MLS: Στις 1.000 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης σε R&D

Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη χιλιάδα του R&D Investment Scoreboard εντείνει το 2011 τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα της πλοήγησης και της κινητής τηλεφωνίας, που θα απευθύνονται στη διεθνή αγορά. Στην παρούσα φάση υλοποιεί business plan συνολικού προϋπολογισμού 3,71 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004. Επιπλέον, πρόσφατα εντάχθηκαν δυο νέα έργα της εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ).

Παράλληλα, η MLS έχει σε εξέλιξη τα σχέδια της για την είσοδο σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Ήδη εισήλθε στις αγορές της Τουρκίας και της Χιλής με όπλο το καινοτόμο σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&Drive.

Κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ για το Πλαίσιο κατά το πρώτο 9μηνο

Η πετυχημένα brands: Turbo-X (σταθεροί και φορητοί υπολογιστές, προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας), Q Connect (Είδη Γραφείου), @work (Αναλώσιμα Υπολογιστών) και Sentio (προσωπικά accessories), τα οποία παρέχονται σε ανταγωνιστικές τιμές στους πελάτες μας, διασφαλίζουν την κερδοφορία για το μέλλον του Ομίλου.

Η περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων (κατά 8,3 εκ. €) και η συνεπής μείωση των απαιτήσεων (κατά 9,4 εκ. ευρώ) συντέλεσαν ώστε τα ταμειακά διαθέσιμα να ανέλθουν σε 30,9 εκατ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το μηδενικό δανεισμό για κεφάλαιο κίνησης και το χαμηλό ομολογιακό δανεισμό (21,9 εκ. €), δίνουν το περιθώριο στον Όμιλο να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στο μέλλον.

Διήμερο εκδηλώσεων δικτύου συνεργατών SingularLogic

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις, που παρακολούθησαν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις/συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, προκάλεσε το λανσάρισμα και η ζωντανή παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των νέων εφαρμογών που προστέθηκαν στην Οικογένεια Galaxy.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επιτυχημένα case studies των εφαρμογών Galaxy από τη σοκολατοποιία Max Perry και την εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας υαλοπινάκων Tsantilas Glass.

Επίσης, παρουσιάστηκαν όλες οι νέες εξελίξεις στις εφαρμογές της οικογένειας moRE (Mobile Rich Enterprise) για φορητές συσκευές που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Vodafone, οι νέες υπηρεσίες Cloud, καθώς και το νέο Microsoft Office 365 που διατίθεται μέσω του δικτύου της SingularLogic.

Η HP και η Cisco παρουσιάζουν νέα λύση για τους HP Bladesystem

Το Cisco Fabric Extender για HP BladeSystem, το οποίο είναι γνωστό και ως Cisco Nexus B22 Fabric Extender (FEX) για HP, προσφέρει στους πελάτες επέκταση του Cisco Unified Fabric στο HP c-Class BladeSystem. Η λύση προσφέρει ολοκληρωμένη ενοποίηση σε όσους επενδύουν σε περιβάλλοντα HP BladeSystem και Cisco Nexus switch, διατηρώντας τις υποδομές τους με την υφιστάμενη τεχνολογία του κέντρου δεδομένων. Η συγκεκριμένη λύση, που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την HP και τη Cisco, επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν και να ρυθμίσουν εύκολα το HP BladeSystem c-Class και το Cisco Unified Fabric.

Το CEO Clubs Greece διοργανώνει το 7ο Forum του

Κύριος ομιλητής  του Forum θα είναι ο Dr. Charles Aird, επικεφαλής του τομέα Shared Services and Outsourcing Advisory της PwC διεθνώς. Τον Dr. Aird θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι CEOs από  εταιρείες προμηθευτών και πελατών του τομέα outsourcing: O Ernst-Jan Stigter, CEO της Microsoft, o Βασίλης Ραμπάτ, CEO της Xerox και ο Soren Brinck, CEO της Mythos Brewery.

Ο C. Aird, συντάκτης πρόσφατης έρευνας που αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις στο χώρο του Οutsourcing, θα μοιραστεί με τους προσκεκλημένους CEOs τα  βασικά συμπεράσματα της, όπως: α) Τις νέες προμηθευτικές τάσεις και δυναμικές, β) Τις βασικές κατευθύνσεις που οδηγούν στην μεγιστοποίηση του οφέλους από το Outsourcing και γ) Τους κύριους συντελεστές ενδυνάμωσης της σχέσης Πελάτη/Προμηθευτή.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ceoclubsgreece.org.

Νέες εγκαταστάσεις της Mellon στην Πολωνία

Η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για outsourced υπηρεσίες call center, αλλά και των οικονομικών ωφελειών που προσφέρει η νέα τοποθεσία. Οι νέες εγκαταστάσεις καλύπτουν 870 τ.μ. και έχουν εξοπλιστεί με σύγχρονες υποδομές και δίκτυα ώστε να ενισχύσουν το υφιστάμενο call center της εταιρείας στη Βαρσοβία με 150 επιπλέον θέσεις εργασίας. Το call center στο Lodz θα υποστηρίζει το σύνολο των υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Mellon Poland.

Η Microbase υλοποίησε πλατφόρμα λήψης παραγγελιών

Ο Microbase CommServer είναι ένα προηγμένης τεχνολογίας τηλεφωνικό κέντρο και υλοποιεί το, ανοικτών προδιαγραφών, Soft-PBX Asterisk. Το Microbase CTI αποτελεί μία σύγχρονη πλατφόρμα διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων, που περιλαμβάνει διαχείριση χειριστών κλήσεων (agents), δημιουργία και διαχείριση ουρών αναμονής εισερχομένων κλήσεων, σύστημα διαχείρισης εξερχομένων κλήσεων (καμπάνιες), δημιουργία εφαρμογών φωνητικής πλοήγησης (IVR), ηχογράφηση κλήσεων και άλλες υπηρεσίες.

Η iteam βραβεύτηκε από την Hewlett – Packard

Με την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της, η iteam και αυτή τη χρονιά ολοκλήρωσε με επιτυχία σημαντικές εγκαταστάσεις λύσεων Software Testing σε μεγάλους οργανισμούς, παρέχοντας και τις ανάλογες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνει ηγέτιδα στον χώρο της οργάνωσης της Διαδικασίας Ελέγχου Εφαρμογών και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών functional και load/stress testing βοηθώντας μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να μειώσουν το ρίσκο υλοποίησης των έργων λογισμικού, εξασφαλίζοντας την βέλτιστη απόδοσή τους. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του HP Enterprise Partner Event στην Αθήνα.

Σε δημόσια διαβούλευση το έργο για το Σύστημα Ναυτιλιακών Πληροφοριών

Το Έργο συνίσταται στην υλοποίηση των Υποέργων 1 «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος SafeSeaNet» και 2 «Εφαρμογή για την πιστοποίηση και έλεγχο των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Κράτησης Θέσεων και Έκδοσης Εισιτηρίων και Αποδείξεων (ΗΣΚΘΕΕΑ) – Καταγραφή Επιβαινόντων Ε/Γ πλοίων». Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.762.437 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.