Απορρίφθηκε προσφυγή στο διαγωνισμό της Γ.Γ. Ισότητας

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων απέρριψε την προδικαστική προσφυγή της ένωσης εταιρειών «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου – KPMG» στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το έργο: «Σχεδιασμός Συστήματος Αξιολόγησης των επιπτώσεων και αποτίμηση των επιπτώσεων εκατό νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων στην πολιτική ισότητας των φύλων». Στο διαγωνισμό συνεχίζουν οι: Διαδικασία Α.Ε., Quantos – Στατιστικά Πληροφοριακά Συστήματα, Κέντρο Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Προς συμβιβαστική λύση οδεύει η δίκη Oracle – Google

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Oracle και τη Google για το αν η τελευταία έχει χρησιμοποιήσει παρανόμως κώδικα Java στο Android οδεύει προς το τέλος της. Η πρώτη απόφαση των ενόρκων δικαιώνει την Oracle, δίχως όμως να φέρνει σε δύσκολη θέση τη Google. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Google πράγματι χρησιμοποίησε κώδικα που δεν τις ανήκε – εννέα γραμμές όλες κι όλες. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να αποφασίσουν αν η Google έκανε “καλή χρήση” του κώδικα. Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι η απόφαση είναι μεν νίκη για την Oracle, ωστόσο η μη απόφαση στο δεύτερο σκέλος σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάρει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ζητούσε ως αποζημίωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πλησιάζει στο να επιδικαστεί ένα ποσό γύρω στις 150.000 δολάρια. Το επόμενο στάδιο της δικαστικής διαδικασίας είναι ο ισχυρισμός της Oracle ότι η Google έκλεψε δύο πατέντες της Java. Εδώ η Google δε μπορεί να επιστρατεύσει το όπλο της “καλής χρήσης”. Ακόμα κι αν χάσει πάντως και αυτή την υπόθεση, η ποινή δεν αναμένεται να είναι εξοντωτική.

E-skills Week 2012: Εκδήλωση από ΣΕΠΕ και HePIS

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “e-Skills Week 2012”, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012. Εκπρόσωποι της αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, θα αποτυπώσουν και θα αναλύσουν τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα νέα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτές. Οι νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας που δημιουργούνται μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι σημαντικές για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού που θα οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη. Το “e-Skills Week 2012” έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων τρόπων εύρεσης εργασίας, βασιζόμενους στη δια βίου ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Επιχειρήσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς φορείς, προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συνεργασία της MTI με την Cloupia

H Cloupia, αμερικάνικη εταιρεία που εξειδικεύεται στις λύσεις Cloud (Cloupia = Cloud + Utopia) και παρέχει ολοκληρωμένο σύστημα cloud Orchestration και Management, συνεργάζεται με την MTI για τη διανομή της λύσης της στην ελληνική αγορά. Η Cloupia απευθύνεται τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα private cloud για δική τους χρήση αλλά και σε παρόχους οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν υπηρεσίες cloud και περιλαμβάνει πλήρες chargeback. To Cloupia αφορά κυρίως υποδομές Cisco UCS – VMWare – NetApp, ενώ διαχειρίζεται και υποδομές ΗΡ blades και EMC VNX series. Πρόκειται για μια από τις λιγοστές λύσεις που επιτρέπουν σε Εnd users να πραγματοποιούν απομακρυσμένα instant provisioning και από Android και ΙΟS συσκευές με την εφαρμογή Cloud Genie. H λύση Cloupia προσφέρεται από την ΜΤΙ, είτε ολοκληρωμένη με Flexpod είτε σε υπάρχουσες υποδομές.

LG Cloud: Νέα υπηρεσία για streaming σε 3 οθόνες

Η LG παρουσίασε τη νέα υπηρεσία LG Cloud, με στόχο την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση με τη χρήση streaming σε ολόκληρο το ψηφιακό περιεχόμενο. Είναι η πρώτη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να προβάλουν όλους τους τύπους περιεχομένου σε «3 οθόνες», δηλαδή σε Android smartphones, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε Smart TVs. Ο χρήστης απαιτείται να κατεβάσει το LG Cloud App και σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες cloud, υπάρχει ελάχιστο lag και μικρός χρόνος αναμονής μέχρι το περιεχόμενο να μπορεί να αναπαραχθεί.

Επιτυχημένη η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τη SingularLogic

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών, που είχε αναλάβει η SingularLogic σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Η SingularLogic δημοσιοποίησε έγκαιρα και έγκυρα και με υψηλό βαθμό ακρίβειας την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT). Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης πέτυχε σε 2 ½ ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών τμημάτων. Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτές τις εκλογές. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε 298 εκ. hits από 780.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω κινητών, μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής moRE της SingularLogic. Τέλος, με επιτυχία λειτούργησε ένα νέο σύστημα υποστήριξης Πρωτοδικείων, που έχει αναπτύξει η SingularLogic ειδικά για το σκοπό αυτό. Το σύστημα λειτούργησε πιλοτικά στα Πρωτοδικεία Καβάλας, Χίου και Μυτιλήνης, τα οποία αξιοποίησαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, για να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες που ακολουθούν εσωτερικά για την έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

ΗΔΙΚΑ: Αναστολή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι τις 13/5/2012

Προβλήματα δημιουργήθηκαν χτες για μια ακόμη φορά με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς λόγω προβλημάτων η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι τις 13/5/2012. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012. «Ζητάμε συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή». Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την αντίδραση τόσο των ιατρών, όσο και των φαρμακοποιών.

Στη Neuropublic ανέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ της επέκταση του ΟΠΣ

Στην Neuropublic ανέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ύστερα από διαπραγμάτευση, για την εκτέλεση του έργου: «Επέκταση   του   Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού   Συστήματος   Αίτησης   Ενιαίας   Ενίσχυσης   (Ο.Π.Σ.Ε.Α.Ε.)» για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2012. Το συνολικό τίμημα θα ανέλθει στο ποσό του 1.033.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σε έργο ύψους 55 εκατ. συμμετέχει η Intrasoft International

Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Intrasoft International επιλέχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency) ως η πρώτη ανάδοχος σε κλιμακωτή σύμβαση-πλαίσιο, με πιθανή εκτιμώμενη αξία 55 εκατ. ευρώ, για την παροχή πόρων βάσει χρόνου και υλικών για online συστήματα επεξεργασίας συναλλαγών. Η συμμετοχή της Intrasoft International υπολογίζεται στα 22 εκατ. ευρώ (40% του συνολικού προϋπολογισμού της κοινοπραξίας). Μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας συγκαταλέγονται οι TRASYS, Steria Benelux SA/NV και Fujitsu Technology Solutions NV. Η σύμβαση αυτή είναι μέγιστης διάρκειας τεσσάρων ετών. Οι εργασίες που αφορούν στην Intrasoft International βρίσκονται στο Τμήμα 1 (Lot 1) και περιλαμβάνουν την παροχή πόρων βάσει χρόνου και υλικών για online συστήματα επεξεργασίας συναλλαγών. Οι πόροι αυτοί θα συνεισφέρουν άμεσα σε επίπεδο τεχνογνωσίας στον σχεδιασμό, κατασκευή, υλοποίηση και συντήρηση εφαρμογών καθοριστικής σημασίας που αναπτύσσονται εντός του οργανισμού.