Μεγάλη αύξηση και ανταγωνισμό στις πωλήσεις media tablets

Το λειτουργικό iOS της Apple παραμένει το κυρίαρχο καθώς προβλέπεται να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 61,4% παγκοσμίως το 2012. Παρά την έλευση των συσκευών που βασίζονται σε λειτουργικό της Microsoft και την ανάπτυξη που θα επιφέρει το Kindle Fire, η Apple θα συνεχίσει να είναι η ηγέτιδα της αγοράς την περίοδο αυτή. «Φαίνεται ότι οι ανταγωνιστές περίμεναν πολύ καιρό να δουν τι θα λανσάρει η Apple καθώς υπήρχαν λίγες ανακοινώσεις στις εκθέσεις Consumer Electronics Show και Mobile World Congress.

Πολλοί vendors αναμένουν για το Windows 8 έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και θα προσπαθήσουν να μπουν στην αγορά με μια προσέγγιση διπλής πλατφόρμας, ελπίζοντας ότι το brand της Microsoft θα τους βοηθούσε τόσο στις enterprise όσο και τις consumer αγορές», σημείωσε ο αναλυτής του οίκου.

Στρατηγική συνεργασία LG Electronics και Cyta

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας δυνατής συνεργασίας και ενός καναλιού επικοινωνίας με τους καταναλωτές μας στην Κύπρο, και η CYTA είναι ο καταλληλότερος σύμμαχος σε μία τέτοια προσπάθεια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί, θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο διανομής, το οποίο θα βασίζεται στο σεβασμό προς τον καταναλωτή» δήλωσε ο Don Kwack, Πρόεδρος της LG Electronics Ελλάς. Η συνεργασία της LG Electronics Ελλάς με τη CYTA ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη Μεγαλόνησο και επιτρέπει στην LG να παρέχει τα προϊόντα στους Κύπριους καταναλωτές.

Συνεργασία ΕΔΕΤ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες για πράσινες υποδομές

Θα δημιουργηθεί νέο κέντρο δεδομένων ενώ θα γίνει εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ισχύος και θα αξιοποιηθούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Το έργο θα καλύπτει τις ανάγκες ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, τα μέλη των οποίων θα χρησιμοποιούν υπολογιστικές υποδομές μεγάλης κλίμακας μέσω του ακαδημαϊκού δικτύου ΕΔΕΤ4, χωρίς χρέωση.

Τέλος, θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στην ΕΔΕΤ ΑΕ και την ΔΕΗ και θα αποτιμηθεί η δυνατότητα για τη φιλοξενία εμπορικών κέντρων δεδομένων κοντά σε μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ και θα δοθεί επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί μέρος της υποδομής από τον όμιλο της ΔΕΗ για την έρευνα, ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων εφαρμογών που εντάσσονται στις υπηρεσίες του έξυπνου δικτύου (smart grid).

Θετικά τα αποτελέσματα για τη Microsoft

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Μicrosoft υποχώρησαν στα 5,11 δισ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή, από 5,23 δισ. δολάρια ή 61 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 6% στα 17,4 δισ. δολάρια. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για κέρδη 57 σεντς ανά μετοχή, κατά μέσο όρο, και πωλήσεις ύψους 17,2 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικανικός κολοσσός επωφελήθηκε της ισχυρής ζήτησης από τις επιχειρήσεις για τα προγράμματα παραγωγικότητας Office, τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και το λογισμικό για servers. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει αργότερα φέτος τα Windows 8, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Έργο της Space Hellas στο ΔΑΑ

Συγκεκριμένα, η Space Hellas σχεδίασε, ανέπτυξε και εγκατέστησε έξι κιόσκια τα οποία παρέχουν στο κοινό που επισκέπτεται το χώρο των Αναχωρήσεων του ΔΑΑ, υπηρεσίες δωρεάν πληροφόρησης επί των πτήσεων αναχώρησης, επικοινωνία με το Κέντρο Πληροφοριών του Αερολιμένα, επί πληρωμή πακέτα χρόνου πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο του αεροδρομίου αλλά και υπηρεσίες VoIP για ταξιδιώτες και για επισκέπτες. Για τις επί πληρωμή υπηρεσίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει νομίσματα αλλά και χαρτονομίσματα του ευρώ.

Για την πληρέστερη παρακολούθηση αλλά και καταγραφή των πωλήσεων που πραγματοποιούνται, η Space Hellas σχεδίασε και ανέπτυξε Σύστημα Διαχείρισης ώστε να είναι δυνατή η εξαγωγή αναφορών αναλόγως με τις απαιτήσεις και κριτήρια του κάθε εμπλεκόμενου τμήματος. Επιπλέον για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των κιοσκιών εγκατέστησε την πλατφόρμα .Pulse δίνοντας τη δυνατότητα στο τμήμα υποστήριξης ΙΤ του ΔΑΑ να λαμβάνει όλη την πληροφορία και να επεμβαίνει τάχιστα όταν αυτό απαιτείται.

Ο Αθ. Βαβάτσικος αποχώρησε από τη Symantec Ελλάς

Τη θέση αυτή κατείχε από το Μάρτιο του 2004, έχοντας την ευθύνη του συντονισμού των πωλήσεων και την ανάπτυξη των συνεργασιών της εταιρείας. Πριν από τη συνεργασία του με τη Symantec, κατείχε τη θέση του Διευθυντή Αναπτυξιακών Έργων Πληροφορικής στην εταιρεία Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ από το 1999.

Νωρίτερα είχε εργαστεί στην ERGO ΑΕΒΕ και είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο ως ερευνητής σε έργα και μελέτες πληροφορικής. Ο Α. Βαβάτσικος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι επόμενες κινήσεις του Α. Βαβάτσικου.