Oracle Open World 2011: ? Νέες προσλήψεις, Solaris 11 και Fusion Applications

[Σαν Φρανσίσκο] Της απεσταλμένης μας, Ισαβέλλας Ζαμπετάκη

Loic Le Guisquet, Executive Vice President, Oracle EMEA
Η Oracle σχεδιάζει 1.700 νέες προσλήψεις στην ΕΜΕΑ. Η υψηλή ζήτηση των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά, τις δικαιολογεί.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Loic le Guisquet, Executive Vice President Oracle EMEA, στο πλαίσιο του Oracle Open World, σχολίασε ότι το 2011 αποτέλεσε μια πολύ δυνατή χρονιά για την Oracle στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της ΕΜΕΑ, με ρυθμό ανάπτυξης που έφτασε το 29% και συνολικά έσοδα της τάξης των 12 δις δολ.

«Η σημαντική αυτή ανάπτυξη, η οποία σημειώθηκε παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, και η μεγάλη υιοθέτηση τεχνολογιών της Oracle από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας -τόσο στον τομέα της Ερευνας και της Ανάπτυξης, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό». Σε περίπου έξι μήνες, η Oracle σκοπεύει να προβεί σε προσλήψεις 1.700 ατόμων στην περιοχή της ΕΜΕΑ –σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και σε όλους τους τομείς εξειδίκευσης. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν τόσο καθιερωμένους επαγγελματίες, όσο και νέους υπαλλήλους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

John Fowler, Executive Vice President, Systems Oracle
Το Oracle Solaris 11 σε «Avant Premiere»: Πιο δυνατό παρά ποτέ, και έτοιμο για το cloud
Αν και το Oracle Solaris ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το Νοέμβριο, το λανσάρισμά του έγινε τελικά στο Open World του Σαν Φρανσίσκο. Η νέα εκδοχή του κορυφαίου λειτουργικού συστήματος της Oracle αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του cloud computing. Το Oracle Solaris 11 επιτρέπει την ταχύτατη αλλά και ασφαλή εγκατάσταση νέων υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας σε περιβάλλον  cloud. Το Oracle Solaris 11 είναι βελτιστοποιημένο τόσο για εφαρμογές της ίδιας της Oracle, όσο και άλλων προμηθευτών.

Περισσότεροι από 600 πελάτες από διάφορους κλάδους –συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού, των τηλεπικοινωνιών και του δημοσίου- έχουν ήδη εγκαταστήσει την πρώτη εκδοχή του Oracle Solaris 11. To Solaris 11 είναι το πρώτο και μοναδικό πλήρως virtualized λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει στους πελάτες της Oracle να μεγιστοποιήσουν τους πόρους των συστημάτων, του δικτύου και των δεδομένων του data center τους με μηδενικό κόστος virtualization.

«Το Oracle Solaris 11 σχεδιάστηκε για να λύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις όσον αφορά την εγκατάσταση και διαχείριση μιας σύγχρονης υποδομής data center. Η Oracle έχει επιταχύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών Oracle Solaris και, με το Oracle Solaris 11, παρουσιάζουμε το πιο καινοτόμο μας προϊόν μέχρι σήμερα, με χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τους πελάτες να περάσουν σε ευέλικτα, αποτελεσματικά και ασφαλή business clouds» δήλωσε ο John Fowler, Εxecutive Vice President, Systems, Oracle.

Όσον αφορά το ρόλο των Engineered Systems στο Cloud Computing, ο John Fowler δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα Engineered Systems αποτελούν τον κινητήρα του cloud. To cloud χρειάζεται μεγάλη ισχύ και πιστεύουμε ότι το Exadata αποτελεί την απάντηση». Δύο racks του Exadata επαρκούν για να διαχειριστεί κανείς ολόκληρο το Web traffic  του Facebook, δηλαδή ένα εκατομμύριο HTTP requests ανά δευτερόλεπτο.

Όλες οι προϊοντικές αναζητήσεις που γίνονται στο eBay –σχεδόν δύο εκατομμύρια online transaction processing (OLTP) operations ανά δευτερόλεπτο- θα μπορούσαν να γίνουν σε μισό rack. Το σύστημα έκδοσης σιδηροδρομικών εισιτηρίων της Κίνας, το οποίο εκδίδει περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια μηνύματα το δευτερόλεπτο, θα μπορούσε να τρέξει σε ένα rack.

Fusion Applications: Κάθε εταιρεία μπορεί να ακολουθήσει τον δικό της ρυθμό
Τα Fusion Applications και η στρατηγική τους σύνδεση με το cloud βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. «Από την πρώτη ανακοίνωση των Fusion Applications στο περσινό Open World, έχει σημειωθεί ένας εντυπωσιακός ρυθμός υιοθέτησης από τους πελάτες της Oracle» δήλωσε ο Steve Miranda, Senior Vice President – Application Development, Oracle. «Φέτος, παρουσιάζουμε τα νέα Fusion Applications τα οποία θα φέρουν επανάσταση στον χώρο του cloud».

Ταυτόχρονα, η Oracle παρουσίασε νέες δυνατότητες «συνύπαρξης» λογισμικού, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ευελιξία των Fusion Applications. Οι πελάτες της Oracle δεν είναι υποχρεωμένοι να καταργήσουν και να αντικαταστήσουν το λογισμικό που ήδη διαθέτουν προκειμένου να επωφεληθούν των Fusion Applications. Η δυνατότητα για «coexistence» επιτρέπει τη σταδιακή προσθήκη νέων λειτουργικοτήτων, σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες λύσεις, είτε on-premise, είτε σε περιβάλλλον cloud. Οι δυνατότητες αυτές ισχύουν για όλα τα βασικά προϊόντα λογισμικού της Oracle.

Νέα γενιά λύσεων αποθήκευσης από τη Dell

Η εταιρεία, επίσης, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της ενοποίησής  για όλη τη σειρά αποθηκευτικών συστημάτων  με την επερχόμενη πλατφόρμα virtualization και υποδομής cloud VMware vSphere 5. Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμη ορόσημο στη συνεχή εξέλιξη των λύσεων Dell Fluid Data, που έχουν σχεδιαστεί να βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται πιο αποδοτικά τις πολύτιμες επιχειρησιακές τους πληροφορίες σε εικονικοποιημένα data centers.

Η Vodafone τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γλαύκος Περσιάνης. Η Vodafone, από την έναρξη της λειτουργίας της, είναι προσηλωμένη στις αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύει συστηματικά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αφορά στο σύνολο της λειτουργίας της εταιρείας. Τα Βραβεία διοργανώνονται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) από το 1996 σε ετήσια βάση.

Σκοπός του θεσμού είναι η επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας και η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, με την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Η Sony εξαγοράζει την Ericsson

Η κοινοπραξία Sony Ericsson στην οποία συμμετέχουν αμφότερες με ποσοστό 50% αυτή τη στιγμή είναι η έκτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών. Η Sony με αυτή την εξαγορά στοχεύει στη συγχώνευση του κλάδου των smartphones με των tablets, των φορητών παιχνιδιών και των προσωπικών υπολογιστών.

Έργο print & scan της Sieben στη Diana Shipping Services

Στόχος η εξοικονόμηση χρόνου, η εξάλειψη λαθών και η ψηφιοποίηση των τιμολογίων για λόγους ψηφιακής αρχειοθέτησης, έγκρισης και reporting. Για το σκοπό αυτό εγκαταστάθηκε ένα scanner HP Enterprise Scanjet 7000n και μέσω ειδικού software (NSI Autostore Express) το scanner αυτό προγραμματίστηκε ώστε να συμμετέχει σε workflows.

Η Αθηναϊκή Μικροϋπολογιστές ανέλαβε το σύστημα virtual reality του ΙΜΕ

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση στην περιοχή της Βοιωτίας (Θήβα και Λειβαδιά αντίστοιχα) δύο συστημάτων εικονικής πραγματικότητας και συστημάτων πολυμεσικών παρουσιάσεων (υπολογιστές και οθόνες και λοιπά στοιχεία), στην κατάλληλη τεχνολογική διαμόρφωση και επίπλωση χώρων για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών, άδειες λογισμικού, καθώς και στην προμήθεια υπολογιστών και λοιπών συστημάτων πληροφορικής που θα παραδοθούν στην έδρα του ΙΜΕ στην Αθήνα.

Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 167.500 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η DCW υλοποίησε έργο για την Τράπεζα Κύπρου

Το DCW IFRS Solution αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή που συνδυάζει IFRS Financial Accounting και IFRS Reporting.Το DCW IFRS Solution είναι ήδη σε εφαρμογή σε αρκετές εισηγμένες και μη επιχειρήσεις όπως η Τ-Bank, η Καθημερινή, ο Όμιλος Μασούτης, η Aegean Airways κλπ.