Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου

Ειδικότερα, η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής ως εξής:
Πρόεδρος:
Μπάμπης Εγγλέζος
Α! Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Νταγκουνάκης
Β! Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουμπάρος
Γ! Αντιπρόεδρος: Χρήστος Σαμαράς
Δ! Αντιπρόεδρος: Νίκος Οικονομόπουλος
Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Σαρρής
Ειδ. Γραμματέας: Ειρήνη Τσιρβούλη
Ταμίας: Νίκος Μαρκόπουλος
Κοσμήτορας: Γιώργος Καραμανώλης
Υπ. Εταιρικής Διακυβέρνησης: Ανδρέας Κουτούπης
Υπ. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης.

9 δισ. ευρώ δίνει η Ε.Ε. για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας

Στόχος της εν λόγω κίνησης είναι όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 30Mbps έως το 2020. Παράλληλα, τα μισά εξ αυτών να διαθέτουν ταχύτητες υψηλότερες των 100Mbps. Η επένδυση αυτή είναι βέβαιο πως θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και τη παραγωγικότητα της Ευρώπης, ενώ εκτιμάται ότι η επένδυση θα λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση μιας ενιαίας αγοράς για ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.

Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για την υποδομή του κτίρίου της ΚτΠ

Μετατέθηκε για τις 26 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, η προθεσμία υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό που αφορά στο υποέργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού, ηλεκτρονικού και κλιματιστικού εξοπλισμού στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΚτΠ Α.Ε.» του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Τα γερμανικά brands «αγκαλιάζουν» τα social media

Το 72% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θεωρεί πολύ σημαντικά τα Social Media, ενώ το 85% εκτίμησε ότι η σημασία τους θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Επίσης, το 80% δήλωσε ότι δραστηριοποιείται στα sites κοινωνικής δικτύωσης και το 78% έκανε λόγο για αυξημένη διαφημιστική δαπάνη προς τα Social Media μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως δήλωσε ο C. S. Harlinghausen, Πρόεδρος του αρμόδιου τμήματος: «τα social media έχουν καθιερωθεί ως ένα κομβικό συστατικό στο μίγμα επικοινωνίας των εταιρειών στη Γερμανία».

Η Infotrip υλοποίησε έργο για την Εργοφίλ – Carglass

Η Carglass είναι εταιρεία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων παντός τύπου οχημάτων στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί 100.000 αυτοκινητιστές ετησίως. Διαθέτει 14 εταιρικά καταστήματα και πάνω από 70 εξουσιοδοτημένα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα. Πέραν όμως του πανελλαδικού δικτύου, προσφέρει επίσης και την δυνατότητα εξυπηρέτησης με κινητές μονάδες διεκπεραιώνοντας τις εργασίες των πελατών ακόμα στο και σπίτι στο γραφείο τους ή όπου αλλού θελήσουν.

Με την εγκατάσταση του συστήματος “ΕΡΜΗΣ” στα οχήματα που η εταιρία διαθέτει, ούτως ώστε να μπορεί να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κοντά στον πελάτη, επιτυγχάνεται ουσιαστική αύξηση της αποδοτικότητας του προσωπικού, ενώ παράλληλα μειώνει δραστικά το λειτουργικό της κόστος λόγω καλύτερης διαχείρισης του στόλου.

Προχωράει η υλοποίηση του Σύζευξις II

Α) Την εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο της προώθησης των διαδικασιών υλοποίησης του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και την έκδοση σχετικής Πράξης, με αντικείμενο, την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα στην ΚτΠ ΑΕ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα αφορά στην υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και συναφών δορυφορικών δράσεων, την εξασφάλιση ετήσιας χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων του έργου για 3 χρόνια από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Β) Την προώθηση της διαδικασίας έκδοσης σχετικών προσκλήσεων από τα Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση και Διοικητική Μεταρρύθμιση, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κάλυψης της χρηματοδότησης των υποδομών του έργου και των δορυφορικών δράσεων, από κοινοτικούς πόρους. Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, αποτελεί επέκταση/αναβάθμιση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, του Ενοποιημένου Δικτύου του Δημόσιου Τομέα που στοχεύει στην πλήρη τηλεπικοινωνιακή κάλυψη φορέων και κτιρίων της Δημόσιας Διοίκησης, και αφορά 34.000 κτίρια του Δημοσίου.

Πρόκειται για οριζόντιο έργο, στρατηγικό για τη Δημόσια Διοίκηση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το οποίο εξυπηρετεί τόσο δημοσιονομικούς στόχους περιστολής δαπανών μια και «αθροίζοντας τη ζήτηση» εξασφαλίζει οικονομία της τάξης του 50% (ή αλλιώς, των 150 εκατ. ευρώ ετησίως), όσο και βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών.

Αποτελεί δε, τη βάση όλων των ενεργειών προς την πραγμάτωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λόγω της ενιαίας λογικής υποδομών ασφάλειας και ευρυζωνικότητας που παρέχει.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος στην Trustwave

Θα είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών της εταιρείας σε 21 χώρες της νότιας Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Χ. Σταυρόπουλος διαθέτει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες πολυεθνικές, όπως στις Compaq, Hewlett-Packard, Atos Origin και είναι η δεύτερη προσθήκη της εταιρείας στην περιοχή μετά τον Α. Δεληανδρεάδη.