Αύξηση στην αγορά Software as a Service

Η αγορά εφαρμογών μέσω SaaS θα επιδείξει υγιή ανάπτυξη έως το 2015, όταν τα έσοδα θα φτάσουν τα 22,1 δισ. δολ. «Ύστερα από μια δεκαετία υιοθέτησης, το SaaS συνεχίζει να αυξάνεται και να εξελίσσεται. Σε συνδυασμό με τα στενά ΙΤ budgets και την αύξηση του Platform as a Service (PaaS), το ενδιαφέρον για το SaaS θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε η Sharon Metz της Gartner.

Το κυρίαρχο ενδιαφέρον παρατηρείται σε κάθετες εξειδικευμένες εφαρμογές. Ο λόγος της αύξησης του SaaS στις ανεπτυγμένες αγορές είναι η μεγάλη δυνατότητα ευελιξίας και customization. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη πρόκληση στην ΕΜΕΑ είναι η αστάθεια του δικτύου.

Επέκταση πεδίου εφαρμογής για το Εργαστήριο της Vodafone

Η Vodafone είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έλαβε Πιστοποιητικό Διαπίστευσης από το  Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Ραδιοσυχνοτήτων στο Περιβάλλον σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου ISO/IEC 17025:2005 και η μόνη που έχει λάβει διαπίστευση για τις μετρήσεις θορύβου.

Το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με το κατάλληλο προσωπικό το οποίο εκπονεί μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ραδιοσυχνοτήτων και θορύβου σύμφωνα με τις εθνικές και τις διεθνείς οδηγίες, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του δικτύου και να τηρούνται τα όρια έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και στον θόρυβο.

Στα δικαστήρια Oracle & Google

Η δίκη που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα έρχεται μετά από ένα χρόνο διακανονισμών. Η Oracle, αν κερδίσει τη δίκη, αναμένεται να πιέσει προς τη διεκδίκηση περίπου 1 δισ. δολ. Η Google, παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι ζημίες θα είναι λιγότερες από 100 εκατ. δολ.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η πιθανότητα να διεκδικήσει η Oracle ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Android, του λειτουργικού συστήματος για smartphones της Google. Η υπόθεση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι το Android παραβιάζει πατέντες και πνευματικά δικαιώματα που σχετίζονται με την Java, τη γλώσσα ανάπτυξης των εφαρμογών Android.

«Η διοίκηση της Google αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη Java για το Android χωρίς να εξασφαλίσει άδεια για το software», δήλωσε ο David Boies, δικηγόρος της Oracle και συμπλήρωσε: «Η Google καταστρέφει όλο το οικοσύστημα που έχει χτιστεί γύρω από τη Java». Eκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Toshiba εξαγοράζει το Τμήμα Λύσεων Λιανικής της IBM

Συγκεκριμένα, η Toshiba Tec Corp. θα εξαγοράσει το τμήμα λύσεων για το λιανεμπόριο της ΙΒΜ, έναντι μετρητών και ανάληψης υποχρεώσεων. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο.

Hosted CRM από τη Cyta

Σε συνεργασία με τις εταιρείες Microsoft και Dot.Cy, προσφέρουν, από τον Μάρτιο 2012, την υπηρεσία Hosted Microsoft Dynamics CRM από τη Cyta. Η υπηρεσία προσφέρει λογισμικό διαχείρισης σχέσεων με πελάτες (Customer Relationship Management), το οποίο παρέχεται με τη μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας (Software as a Service) και μπορεί να βοηθήσει άμεσα εταιρείες από όλους τους τομείς της οικονομίας, να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες με αποτελεσματικές προωθητικές ενέργειες, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους εστιάζοντας στις σωστές ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να κλείσουν συμφωνίες γρηγορότερα, ώστε να ξεπεράσουν τους στόχους τους και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους, προσφέροντας έγκαιρη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, μέσα από όλα τους τα κανάλια. Η πρόσβαση στην υπηρεσία Hosted Microsoft Dynamics από τη Cyta και την Dot.Cy γίνεται μέσω του διαδικτύου στο www.cyta.com.cy/sol και παρέχεται με μηνιαία συνδρομή.

Η SAP εξαγοράζει εταιρεία mobile εφαρμογών

Η Syclo διαθέτει 600 πελάτες σε 39 χώρες. «Η Syclo είναι ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του mobile asset management», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος mobility και πρόεδρος του τμήματος Global Solutions της SAP.

«Η εξαγορά θα ενδυναμώσει το mobile χαρτοφυλάκιο της SAP, το οποίο οραματιζόμαστε ως τη ραχοκοκαλιά των περιβαλλόντων ‘bring your own device’. Επιπλέον, ο συνδυασμός των Big Data και των mobile πρωτοβουλιών συνιστούν τη νέα killer app που θα πάει τη βιομηχανία ένα βήμα παραπέρα».