Microsoft: Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά στις γιορτές

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας απαντήσεις από συνολικά 978 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις απαντήσεις των ελλήνων συμμετεχόντων, περίπου 1 στους 3 δεν θα καταφέρει να περάσει τις γιορτές μαζί με όλους όσους θα επιθυμούσε και, ως εκ τούτου, αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσει τις ευχές τους.

Συγκεκριμένα, η ανταλλαγή ευχών μέσω καρτών σταδιακά έδωσε τη θέση της στις τηλεφωνικές κλήσεις (ποσοστό 74%), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (ποσοστό 50%) και στην αποστολή email (ποσοστό 20%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η παραλαβή παραδοσιακής ευχετήριας κάρτας συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά (ποσοστό 41%) ως αγαπημένος τρόπος αποδοχής ευχών.

Οι ομιλητές του TEDxAthens 2011

Οι ομιλητές & performers που θα παρακολουθήσουμε είναι: Joe Trippi, Political strategist and Media Consultant Glenn D. Lowry, Διευθυντής του Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης, Rory Sutherland, Executive Creative Director and Vice-Chairman (OgilvyOne London) και Vice-Chairman (Ogilvy & Mather UK), J. Tubino, Worldwide Director της Microsoft για θέματα Καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων, Κ. Δασκαλάκης, Επίκουρος καθηγητής Electrical Engineering and Computer Science at MIT Hasan Elahi, Privacy and New Media artist, G. Kourounis, Storm chaser, Adventurer και τηλεοπτικός παραγωγός, Matt Webb, CEO και Principal στο Berg Studio, Clemens Guptara, Wonderkid, Συγγραφέας και Aρθρογράφος.

Βραβείο για τον απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ

Τα «Βραβεία Απολογισμών ΕΚΕ 2010» απονεμήθηκαν στη διάρκεια του «CSR Reporting Forum 2011» (Ημερίδα Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στις ελληνικές εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Η αξιολόγηση έγινε από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και βασίστηκε στις προδιαγραφές του «GRI-G3», τόσο σε επίπεδο συμμόρφωσης με τους σχετικούς δείκτες, όσο και σε επίπεδο κάλυψης των σχετικών αρχών ΕΚΕ και ενσωμάτωσης στρατηγικής για την ΕΚΕ. Ο «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2010» του ΟΤΕ είναι ο έκτος απολογισμός οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Η Vodafone υλοποίησε δίκτυο IP Multimedia Subsystem

Η υλοποίηση του δικτύου IMS της Vodafone, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν δύο χρόνια, έγινε με στόχο να παρέχει πολυμεσικές υπηρεσίες πραγματικού χρόνου, όπως τηλεφωνία, βιντεοτηλεφωνία, συνομιλία με κείμενο (chat), μεταφορά μηνυμάτων, μεταφορά αρχείων, φωτογραφιών και video σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη.

Πρώτη εφαρμογή του δικτύου IMS είναι η υπηρεσία Vodafone Business Connect που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας, σταθερής και κινητής, καθώς και πρόσβασης στο internet για τον επαγγελματία και τη μικρομεσαία επιχείρηση. Η σημαντική διαφορά μεταξύ των παραδοσιακών δικτύων επικοινωνίας και του δικτύου IMS είναι η δυνατότητα για παράλληλη χρήση των διαφορετικών υπηρεσιών από την ίδια συσκευή όπως η  ταυτόχρονη ομιλία, η αποστολή φωτογραφιών ή αρχείων στον συνομιλητή, η έναρξη επικοινωνίας με βίντεο κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Το ενοποιημένο δίκτυο IMS υλοποιείται με τη χρήση πρωτοκόλλου IP και μέσω κάθε δυνατού δικτύου και μέσου πρόσβασης όπως το δίκτυο σταθερής (DSL, ασύρματο τοπικό δίκτυο WiFi, οπτική ίνα, κλπ.)  και κινητής πρόσβασης (GSM/3G, GPRS/HSPA, LTE/4G).

Αύξηση 30% στις online αγορές

Παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις το β’ εξάμηνο, οι συνολικές αγορές για προϊόντα και υπηρεσίες των ελλήνων καταναλωτών διακυμάνθηκαν το 2011 στα 1,7 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2010. Bestsellers παραμένουν οι H/Y, τα ηλεκτρονικά είδη, τα εισιτήρια ταξιδιών, οι κρατήσεις ξενοδοχείων, τα είδη σπιτιού και τα βιβλία.

Παρόλ’ αυτά οι κατηγορίες που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση το 2011 ήταν το έτοιμο φαγητό, τα καλλυντικά/προσωπική φροντίδα, τα κοσμήματα/ωρολόγια και τα προϊόντα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση χρήσης και των αγορών από τα sites ημερησίων προσφορών που για το α’ εξάμηνο του 2011 εκπροσώπησαν το 20% των συνολικών online αγορών.

Λεπτομέρειες για την έρευνα (επιστημονική ευθύνη του Καθ. Γ. Δουκίδη) και δύο άλλες μελέτες, μια για τα social media και μια για την ηλεκτρονική τραπεζική, θα παρουσιασθούν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο ετήσιο συνέδριο E-Business Forum που οργανώνει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ.

Η Data Communication υλοποίησε έργο ERP στην Onex Hellenic

Η λύση InnovEra ERP, βασισμένη στο Microsoft Dynamics NAV αποτελεί ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό εργαλείο για την παρακολούθηση και διαχείριση έργων της Onex Hellenic, η οποία έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που συμπεριλαμβάνουν έργα στη νανοτεχνολογία, την αεροπλοΐα, την άμυνα και τεχνολογία, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες. Με το Microsoft Dynamics NAV – InnovEra ERP προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, o Όμιλος έχει σήμερα τη δυνατότητα να παρακολουθεί τους πόρους που ανατίθενται στα έργα τα οποία αναλαμβάνει και τη διαθεσιμότητά τους.

Παράλληλα μπορεί και έχει τον έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στο εκάστοτε έργο του και μία ολοκληρωμένη εικόνα για την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της εταιρίας.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, εγκαταστάθηκε και έχει τεθεί ήδη σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στον Όμιλο Onex Hellenic το σύστημα μισθοδοσίας και ανθρώπινου δυναμικού της Data Communication, Premium HRM. Το τελευταίο έχει διασυνδεθεί πλήρως και με το Microsoft Dynamics NAV – InnovEra ERP.