Η Cyta Ελλάδος αξιοποιεί το IMS

To “Communicator” είναι μία νέα, ολοκληρωμένη πολυμεσική υπηρεσία η οποία προσφέρει συνδυασμό σταθερής τηλεφωνίας, βίντεοκλήσεων και ανταλλαγής στιγμιαίων μηνυμάτων (chat) σε ένα προϊόν προορισμένο για χρήση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή/laptop.

Εφαρμογή αναζήτησης σε iPhone και Android από το Vrisko.gr

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο αναζήτησης για όλους. Με λιτό σχεδιασμό για ευκολία στη χρήση, η εφαρμογή καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να βρει τι υπάρχει γύρω του, όπως εφημερεύοντα φαρμακεία, βενζινάδικα, parking, μέχρι και γιατρούς, καταστήματα ένδυσης, αλλά και ό, τι άλλο ψάχνει.

Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα το Που βρίσκεται ο χρήστης μόλις εισέλθει σε αυτή. Στην συνέχεια ο χρήστης συμπληρώνει Τι ψάχνει και εμφανίζονται στην οθόνη όλα τα αποτελέσματα στην περιοχή που βρίσκεται.

Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή «Αλλού» για να επιλέξει διαφορετική περιοχή από αυτή που βρίσκεται εκείνη την στιγμή. Στα αποτελέσματα της αναζήτησης παρουσιάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για την κάθε εταιρεία, χάρτης με την απεικόνιση όλων των αποτελεσμάτων, καθώς και η επιλογή αυτόματης δρομολόγησης.

Ο χρήστης έχει επιπλέον τη δυνατότητα είτε να καλέσει απευθείας στην επιχείρηση που αναζήτησε είτε να στείλει email. Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μεταβεί απευθείας στο site της εταιρείας είτε να καλέσει το 11880.

Ο N. Sawiris παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Orascom Telecom

O Naguib Sawiris παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την εταιρεία.

Καινοτομία επί της οθόνης

Και οι δυο τους θα συμμετάσχουν ως keynote speakers στο 2nd TV Conference και θα εστιάσουν στο κομβικό ζήτημα της ιδανικής προβολής των brands στην τηλεόραση. Ποια είναι η τακτική που ακολουθούν τα πλέον επιτυχημένα κανάλια ανά την υφήλιο; Ποιες είναι οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τα brands πέρα από το παραδοσιακό tvc; Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να αποδειχτεί το branded content και τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουν οι ελληνικοί σταθμοί που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το «μενού» τους με νέες καινοτόμες προτάσεις;

Οι Scott και Kiwit θα δώσουν τις απαντήσεις στην πρώτη ενότητα του 2nd TV Conference με τίτλο «Content Innovation». Εκεί, όπου η Virginia Mouseler θα ενημερώσει για τις κυριότερες εξελίξεις στο περιεχόμενο και τα νέα formats.

Το 2nd TV Conference θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, στο Divani Caravel (www.tvconference.gr).

Στρατηγική συνεργασία του Facebook και της Websense

Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ μέσω Facebook σε έναν σύνδεσμο , θα ελέγχεται από τη βάση δεδομένων της Websense. Αν η Websense επισημάνει ότι η σύνδεση περιέχει κακόβουλο κώδικα ή υλικό, ο χρήστης θα δει μια σελίδα που θα προσφέρει την επιλογή να συνεχίσει με δική του ευθύνη, να επιστρέψει στην προηγούμενη οθόνη, ή να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί έχει ο σύνδεσμος αυτός έχει επισημανθεί ως ύποπτος.

Η νέα υπηρεσία ασφάλειας του Facebook τροφοδοτείται από το Websense ThreatSeeker Cloud, μια προηγμένη πλατφόρμα ταξινόμησης και αναγνώρισης κακόβουλου λογισμικού. Εντός του Cloud ThreatSeeker, το περιεχόμενο Ιστού αναλύεται σε πραγματικό χρόνο από την Αναλυτική Μηχανή Ταξινόμησης της Websense (ACE), η οποία αποτρέπει την απώλεια ή και την έκθεση προσωπικών δεδομένων , τον εντοπισμό malware και περίπλοκων ηλεκτρονικών απειλών.

Ο Αλέξανδρος Βλάχος Country Manager της TomTom στην Ελλάδα

O Α. Βλάχος έχοντας ως έδρα του την Αθήνα, θα είναι υπεύθυνος για την Ελλάδα και για όλη την περιοχή των Βαλκανίων και θα αναφέρεται απευθείας στον Luca Tammaccaro, Αντιπρόεδρο της TomTom για την Ιταλία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Α. Βλάχος ξεκίνησε την καριέρα του στην Klimaphone το 1997 και αποχώρησε από την εταιρεία ως area sales manager. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Alpha Copy ως account manager του club Nokia. Το 2006 εργάστηκε στην Intersys ως sales manager και το 2008 ανέλαβε καθήκοντα Business Development Manager στην Multiflash Electronics.

Η Enet Solutions-Logicom έλαβε διάκριση από την HP Hellas

Το βραβείο αυτό αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών της πανελλαδικά σε HP Enterprise Servers, Storage & Networking προϊόντα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2011 της HP. Η Enet Solutions-Logicom ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε επίσημα το 2001 και είναι θυγατρική εταιρεία της Logicom Puplic Ltd. Η Logicom Public Ltd, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου και δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής, παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και δικτύων. Ο Όμιλος με παρουσία σε 17 χώρες απασχολεί πάνω από 400 στελέχη και εξυπηρετεί πάνω από 5000 συνεργάτες σε 20 χώρες, στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και Ασία.

Στο 1.448.528 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου e-pronoia

Το εν λόγω έργο έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού, φιλικού και διαλειτουργικού συστήματος εξυπηρέτησης των χρηστών των προνοιακών υπηρεσιών, το οποίο θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό για την ηλεκτρονική οργάνωση των υπηρεσιών και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο χώρο της Πρόνοιας δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων στον τομέα της παιδικής προστασίας. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2011. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.448.528 ευρώ, συμπεριλμβανομένου Φ.Π.Α.