Έγκριση από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών

Η συγκεκριμένη δράση, για την υλοποίηση της οποίας πρόκειται να διατεθούν πόροι συνολικού ύψους 201,5 εκ ευρώ (151,5 εκ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και 50 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) αποσκοπεί στην κάλυψη των απομακρυσμένων, αγροτικών περιοχών
της χώρας με διαδικτυακή υποδομή υψηλής ταχύτητας.

IBM: Οι Telco συναγωνίζονται για την πιστότητα των πελατών

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι CSPs αντιμετωπίζουν μια δύσκολη περίοδο, καθώς οι καταναλωτές δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην τιμή, είναι λιγότερο πιστοί και αξιοποιούν το Internet, τους συγγενείς, τους φίλους τους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν. Παράλληλα, οι καταναλωτές κατέχουν πλέον μια άνευ προηγουμένου ισχύ σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτές οι επωνυμίες.

Στην Ελλάδα, όπου οι καταναλωτές ανησυχούν εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, οι καταναλωτές αναμένουν να περικόψουν τις δαπάνες τους σχεδόν για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Ως προς την επικοινωνία, το 61% αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες χρήσης κινητού τηλεφώνου, το 52% τις δαπάνες σταθερής τηλεφωνίας και το 53% τις δαπάνες ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω φορητών συσκευών.

Πολλοί καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν μετάβαση ή θα αυξήσουν τη χρήση των  εναλλακτικών υπηρεσιών επικοινωνίας, όπως η φωνητική επικοινωνία μέσω IP (voice over IP) και τα κοινωνικά δίκτυα. Η κοινωνική δικτύωση έχει εξελιχθεί σε βασικό μέσο επικοινωνίας για τους περισσότερους Έλληνες καταναλωτές, με το 87% να το χρησιμοποιούν σε εβδομαδιαία βάση. Το 84% των καταναλωτών μικρότερης ηλικίας πραγματοποιούν ακόμη και καθημερινή πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, στις ημέρες μας, σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η χρήση της ροής/λήψης βίντεο από το Internet.

Το βραβείο Κούρος 2011 έλαβε ο CEO της Globo

Συγκεκριμένα τα βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απονεμήθηκε στον Κωστή Παπαδημητρακόπουλο, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Globo, το βραβείο επίδοσης στο διεθνή οικονομικό στίβο έλαβε η Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, διευθύνουσα σύμβουλος της Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, ενώ το βραβείο κοινωνικής προσφοράς έλαβε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών στην Cosmote

Πρόκειται για περισσότερους από 1200 άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που εργάζονται χωρίς να φαίνονται 24/7, δίνοντας κάθε χρόνο 14 εκατ. λύσεις σε αντίστοιχα 14 εκατ. αιτήματα πελατών. Η  Cosmote με στόχο να τιμήσει τους ανθρώπους της, τους αφιέρωσε μία εβδομάδα  γεμάτη δραστηριότητες στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, υποδέχθηκε παιδιά από το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας» στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, και  παιδιά από το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Forthnet: Σκόπιμες οι διαδοχικές μειώσεις της υπεραξίας

«Λόγω της δυσμενούς και διαρκώς επιδεινούμενης μακροοικονομικής συγκυρίας, ο Όμιλος Forthnet έκρινε σκόπιμο να προβεί σε 2 διαδοχικές μειώσεις της υπεραξίας που εγγράφεται στις οικονομικές της καταστάσεις – την πρώτη στις οικονομικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου 2010 (ύψους €18,7 εκατ.) και την επόμενη τον Ιούνιο του 2011 (ύψους €38,2 εκατ).

Παρότι οι επιχειρηματικές προοπτικές δεν έχουν επηρεαστεί ουσιωδώς από την οικονομική συγκυρία, τα προεξοφλητικά επιτόκια που χρησιμοποιήθηκαν αυξήθηκαν δραματικά από 10,7% το 2010 σε 13,6% τον Ιούνιο του 2011. Αυτό επηρέασε δυσανάλογα την αποτίμηση της υπεραξίας που αναλογεί στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova) οδηγώντας σε σωρευτική απομείωση ύψους €56,9 εκατ.

Η ανωτέρω απομείωση δεν επηρεάζει ούτε τα ταμειακά διαθέσιμα ούτε τη διαρκώς βελτιούμενη και αναπτυσσόμενη λειτουργική πορεία του Ομίλου. Στο βαθμό όμως που επηρεάζουν τη λογιστική κερδοφορία και καθαρή θέση του Ομίλου, οι απομειώσεις αυτές  οδηγούν σε τεχνικές υπερβάσεις μιας συγκεκριμένης χρηματοοικονομικής παραμέτρου του κανονισμού του ΧΑ, το οποίο και αποφάσισε να θέσει την Forthnet AE σε κατηγορία Επιτήρησης.

Τέλος, αναφορικά με το αιτιολογικό που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του ΧΑ, το ΔΣ της Forthnet AE έχει λάβει απόφαση σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 15 Δεκεμβρίου 2011, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την άντληση τουλάχιστον €30 εκατ.

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του PocektBiz 2012

Βασικό χαρακτηριστικό είναι το κοινό Finger Friendly Interface, βασισμένο στη λογική των Tiles που έφερε η Microsoft με το Windows Phone, για όλες τις πλατφόρμες. Έτσι, ο χρήστης απολαμβάνει την ίδια εμπειρία, ανεξαρτήτως του smartphone ή του φορητού τερματικού που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί.

Το PocketBiz 2012 υποστηρίζει όλους τους διαφορετικούς τύπους συσκευών (Smartphoneς, PDAs, βιομηχανικά τερματικά, Τablets, NetBooks, Notebooks) και τις πλέον διαδεδομένες πλατφόρμες (Windows Μobile, Windows Phone, Android, iOS, Blackberry & HTML 5). Η mobile πλατφόρμα του PocketBiz είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες πλατφόρμες mobile εφαρμογών στην ελληνική αγορά εδώ και 10 χρόνια.

Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των τμημάτων πωλήσεων (πωλητές, merchandisers, τιμολόγηση επί αυτοκινήτου (X-VAN) -PocketBiz Sales), της διαχείρισης των αποθηκών (PocketBiz Warehouse), των εξωτερικών συνεργείων τεχνικών (PocketBiz Field Service), των ιατρικών επισκεπτών (PocketBiz Pharma) και γενικότερα όλη την διαδικασία «από την παραλαβή στην παράδοση».

Intersys: Η Canon ηγέτης στα managed print services

Οι εκθέσεις Magic Quadrant της Gartner απεικονίζουν την κατεύθυνση, την ωριμότητα και τους παίκτες μιας αγοράς. Οι θέσεις των εταιρειών καθορίζονται από τις επιδόσεις τους σε δύο βασικές κατηγορίες: την ικανότητα πραγμάτωσης και την πληρότητα του οράματός τους. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Canon αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Intersys A.E. Ο Ευάγγελος Παπανδρέου, Διευθυντής του Τομέα Αυτοματισμού Γραφείου & Πληροφορικής της Intersys A.E. δήλωσε,

«H τοποθέτηση της Canon Europe στο τεταρτημόριο των ‘Ηγετών’ της αγοράς υπηρεσιών διαχείρισης εκτύπωσης αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη των λύσεων MPS της Canon και κατ’ επέκταση της Intersys. Με σύμμαχό μας την Canon διαχειριζόμαστε και βελτιστοποιούμε συνεχώς την παραγωγή εγγράφων και τις σχετικές επιχειρησιακές διαδικασίες των πελατών μας εδώ και μία τριετία. Η πρότασή μας στον τομέα των υπηρεσιών MPS ενδυναμώνεται περαιτέρω από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, το οποίο διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία για την κάλυψη των ιδιαίτερων απαιτήσεων που θέτουν οι πελάτες σε κάθε γεωγραφική περιοχή. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να παρέχουμε κορυφαία αξία, έλεγχο και συνεχή βελτίωση, μέσω των προηγμένων μεθόδων διαχείρισης εκτύπωσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών της Canon».