Πως λειτουργεί η εφαρμογή; Ο χρήστης κάθεται μπροστά από μία οθόνη στην οποία έχει εγκατασταθεί ο αισθητήρας kinect. Αυτός, με τη σειρά του “αντιλαμβάνεται” το χρήστη, ξεκινώντας μια διαδραστική διαδικασία κατά την οποία ο χρήστης βλέποντας τον εαυτό του μέσα στην οθόνη μπορεί να δοκιμάσει τα ρούχα, να κάνει browsing στον κατάλογο προϊόντων, να επιλέξει προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να λάβει πληροφορίες για αυτά.
Issue: NF 2498
1 τρισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα του online τουρισμού
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι τέσσερις σύγχρονες τάσεις του internet, που δεν είναι άλλες από την αναζήτηση, τη χρήση του βίντεο, τα social networks ως μέσα ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών, αλλά και η εύρεση πληροφορίας εν κινήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου.
Εντυπωσιακή ανάπτυξη των πωλήσεων tablet PCs
Η συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στις “ώριμες” αγορές, σε συνδυασμό με την διαρκώς εντεινόμενη ζήτηση εκ μέρους των χρηστών που κατοικούν σε αναδυόμενες χώρες, αποτελούν τα στοιχεία που θα “οδηγήσουν” τις πωλήσεις κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις tablet ηλεκτρονικών υπολογιστών στις αναδυόμενες αγορές προβλέπεται πως θα αντιπροσωπεύουν το 46% του συνόλου που θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2017, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 36% εν συγκρίσει με το 2011.
Σύμφωνα με τα στελέχη της NPD DisplaySearch, η εξέλιξη της πλατφόρμας των tablet PCs με την ενσωμάτωση υψηλότερων πυκνοτήτων pixel, καθώς επίσης και υψηλότερη απόδοση για την υποστήριξη ακόμη πιο πλούσιων multimedia εμπειριών.
“Η ευκαιρία που παρουσιάζεται για τον τομέα των tablet PCs στις αναδυόμενες γεωγραφικές περιοχές είναι μεγάλη, ενώ μέχρι πρότινος την εκμεταλλεύονταν σχετικά άγνωστα brand. Ωστόσο, τελευταία καταγράφονται σημαντικές επενδύσεις εκ μέρους ορισμένων από τα πλέον γνωστά διεθνώς brand, γεγονός που αναμένεται να ενταθεί με την ενίσχυση του ανταγωνισμού”, σύμφωνα με τον Richard Shim, Ανώτερο Αναλυτή της NPD DisplaySearch.
Ρεκόρ πωλήσεων smartphones το δ’ τρίμηνο του 2011
Συγκεκριμένα, διατέθηκαν 157,8 εκατομμύρια συσκευές σε σχέση με 102 εκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του 2010. Συνολικά για το περασμένο έτος πωλήθηκαν 491,4 εκατομμύρια smartphones, μέγεθος αυξημένο κατά 61,3% εν συγκρίσει με τις 304,7 εκατομμύρια “έξυπνες” συσκευές που πωλήθηκαν ολόκληρο το 2010.
Σε επίπεδο κατασκευαστριών εταιρειών, η Apple κατάφερε να επανακτήσει τα πρωτεία από την Samsung, καθώς διέθεσε 37 εκατομμύρια smartphones και απέσπασε μερίδιο αγοράς της τάξεως του 23,5%. Σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση ακολουθεί η Samsung με πωλήσεις 36 εκατομμυρίων συσκευών και ποσοστό 22,8%, ενώ την πρώτη πεντάδα της σχετικής κατάταξης συμπληρώνουν οι Nokia ( 19,6 εκατ., 12,4%), Research In Motion (13 εκατ., 8,2%) και HTC (10,2 εκατ., 6,5%).
“Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου μια στις τρεις φορητές συσκευές που διατίθεντο παγκοσμίως ήταν smartphone. Ρόλο-κλειδί έπαιξε και το λανσάριασμα του iPhone 4S από την Apple. Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων smartphone από μια σειρά κατασκευαστές. Πόσο, μάλλον, όταν διακρίνονταν από πλούτο λειτουργιών και χαρακτηριστικών, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και τα… ποικίλα βαλάντια”, δήλωσε ο Ramon Llamas, της IDC.
Τέλος στον… αρραβώνα Vodafone και Wind
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο η διαρκώς εντεινόμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας σε συνδυασμό με την ανησυχία για την αυξημένη πιθανότητα απόρριψης του σχετικού deal από την ΕΕ, οδήγησε στο σημερινό… ναυάγιο. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας την τελευταία τριετία έχει καταγράψει πτώση εσόδων της τάξεως του 40%, ενώ ο τζίρος του κλάδου πέρυσι εκτιμάται πως διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ.
Ο Γιώργος Τσιάλτας νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα στην Pylones Hellas
Ο Γ. Τσιάλτας είναι ένας εκ των πλέον έμπειρων στελεχών στην ελληνική αγορά, έχοντας τα τελευταία χρόνια σημαντική προϋπηρεσία στις πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Γ. Τσιάλτας προέρχεται από την PC Systems όπου ασκούσε αντίστοιχα καθήκοντα, ενώ έχει εργαστεί για σημαντικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής όπως είναι η ΕΛΜΗ Systems, η Ελληνική Επιστημονική και η CIS. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι στην Pylones Hellas για την έλευση του Γιώργου Τσιάλτα» σημείωσε ο Εμμ. Νέτος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.
«Πρόκειται για ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και εκτιμούμε ότι θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, η τοποθέτηση του ως επικεφαλής της Διευθύνσης Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα, δείχνει ότι, παρά την πίεση που ασκεί η οικονομική κρίση, η Pylones Hellas παρουσιάζει σημαντικές αντοχές και είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που συνεχίζουν να υπάρχουν».
Καινοτομία στην Ελλάδα; Εγγενείς αδυναμίες, στρεβλώσεις και έλλειψη χρηματοδότησης
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, η καινοτομία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα, σε συνδυασμό με ευρύτερες δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, βελτίωση των ειδικότερων συνθηκών που επηρεάζουν την καινοτομία, αλλά και με μέτρα που απλοποιούν και διευκολύνουν τη δημιουργία και εγκατάσταση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Ελλάδα είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της προσφέρει η διεθνής βοήθεια και να ενθαρρύνει τη διάχυση σε ολόκληρη την οικονομία των θετικών επιπτώσεων που μπορούν να έχουν οι ξένες επενδύσεις. Παρόλα αυτά, η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καινοτομία, με βάση την πλέον πρόσφατη τετραμηνιαία έκθεση της Επιτροπής.
Συν τοις άλλοις, οι δομές της οικονομίας της στηρίζονται σε παραδοσιακούς τομείς παραγωγής (λ.χ. γεωργία, τουρισμός, ακτοπλοΐα), γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά τη μετάβαση σε μία οικονομία με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας ή υπηρεσιών έντασης γνώσης. Παράλληλα, η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλες αδυναμίες σε επίπεδο καινοτομίας και αυξημένο βαθμό εξάρτησης από εισαγόμενες τεχνολογίες.
Μία από τις εγγενείς αδυναμίες, είναι οι χαμηλές -σε επίπεδο ποσοστού επί του ΑΕΠ- δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη, ενώ οι σημερινές δαπάνες περιορίζονται σε κλάδους, όπως των ηλεκτρονικών ειδών, των υπηρεσιών ΙΤ και των φαρμακευτικών ειδών. Τέλος, παρατηρούνται περιορισμοί στη χρηματοδότηση της καινοτομίας και των νέων επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κρίσης.