμένως.

Στόχος των συγκεκριμένων αλλαγών είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερου κόσμου μέσω της αύξησης του ενδιαφέροντος για την υπηρεσία. Ο ανταγωνισμός τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ιδιαίτερα έντονος αφού Google+ και twitter προσφέρουν εφάμιλλες υπηρεσίες. Δίνεται, λοιπόν, αγωνιώδη μάχη για το ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο από το χρόνο του χρήστη.

Η Lime συνεργάζεται με την Ericsson

Η Ericsson θα διευκολύνει αυτό τον εκσυγχρονισμό αναπτύσσοντας το τελευταίας τεχνολογίας δίκτυο κορμού και multi-standard radio base stations RBS 6000, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δικτύου της LIME. Για αυτό το λόγο θα παρέχονται βελτιωμένες υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας για τους χρήστες στην Anguilla, στην Antigua, στα Barbados, στα British Virgin Islands, στα Cayman Islands, στη Dominica, στη Grenada, στο Montserrat, στο Saint Kitts & Nevis, στο Saint Lucia, στο Saint Vincent & Turks και τα Caicos.

Ο όμιλος CWC παρέχει mobile υπηρεσίες σε όλα τα νησιά της Καραϊβικής, που σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή, οι οποίοι είναι πελάτες της LIME θα επωφεληθούν από τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, θα απολαμβάνουν γρήγορη και χωρίς δυσκολία σύνδεση σε smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές.

Σε συμφωνία κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση στον ΟΤΕ

Τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής: α) Μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με μείωση αντίστοιχα των μισθών στο 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015, β) δέσμευση της εταιρείας για μη προσφυγή σε εκ περιτροπής εργασία και για μη καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους για όσο διάστημα θα ισχύει η ως άνω μείωση και γ) όσο διάστημα διαρκεί η ως άνω συμφωνία καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει την Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της συμφωνίας.

Οδηγίες της ΕΕΤΤ για την ασφαλή χρήση των smart phones

Η ενημέρωση της ΕΕΤΤ έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας «πολιτικής ορθής χρήσης» για την πρόληψη και αποφυγή ανεπιθύμητων ή υπερβολικών χρεώσεων, καθώς και την προστασία των χρηστών και των συσκευών από κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτές εν αγνοία τους.

Η ΕΕΤΤ συνιστά ακόμα στους καταναλωτές να ενημερώνονται αναλυτικά σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά και τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, τη δυνατότητα απενεργοποίησης από το χρήστη της αυτόματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο, καθώς και την ενημέρωση για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων που εφαρμόζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσον αφορά σε θέματα προστασίας και ασφάλειας, η ΕΕΤΤ συνιστά, μεταξύ άλλων, στους καταναλωτές να μην παραλείπουν τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος της συσκευής, να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από νόμιμες και αξιόπιστες πηγές και να είναι προσεκτικοί κατά τη σύνδεση με ελεύθερα προσβάσιμα, δημόσια ασύρματα τοπικά δίκτυα (free public WiFi hotspots).

Στο 90% η χρήση των social media στη Λατινική Αμερική

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες αυξήθηκαν φέτος κατά 16% φτάνοντας τα 114,5 εκατ. Στη Βραζιλία το ποσοστό ανέρχεται στο 90,8%, στην Αργεντινή ξεπερνά πλέον το 95%, ενώ στο Περού και τη Βενεζουέλα υπερβαίνει το 96%. Το πλέον δημοφιλές site είναι το Facebook με 91,1 εκατ. και ακολουθούν τα Windows Live Profile με 35,6 εκατ., το Orkut με 34,4 εκατ., το Twitter με 24,4 εκατ., το Linkedin με 7,3 εκατ. και το MySpace με 6,6 εκατ.

Έργο 230.000 ευρώ για τα πληροφοριακά συστήματα του ΥΠΕΘΑ

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 14 Νοεμβρίου 2011. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 230.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Meg Whitman νεά Πρόεδρος και Δ.Σ. Σύμβουλος στην HP

Επιπλέον, ο Ray Lane αναλαμβάνει καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να ορίσει σύντομα ένα νέο ανεξάρτητο μέλος. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις τίθενται σε ισχύ άμεσα και έρχονται σε συνέχεια της απόφασης για την αποχώρηση του Leo Apotheker από τη θέση του Προέδρου και από το Δ.Σ. της εταιρείας.