Σημαντικές διακρίσεις για την Xerox στον τομέα του CSR

Πιο αναλυτικά, για τέταρτο χρόνο στη σειρά, η Xerox ικανοποίησε τα κριτήρια του δείκτη FTSE4Good για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών και των εργαζομένων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Επιπλέον, η Xerox βρέθηκε στο νούμερο 38 της έκθεσης «Global RepTrak 100» του Reputation Institute για το 2011, ενώ συγκαταλέχθηκε στην ετήσια λίστα «100 Best Corporate Citizens» του περιοδικού Corporate Responsibility Magazine.

Επίσης, αναδείχθηκε μεταξύ των «World’s Most Ethical Companies» από το Ινστιτούτο Ethisphere. Μεταξύ των «Top 50 Best Global Green Brands» κατέταξε η συμβουλευτική εταιρεία Interbrand τη Xerox, με βάση τόσο την κοινή αντίληψη για την αειφόρο ανάπτυξη όσο και την απόδοση της εκάστοτε εταιρείας σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του έργου «sustainable print» στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που πέτυχε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία απέσπασε το βραβείο «Green IT Awards’ Public Sector Project of the Year 2011».

Στις διακρίσεις της ανήκουν, επίσης, η όγδοη θέση της ετήσιας λίστας του «50 Out Front for Diversity Leadership: Best Places for Diverse Managers to Work» από το περιοδικό Diversity MBA Magazine και η τοποθέτησή της στη λίστα των «100 Best Places to Work in IT 2011» από το περιοδικό Computerworld.

Σε νέα φάση εισέρχεται η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας  Κώστας Κοκκινοπλίτης. Κατά τη  συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών, σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας και συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης, ενίσχυσης και εμπλουτισμού της διμερούς συνεργασίας. Στόχος και των δυο πλευρών είναι να υπάρχουν άμεσα, απτά και  ουσιαστικά αποτελέσματα με  αναπτυξιακή προοπτική.

Η συνεργασία των δύο χωρών εισέρχεται σε νέα φάση, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και με συμπράξεις Πανεπιστημίων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και Ερευνητικών Κέντρων. Στόχος είναι η σύνδεση της επιστήμης και της έρευνας με την οικονομία και την αγορά εργασίας. Έντονο ενδιαφέρον εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Κίνας Wang Weizhong για άμεση συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σεισμολογικών ερευνών, αγροβιοτεχνολογίας και διατροφής.

Καμία εμπλοκή της Intralot σε παράνομη πράξη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Intralot Italia δηλώνει και διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας, καθώς δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη πράξη. Επιπλέον, η εταιρεία δε φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε τυχόν παράπτωμα των δύο ατόμων στις προσωπικές τους δραστηριότητες».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τον Αντιεισαγγελέα, Rosario Cantelmo, ο οποίος δήλωσε σήμερα στα Ιταλικά μέσα ότι η Intralot δεν σχετίζεται με την έρευνα και δεν υπάρχει καμία υποψία για την εταιρεία.

Όπως τονίστηκε από την Εισαγγελία της Νάπολης, με την οποία η εταιρεία συνεργάζεται από την έναρξη της έρευνας, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στο νυν και πρώην υπάλληλο της εταιρείας (για γεγονότα που συνέβησαν το 2008) δεν σχετίζονται με «στημένα παιχνίδια», όπως λανθασμένα μεταφέρθηκε από μερίδα του Τύπου.

Το Eltrun πραγματοποιεί ημερίδα για το Supply Chain

Στόχος της ημερίδας είναι να συζητηθούν και αναλυθούν καίρια θέματα που αναδεικνύουν το ρόλο της τεχνολογίας RFID στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, με την ουσιαστική συμμετοχή στελεχών ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών.

Οι 15 ομιλητές, από χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο κλπ, είναι κορυφαίοι ειδικοί στο αντικείμενο τους, γνωστά στελέχη εταιρειών καθώς και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί και οι παρουσιάσεις θα βασιστούν σε βέλτιστες πρακτικές γνωστών εταιριών ή σε πρωτότυπες έρευνες/μελέτες. Οι χορηγοί είναι οι εταιρίες Business Effect, Mobile Technology, OrasysID και Sensap.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας στο www.eltrun.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αγγελική Καραγιαννάκη (τηλ. 210-8203663 e-mail: [email protected]).

Ανάπτυξη στο e-commerce βλέπει το getitnow.gr

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές, η αρχική επένδυση των 11.000.000 ευρώ -η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικό κατάστημα ποτέ στην Ελλάδα- αποδίδει δυναμικά, καθώς το www.getitnow.gr έχει κατακτήσει διψήφιο μερίδιο στις ηλεκτρονικές αγορές, με ανοδικές τάσεις.

Η ανάπτυξη οφείλεται σύμφωνα με την εταιρεία στο ότι ακολουθεί πιστά ένα ευέλικτο μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο βασίζεται στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, κι όχι των φυσικών καταστημάτων του. Το www.getitnow.gr πρόσφατα παρουσίασε δύο νέες υπηρεσίες, την αποκλειστική συνεργασία του με την εταιρεία Reevoo – φορέα προϊόντων κριτικής από πραγματικούς αγοραστές από όλο τον κόσμο- και το getitnow application για iphone και ipad με δυνατότητα ολοκληρωμένης αγοράς προϊόντος μέσω της εφαρμογής και άλλες ευκολίες για τους χρήστες του.

Επίσης, η εταιρεία κατέκτησε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση τεχνολογίας στην Εξυπηρέτηση Πελατών», από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Η Bull ανέλαβε το δ’ στάδιο του ΟΠΣΦ Taxis

Υπενθυμίζεται πως η Bull ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε αρχικά καταθέσει προσφορά στο διαγωνισμό. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 243.574 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.