Άνοδος για τα Windows 7 και πτώση για τα Windows XP

Ποιο λειτουργικό σύστημα επωφελείται από τη διαμορφούμενη πραγματικότητα; Τα Microsoft Windows 7. Αυτό, τουλάχιστον, καταδεικνύεται στην πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Net Applications, με βάση την οποία τα επιτραπέζια πληροφοριακά συστήματα που “τρέχουν” σε Windows XP σε παγκόσμιο επίπεδο τον Δεκέμβριο του 2011 δεν ξεπερνά το 46,5%, έναντι 57,5% τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Αντιθέτως, τα Windows 7 διεύρυναν σημαντικά την εγκατεστημένη τους βάση σε desktop ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς από 24% τον Φεβρουάριο του 2011 “εκτοξεύτηκε” στο 37% στα τέλη του ίδιου έτους. Όσο για τα Windows Vista, η δυναμική τους δείχνει διαρκώς συρρικνούμενη, καθώς διαμορφώνεται σε 8,4%.

Η Microsoft εξαγοράζει (;) τη Nokia

Σύμφωνα με τις τελευταίες, η Microsoft θα λανσάρει στη διεθνή αγορά τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα της Nokia εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα αναμένεται να αποκτήσει και το σύνολο του πορτφόλιο πατεντών της Φινλανδικής εταιρείας για τις smartphone συσκευές.

Μετατίθεται η έναρξη της δράσης digi-mobile

Οι νέες ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων,  καθορίζονται από την Περιφέρεια στην οποία είναι εγκατεστημένες οι επιχειρήσεις, και ακολουθούν το παρακάτω πρόγραμμα:
α) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έναρξη υποβολής Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00,
β) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έναρξη υποβολής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00,
γ) Περιφέρειες του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), έναρξη υποβολής Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00 και δ) Περιφέρεια Αττικής, έναρξη υποβολής Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00.

Άνοδο της IT δαπάνης το 2012 προβλέπει η Gartner

Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι αυξημένο κατά 3,7% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος, όταν και η συνολική ΙΤ δαπάνη διαμορφώθηκε στα 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο προτίμησης εκ μέρους όσων επενδύουν στην τεχνολογία κατέχουν οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με προβλεπόμενες πωλήσεις της τάξεως των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν οι ΙΤ υπηρεσίες με εκτιμώμενη δαπάνη 874 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με 475 δισεκατομμύρια δολάρια, το hardware με 424 δισεκατομμύρια δολάρια και τέλος το λογισμικό για επιχειρήσεις με 285 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα πρέπει να επισημανθεί, τέλος, πως η Gartner έχει προβεί σε μια αναθεώρηση (προς τα κάτω) των αρχικών της εκτιμήσεών αναφορικά με το ρυθμό ανάπτυξης του ύψος της ΙΤ δαπάνης το 2012, την οποία και προέβλεπε στο 4,6%.

Ο Γιάννης Δελακοβίας αποχωρεί από τη Secure

Ο Βασίλης Χατζηδάκης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε: «Ο Γιάννης υπήρξε από το 2000 στυλοβάτης της SeCure. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του για 11 χρόνια, να μάθουμε πολλά από αυτόν και εκείνος από εμάς. Οι επαγγελματικές του ανησυχίες όμως και οι προσωπικοί του στόχοι δεν βρίσκονται πια στην ίδια κατεύθυνση με εκείνους της SeCure. Ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του σχέδια και τον ευχαριστούμε για την ανεκτίμητη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια».

Η Top Vision υλοποίησε έργο για τη Siemens και το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αθηνών

Η εταιρεία κατασκεύασε και προμήθευσε σε πλήρη λειτουργία, για λογαριασμό της Siemens ΑΕ και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αθηνών, Πινακίδα Μεταβλητών Μηνυμάτων VMS με βάση στήριξης, λογισμικό διαχείρισης και διασύνδεσης, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η ομογενοποίηση με το υπάρχον σύστημα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Η Πινακίδα Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) τοποθετήθηκε στην Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα, έχει διασυνδεθεί με το αυτοματοποιημένο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ώστε να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο, για τα κυκλοφοριακά συμβάντα και τους χρόνους των διαδρομών για κεντρικούς προορισμούς εντός της πόλης. Το VMS είναι τύπου Full Matrix, ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με όλα τα διεθνή πρότυπα για την λειτουργία του σε αυτοκινητοδρόμους.

1,3 δισ. m-εργαζόμενοι μέχρι το 2015

Στα νέα εργασιακά “ήθη”, πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Ασίας/Ωκεανίας, ενώ θα ακολουθήσει η Βόρειος Αμερική.

Όσο για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), στην οποία εντάσσεται και η Ελλάδα, εκτιμάται πως θα εμφανίσει μέση ετήσια ανάπτυξη του αριθμού των εν κινήσει εργαζομένων της τάξεως του 5,6%. Σε απόλυτα μεγέθη, ο m-πληθυσμός στην ΕΜΕΑ θα διαμορφωθεί στα 244,6 εκατ. άτομα.