Γ. Στεφανόπουλος: Η κινητή τηλεφωνία εμπιστεύευται την ελληνική αγορά

«Σε ένα ιστορικά κρίσιμο περιβάλλον, κοινωνικά – οικονομικά και πολιτικά, ο κλάδος της Κινητής Τηλεφωνίας επανεπένδυσε €298 εκατ., για την ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας  και €82 εκατ. για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, δίνοντας το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στη Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα για την Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη το αβέβαιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει επέλθει η χώρα, η επένδυση στην παραχώρηση των αδειών, αποδεικνύει ότι οι Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας δείχνουν εμπιστοσύνη στη προοπτική της Ελληνικής Αγοράς και στην πρόθεση της Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές που θα καταστήσουν την Ελλάδα, μια Χώρα Φιλική στις επενδύσεις».

Η Totalsoft υλοποίησε έργο cost control για την Ευρωκλινική

Η επιλογή του συγκεκριμένου λογισμικού οδήγησε στην δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο διαχειρίζεται όλες τις εσωτερικές διεργασίες από τον ορισμό του προϋπολογισμού μέχρι την έγκριση από την Επιτροπή Προμηθειών και την παρακολούθηση εκτέλεσης κάθε προμήθειας. Το σύστημα αποτελείται από δύο κύρια μέρη: το Front Office και το Back Office.

Στο Front Office, κάθε χρήστης του συστήματος μπορεί να καταθέσει ένα Αίτημα Δαπάνης, σχετικό με το ρόλο και τη δραστηριότητά του. Στο Back Office έχουν πρόσβαση οι χρήστες της Διεύθυνσης Προμηθειών λαμβάνουν εκεί τα αιτήματα δαπάνης και τα διαχειρίζονται κατάλληλα.

Βραβείο «Καλής Πρακτικής Εξωστρέφειας» στη Cytech

Η Cytech Ε.Π.Ε. κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό ως η πιο εξωστρεφής επιχείρηση που δήλωσε συμμετοχή. Η Cytech, με τις mobile marketing λύσεις που παρέχει, έχει δημιουργήσει μια σειρά μακροχρόνιων σχέσεων με πελάτες από όλο τον κόσμο – σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ, Μαλαισία, Σαουδική Αραβία και Ταϊλάνδη, μερικές μόνο από τις χώρες – που χρησιμοποιούν το SMS Marketing και την τεχνολογία του Bluetooth για να  διεξάγουν επιτυχημένες mobile marketing καμπάνιες με τους πελάτες τους.

Η Β.Ι. Αλμπάνης υλοποίησε έργο για τα Jumbo

Η Jumbo διαθέτει συνολικά 53 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλών τετραγωνικών μέτρων το καθένα και επεκτείνει το δίκτυο της με γοργούς ρυθμούς με 3 νέα καταστήματα μέσα στο έτος. Ο καλύτερος χρόνος διακίνησης πληροφορίας επετεύχθη με την προμήθεια νέας γενιάς φορητών τερματικών της Motorola, τύπου MC55A0 και MC70/75 series.

Επιπλέον οι απαραίτητες εκτυπώσεις γίνονται πλέον με φορητό εκτυπωτή Ζebra QL420 από τον εκάστοτε χρήστη, ενώ ήδη τέσσερα καταστήματα προχώρησαν στη λύση Voice Over IP και τα καταστήματα συνδέθηκαν με το ERP βασισμένο στο AS 400 της IBM.

Η Vodafone επενδύει 168,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων

Μέσω της επένδυσής της στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, η Vodafone επενδύει στην ελληνική οικονομία αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να αναπτύσσει και να βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές τηλεπικοινωνιών.

Ο ΟΤΕ συμμετέχει στα προγράμματα Panda και WiSE-PON

Οι δύο δράσεις, χρηματοδοτούμενες από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.), αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο προώθησης νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών ευρυζωνικότητας στη χώρα. Το έργο PANDA (“Asymmetric Passive Optical Network for xDSL and FTTH Access”) στοχεύει στη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογιών Παθητικού Οπτικού Δικτύου (Passive Optical Network) Πρόσβασης που θα συνδέει με ταχύτητες 10 GBPS μονάδες δικτύου (Optical Network Units- ONUs) κοντά στον τελικό χρήστη.

Ο τελικός χρήστης θα συνδέεται με οπτικές ίνες (ONU) με τεχνολογία VDSL2 και τελική ταχύτητα πρόσβασης τουλάχιστον 100 Μbps. Παράλληλα, ο ΟΤΕ συμμετέχει και στο έργο WiSEPON (“Converging FTTx and Broadband Heterogenous Wireless Services over Next-Generation Radio-over-Fiber Passive Optical Networks).

Το έργο αυτό αφορά σε τεχνολογίες Radio over Fiber. Στόχος είναι ανάπτυξη των πρωτοκόλλων και τεχνολογιών για σύνδεση σταθμών ασύρματης πρόσβασης με οπτικές ίνες ώστε να μπορούν να επιτευχθούν ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης (>24 Μbps)και στα κινητά ασύρματα δίκτυα ευρυζωνικότητας.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου κέντρου δεδομένων της ΓΓΠΣ

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν εννέα έτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου. Η νέα υπολογιστική υποδομή θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, όπως το TAXISnet, το ICISnet και το ΕLENXIS ενώ από το τέλος του 2012 θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας του νέου TAXIS.

Παράλληλα προγραμματίζεται να φιλοξενήσει επερχόμενα προηγμένα πληροφοριακά συστήματα που ενοποιούν πληροφοριακές δομές για θεματικές ενότητες όπως τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», τις διαδραστικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, και το ολοκληρωμένο περιουσιολόγιο.Αναλυτικότερα η εξοπλιστική υποδομή του έργου περιλαμβάνει την δημιουργία τόσο παραγωγικού όσο και εφεδρικού υπολογιστικού συστήματος που θα αποτελείται από μια συστοιχία 300 λογικών εξυπηρετητών (v-servers) που θα ενοποιούνται από 50 φυσικές μηχανές.

Oι επεξεργαστές των μηχανών αυτών θα είναι κλάσης Xeon, με 6 υπολογιστικούς πυρήνες ανά επεξεργαστή. Οι φυσικές μηχανές θα είναι σειράς Sun Blade 6000 (Gen2 midplane) και συγκεκριμένα Sun Blade X6275M2 και θα φέρουν τουλάχιστον 96GB μνήμης RAM. Η υπολογιστική αυτή ισχύς θα πολυπλέκεται μέσα από ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα ενοποίησης φυσικών μηχανών το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τύπου Oracle Linux/VM.

Με την εξοπλιστική αυτή υποδομή γίνεται πια δυνατή η παροχή υπηρεσιών υπολογιστικής υποδομής (Infrastructure as a Service — IaaS), υπηρεσιών πλατφόρμας (Platform as a Service — PaaS), υποστηρίζοντας τη δομή ενός ενοποιημένου υπολογιστικού νέφους (cloud computing) για όλο το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και για άλλους φορείς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμαβνομένου Φ.Π.Α.