Έρευνα της PwC για το οικονομικό έγκλημα στο διαδίκτυο

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό έγκλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σχεδόν ένας στους δυο συμμετέχοντες δήλωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες δίνει περισσότερη προσοχή στο ηλεκτρονικό έγκλημα (computer crime ή cybercrime).

Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές οικονομικού εγκλήματος, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ενεργοποιείται με απίστευτη ταχύτητα και κρύβει νέους κινδύνους. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην Ελλάδα, αλλά και στη Δυτική Ευρώπη και διεθνώς, οι χώρες από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Χονγκ Κονγκ και Κίνα.

Όσον αφορά στον κίνδυνο που προέρχεται μέσα από τον Οργανισμό, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι προέρχεται κυρίως από τα τμήματα Operations (39%) και Πληροφορικής (35%). Και περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες είπαν ότι οι Οργανισμοί είναι προσεκτικοί ως προς τη χρήση των social media από τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Οργανισμοί εκπαιδεύουν και ενημερώνουν των εργαζομένους τους κυρίως με emails και αφίσες, παρόλο που στην πλειοψηφία τους (46%) θεωρούν πιο αποτελεσματικά τα σεμινάρια.

Σημαντική διάκριση για την Epsilon Net

Συγκεκριμένα, η Epsilon Net AE ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά ως μία από τις 5 ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα των 1.000 ευρωπαϊκών με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη. Στην ίδια έρευνα για τον κλάδο του software κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα και την 71η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα του ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση, κάτι που επιβεβαιώνει στο έπακρο την πορεία της Epsilon Net την τελευταία 3ετία, μια πορεία η οποία της έχει δώσει το σπουδαίο αυτό τίτλο.

Έγκριση τιμών χονδρική για το VDSL από την ΕΕΤΤ

Επισημαίνεται ότι η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου του υποβληθέντος μοντέλου από τον ΟΤΕ εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς.

Συνεργασία και κοινές δράσεις προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας

Η Υπουργός ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση, που καθιστά τους συγκεκριμένους τομείς ιδιαιτέρως ευάλωτους, απειλώντας τους με υποβάθμιση, με αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των χωρών.

Η Υπουργός, στην επιστολή της, προτείνει προώθηση της συνεργασίας των Ερευνητικών Κέντρων των πέντε χωρών, αύξηση της κινητικότητας των νέων ερευνητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon 2020, προσέλκυση πόρων για την Έρευνα, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι διδακτορικοί φοιτητές να παραμένουν στην Ευρώπη και αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επισημαίνει, ακόμη, την ανάγκη για σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί και θα υποβάλει συγκεκριμένες πολιτικές για το σκοπό αυτό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Sieben ανέλαβε την ανανέωση του web site του Trussardi Jean Promotion

O χρήστης θα εισάγει τον κωδικό από το trussardi jean που θα έχει αγοράσει και στη συνέχεια θα παίρνει δώρο ένα μπλουζάκι. Ο Εμπορικός Όμιλος Νotos Com Holdings είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές εταιρείες και αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τα Trussardi jeans.

Ολοκληρώθηκε το 3ο Symantec Technology Day

Η Symantec έχει καθιερώσει τα τελευταία τρία χρόνια τα Technology Days με στόχο να συμβάλλει ως στρατηγικός σύμβουλος των εταιρειών μέσω της αξιόπιστης πληροφόρησης για το τοπίο νέων απειλών στον τομέα της ασφάλειας.

Στη φετινή διοργάνωση, στελέχη της εταιρείας από την περιοχή ΕΜΕΑ, ενημέρωσαν σε βάθος τους Διευθυντές Πληροφορικής σχετικά με τις τάσεις που έχουν επικρατήσει στην αγορά ασφάλειας και προστασίας και παρουσίασαν το ολοκληρωμένο portfolio λύσεων της εταιρείας, με τα αναβαθμισμένα προϊόντα που καλύπτουν το Cloud, τα Mobile Devices και το Virtualization.

Η Top Vision υλοποίησε σύστημα προτεραιότητας στο Δ. Πειραιά

Η συγκεκριμένη προμήθεια θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Πειραιά, μέσω της εξάλειψης του συνωστισμού και του εκνευρισμού που παρατηρείται σε ώρες αιχμής και θα δώσει την δυνατότητα στα στελέχη της διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών να λαμβάνουν έγκαιρες αποφάσεις μέσω άμεσης ενημέρωσης που θα μπορούν να λαμβάνουν για την ροή εξυπηρέτησης στην υπηρεσία, με την λήψη σχετικών στατιστικών αναφορών σε πραγματικό χρόνο. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των συστημάτων σειράς προτεραιότητας i.Queue γίνεται εξολοκλήρου από την Top Vision.

Η προηγμένη λειτουργικότητα των Συστημάτων καθιστά εφικτή την ένταξή τους σε οποιοδήποτε μηχανογραφικό περιβάλλον, τον έλεγχό τους από απόσταση και την εύκολη συγκέντρωση και επεξεργασία, μέσω εφαρμογής τεχνολογίας web, αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων προς αξιοποίηση.