5.000 μαθητές έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση

Μέσω σύνδεσης με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο Bharti Airtel, περίπου 5.000 μαθητές τώρα έχουν πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση σε τρεις χώρες στην Αφρική (στην περιοχή της Σαχάρα): στη Γκάνα, στην Τανζανία και στην Κένυα. Το Connect to Learn ανακοίνωσε ότι οι ασύρματοι πάροχοι Entel στη Χιλή και LIME στην Τζαμάικα ενώνουν τις δυνάμεις τους φέρνοντας την πρωτοβουλία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, όπου χιλιάδες μαθητές θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Η Ericsson είναι ιδρυτικό μέλος του Connect to Learn, παρέχοντας τεχνογνωσία και καινοτόμες λύσεις κινητής ευρυζωνικότητας σε συνεργασία
με το Millenium Promise και το Earth Institute του Columbia University.

Η Intralot υπογράφει συμβόλαιο με το Jockey Club του Περού

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας η Intralot θα αναπτύξει ένα παιχνίδι αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος του Jockey Club στο Περού. Αυτό το νέο παιχνίδι θα είναι επίσης διαθέσιμο στους παίκτες σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης του εκτεταμένου δικτύου της Intralot de Peru.

Η Konica Minolta στο Dow Jones Sustainability Asia Pacific

Οι Δείκτες Αειφορίας Dow Jones (DJSI) είναι οι πρώτοι παγκόσμιοι δείκτες αειφορίας που προβλέπει ο Dow Jones και SAM (Sustainable Asset Management) Group, εταιρεία με έδρα στην Ελβετία, για να εκτιμήσει την εταιρική αειφορία από οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές εξελίξεις. Ο DJSI Asia Pacific αξιολογεί εταιρείες σε περιοχές  στην Ασία και την Ωκεανία. Αυτή τη φορά από τιςι 156 εταιρείες που περιλαμβάνονται στο δείκτη οι 79 εταιρείες στην λίστα αυτή είναι ιαπωνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Konica Minolta.

Η Cyberstream χορηγός στο Retail Technology Conference

Στο περίπτερο της εταιρείας θα επιδεικνύονται εφαρμογές Digital Signage που αξιοποιούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας DSplay, καθώς και case studies εφαρμογής τεχνικών Visual Analytics στο χώρο του Retail με την πλατφόρμα TIBCO Spotfire.

Virtual Trip: Βράβευση του eFront στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Elearning! Media Group, το eFront επιλέχθηκε ως μια από τις καλύτερες λύσεις ηλεκτρονικής μάθησης στις κατηγορίες: α) Best Learning Management System (eFront Enterprise) και β) Best Open Source Solution (eFront Open Source). O διαγωνισμός “The Best of ELearning! 2011 Awards” θεωρείται από τους σημαντικότερους διεθνώς στα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου και ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Το eFront είναι από τα ελάχιστα ευρωπαϊκά και το μοναδικό ελληνικό σύστημα που έχει βραβευτεί στην ιστορία του διαγωνισμού.

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η Επίγνωσις παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, στο Enterprise Learning! Conference & Expo στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως τιμώμενη εταιρεία ηλεκτρονικής μάθησης. Η Επίγνωσις απασχολεί δέκα άτομα και ο κύκλος εργασιών της το 2011 αναμένεται να φτάσει το 1 εκατ. ευρώ, έναντι 310 χιλ. ευρώ το 2010 και 75 χιλ. ευρώ το 2009 και είναι μέλος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος Virtual Trip.

Η Nokia Siemens Networks ανανεώνει το δίκτυο της GO

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εκσυγχρονίζει τα υπάρχοντα δίκτυά της GSM και 3G αντικαθιστώντας την τρέχουσα υποδομή και διπλασιάζοντας τον αριθμό των σταθμών βάσης για την παροχή δικτύου υψηλής ποιότητας και αξιόπιστων συνδέσεων φωνής και κινητών δεδομένων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Στη Space Hellas το υποέργο 3 του προγράμματος Διαύγεια

«Υποστήριξη της Επιχειρησιακής Λειτουργίας των διαδικασιών της Ανοιχτής Διακυβέρνησης». Υπενθυμίζεται πως εκτός της Space Hellas, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές οι εταιρείες Algosystems, Profile, Byte και Uni Systems. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 186.170 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.