Παράνομες οι διαδικτυακές διαφημίσεις ιδιωτικών εταιρειών στοιχήματος

Μία απόφαση που προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με την απόφαση περί «υπαγωγής των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παρ. 12 του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011» οι ιδιωτικές εταιρείες που δεν προσήλθαν μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου να υπαχθούν στο προσωρινό καθεστώς λειτουργίας και να φορολογηθούν στο 60% των κερδών τους, θεωρούνται παράνομες.

Αντίστοιχα, η διαφήμιση παράνομων εταιρειών επισείει ποινή φυλάκισης και υψηλό πρόστιμο. Οι ιδιωτικές εταιρείες αναμένεται να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για να δικαιωθούν.

Έντονη φημολογία για iPad3

Μάλιστα, εκτιμάται πως το iPad 3 θα ενσωματώνει επίπεδη οθόνη IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide), γεγονός που θα επιτρέπει την περαιτέρω αναβάθμιση της ανάλυσης σε επίπεδο full HD. Επιπροσθέτως, η ύπαρξη διπλών στηλών φωτισμού LED θα ενδυναμώσει σημαντικά τη φωτεινότητά των νέων οθονών.

Σε δημόσια διαβούλευση το ΟΠΣ ΤΗΛ.ΕΔ.

Το αντικείμενο του έργου διαιρείται στις παρακάτω λειτουργικά διακριτές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται στη συνέχεια: α) Δημιουργία Μητρώου Φορέων για το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών και υλοποίηση διαδικασίας επικαιροποίησής του, β) Μελέτη και μοντελοποίηση της λειτουργίας του Ε.ΣΥ.Π, γ) Ανάλυση και σχεδιασμός του Πληροφοριακού Συστήματος και δ) Υλοποίηση και εγκατάσταση του Πληροφοριακού Συστήματος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 79.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Στα 35,5 δισ. δολάρια η αγορά λογισμικού database και data integration

Μέγεθος, αυξημένο κατά 11,6% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος, κάτι που οφείλεται αφενός μεν στην “εκρηκτική” απόδοση της αγοράς των εργαλείων ανάπτυξης και διαχείρισης database και αφετέρου δε στην σταθερά ανοδική πορεία των εφαρμογών Relational DataBase Management Software (RDBMS).

Αναφορικά με την απόδοση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο, την κορυφαία τριάδα σε επίπεδο πωλήσεων συγκροτούν οι Oracle, IBM και Microsoft, οι οποίες κατέχουν συνολικό μερίδιο της τάξεως του 75% της διεθνούς αγοράς. Όπως επισημαίνουν στελέχη της IDC, η αναγκαιότητα για συνολικά πιο αποδοτικό management στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς οδηγεί στη συλλογή και διαχείριση υψηλής ποιότητας όσο και εμπιστευτικών δεδομένων και πληροφοριών. Αποτέλεσμα; Να συμβάλλουν καταλυτικά στη λήψη επιτυχημένων αποφάσεων και στην περαιτέρω αυτοματοποίηση της ακολουθούμενης επιχειρηματικής διαδικασίας.

Υπεκλάπησαν δεκάδες χιλιάδες αριθμοί πιστωτικών καρτών

Οι χάκερς κατόρθωσαν να εισχωρήσουν παράνομα στους servers ισραηλινών ιστοτόπων και να υποκλέψουν ένα αρχείο που περιέχει 400.000 αριθμούς πιστωτικούς καρτών. Το εν λόγω αρχείο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο αλλά οι περισσότεροι είναι ληγμένοι, άκυροι ή εσφαλμένοι.

Πρωτότυπη καμπάνια στο Facebook από την Ikea

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, αφού συμμετείχαν σχεδόν 100.000 άτομα, εκ των οποίων κληρώθηκαν 100 τυχεροί.

Και πρόσφατα, έσπευσαν με τις πιτζάμες τους στο κατάστημα της Ikea στο Έσεξ για να κοιμηθούν σε κάποιο από τα αναπαυτικά κρεβάτια του brand. Μάλιστα, η βραδιά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, προβολή ταινίας, μασάζ, γεύμα και συμβουλές από ειδικούς για καλύτερο ύπνο και επιλογή του κατάλληλου στρώματος.

Από τη Ralize το web site της Lalibela

Στο πλαίσιο της ενέργειας, η εταιρεία είχε προσφερθεί να υλοποιήσει αφιλοκερδώς το web project εκείνο που θα είχε αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους κοινού. Το web site υλοποιήθηκε με την πλατφόρμα VivaCMS, το Content Management System που έχει αναπτύξει η Realize.

Από τις 10 Ιανουαρίου η online ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ

Με τη νέα υπηρεσία, παρέχεται δυνατότητα σε πιστοποιημένους φορείς του Δημοσίου και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής, από το δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη: σε όσους φορείς ή πρόσωπα (δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ τράπεζες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Επιμελητήρια, Συμβολαιογράφους κ.λπ.) έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν τόσο τους απογεγραμμένους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων, όσο και τους αναπόγραφους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων.

Οι μη απογεγραμμένοι εργοδότες οικοδομικών έργων θα εξυπηρετούνται μόνο στα κατά τόπους αρμόδια υποκαταστήματα/παραρτήματα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ -σε απογεγραμμένους στο Μητρώο Εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εργοδότες (κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων), που διαθέτουν ενεργούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.