Αύξηση στην αγορά PC στην EMEA είδε η IDC to q1

Η εικόνα αυτή προκύπτει σαφώς λόγω της σύγκρισης με το προηγούμενο έτος, όπου υπήρξε σαφής μείωση του sell-in καθώς είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο στοκ στο κανάλι. Παρόλα αυτά η IDC ανέμενε ότι η αγορά θα παρέμενε περιορισμένη κυρίως λόγω της έλλειψης σε σκληρούς δίσκους, που προέκυψε λόγω των πλημμύρων στην Ταϋλάνδη το προηγούμενο έτος.

Αλλά οι επιπτώσεις από την έλλειψη ήταν σαφώς πιο μικρής έκτασης από τις αναμενόμενες ενώ και το sell-in και των τριών περιοχών (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) ήταν σαφώς καλύτερο από το αναμενόμενο τόσο όσον αφορά στα desktops όσο και στα notebooks. Η βελτίωση του sell-in επιπλέον αφορούσε και το consumer κομμάτι τις αγοράς αλλά και τα συστήματα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις.

 Top 5 κατασκευαστές βάσει πωλήσεων στην περιοχή ΕΜΕΑ

 Κατασκευαστής  1Q11    1Q12 Μερίδιο 1Q11  Μερίδιο 1Q12   Διαφορά ανάμεσα 1Q12/1Q11
 Hewlett-Packard   5.191   5.948   20,3%  21,6%  14,6%
 Acer Group  3.651   3.719   14,3%  13,5%  1,8%
 Dell  2.456  2.680   9,6%  9,7%  9,1%
 ASUS  1.928   2.363   7,5%  8,6%  22,6%
 Lenovo  1.339   2.338   5,2%  8,5%  74,5%
 Λοιποί κατασκευαστές   11.026   10.480   43,1%  38,1%   -5,0%
 Σύνολο αγοράς   25.592   27.527   100,0%  100,0%  7,6%

Νέα πλατφόρμα mobile λύσεων από την HP

Με την HP Enterprise Mobility οι επιχειρήσεις προσφέρουν mobile εφαρμογές εσωτερικής χρήσης στα στελέχη τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει: το HP Enterprise Mobile App Store, μέσω του οποίου οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας βοηθούν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν, να πιστοποιήσουν, να διανείμουν και να διαχειριστούν τις mobile εκδοχές των εταιρικών εφαρμογών τους και την πύλη HP Enterprise Mobility Gateway, η οποία επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας να βοηθήσουν τα στελέχη των επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στα κατάλληλα εταιρικά δεδομένα, ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζονται.

Συνένωση του brand Verisign με αυτό του Norton

Το νέο seal θα εμφανίζεται περισσότερες από μισό δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε 170 χώρες, σε ιστοσελίδες και στα αποτελέσματα αναζήτησης σε browsers που έχουν ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Το Norton Secured Seal παρέχει στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις την διαβεβαίωση ότι η ιστοσελίδα είναι έμπιστη και ασφαλής.

Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή των Bite Awards

Ειδικότερα την επιτροπή συνιστούν οι:

Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τάσος Αλέφαντος, International Representative, itSMF Hellas, Παναγιώτης Δρούκας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ISACA Athens Chapter, Αναστάσιος Μάνος, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΒΕ, Μιχάλης Μωραΐτης, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής, ΕΙΠ-ΕΕΔΕ, Αγγελική Πουλυμενάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, HeAIS, Γιάννης Σύρρος, Πρόεδρος ΣΕΠΕ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS και Πέτρος Ψυχής, Μέλος του Hellenic CIO Forum.

Υπενθυμίζεται ότι στα BITE Awards βραβεύονται: α. οι βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης του ΙΤ από επιχειρήσεις, β. οι στρατηγικές εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνιών και γ. τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Για δηλώσεις συμμετοχής: www.businessitawards.gr.

Η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα πρωταγωνιστεί

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 307 προτάσεις από 467 άτομα ή ομάδες ατόμων. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και  τον Πολιτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 3 στους 4 συμμετέχοντες ήταν κάτω των 40 ετών, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα γενιά διαθέτει καινοτόμες ιδέες, αλλά και όρεξη να συμμετέχει σε μία ανοικτή διαδικασία, ώστε να τις αναδείξει και να τις δει να υλοποιούνται. Στους νικητές του δεύτερου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθησαν δέκα βραβεία.

Επεκτείνονται οι δράσεις του ΣΕΚΕΕ

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), διπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών του, από 32 σε 64, αναπτύσσοντας συνεργατικές πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν τη διεύρυνση παρουσίας -δραστηριοτήτων των μελών στη διεθνή αγορά, τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε επιχειρηματικά κεφάλαια και τη συνεργατική δικτύωση μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της Γ.Σ., έγινε η ανάδειξη τριών αναπληρωματικών μελών και εξελέγησαν οι: Βατικιώτης Δήμος (ATCOM), Κοσκινάς Νίκος (LOCOTEL) και Σταθακόπουλος Γιάννης (AUDIOTEX). Έπειτα ακολούθησε ανοικτή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή, Γιάννη Κ. Γιανναράκη και προσκεκλημένους φορείς που μετέχουν στο ευρύτερο «οικοσύστημα» του ΣΕΚΕΕ, καθώς και εκπροσώπους Τύπου.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τον κλάδο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, των επενδυτικών κεφαλαίων και των εταιρειών συμβούλων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Συνδέσμου, τον χαρακτήρισε «γεννήτρια» ενός cluster, καθώς ο βασικός του άξονας συνίσταται στη διεπαφή των εταιρειών και στην εκκόλαψη νέων συνεργασιών που εισηγείται ο Σύνδεσμος.

Στην Intersys ανέθεσε η Olympus τη διανομή των προϊόντων της

Η συνεργασία αφορά στην διάθεση, το σέρβις και την προώθηση των καταναλωτικών προϊόντων απεικόνισης της Olympus στην Ελλάδα: ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αξεσουάρ και κιάλια
 
«Με την εξαιρετική εμπειρία της Intersys στη διάθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, η Olympus είναι σίγουρη ότι θα ισχυροποιήσει κι άλλο τη σημαντική θέση της στην Ελλάδα» δήλωσε ο Dominic Papenheim, Head of Direct Export Areas, του Ομίλου Olympus Europa στο Αμβούργο, Γερμανία.

«Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας ως συνεργάτες της Olympus, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες Ψηφιακών Φωτογραφικών Μηχανών παγκοσμίως. Έπειτα από αυτό έχουμε την ευθύνη και σκοπεύουμε να ανυψώσουμε την Olympus σε νέες κορυφές της ελληνικής αγοράς» δήλωσε η Ελένη Παπανδρέου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intersys.