Μικρή μειώση εσόδων του ομίλου ΟΤΕ

Οι δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν αύξηση εσόδων, σε ετήσια βάση, ενώ η μείωση 3,4% στα λοιπά έσοδα οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα έσοδα από μισθώσεις της OTE Estate σε άλλες εταιρείες του Ομίλου. Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών μείωσης του κόστους, το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA του Ομίλου παρέμεινε αμετάβλητο στο 35,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Ο Όμιλος σημείωσε καθαρά κέρδη 306,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 30,2 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2011. Τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου το A’ τρίμηνο του 2011 είχαν επιβαρυνθεί από χρεώσεις σχετικές με προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, ενώ τα καθαρά κέρδη του 2012 επωφελήθηκαν από κεφαλαιακά κέρδη, μετά-φόρων, από την πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ στη Telekom Serbia. Οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου ανήλθαν στα 234,2 εκατ., σε σχέση με 168,4 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 39,1% σε ετήσια βάση και επομένως ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά σχεδόν 1 δισ. και διαμορφώθηκε σε 3,4 δισ.

Μείωση στις πωλήσεις pc στην Δυτική Ευρώπη

Οι πωλήσεις PCs στη Δυτ. Ευρώπη έφτασαν τα 15,5 εκατ. κομμάτια για το πρώτο τρίμηνο του 2012, μια μείωση 3,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Οι αγορές της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας είχαν τη μεγαλύτερη μείωση. Tο τμήμα των επαγγελματικών PCs παρουσίασε μείωση 2,5% στο 1ο τρίμηνο του έτους, αλλά υπήρξε σαφώς αυξημένη ζήτηση για την αντικατάσταση συστημάτων κάτι που έχει προέλθει σε μεγάλο βαθμό από τις εγκαταστάσεις των Windows 7. Στην αγορά των καταναλωτικών συστημάτων, η μείωση ήταν της τάξης του 3,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. Στο κομμάτι των φορητών συστημάτων η μείωση έφτασε στο 5,1%, ενώ τα desktops παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 0,3%.

Ηγετική η θέση της SAP σε μερίδιο αγοράς στο ERP

Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, «Market Share Analysis: ERP Software, Worldwide, 2011” η SAP κατατάσσεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς ERP, με 25.5% μερίδιο, με βάση τα έσοδα του 2011, αντικατοπτρίζοντας αύξηση της τάξης του 13.2% από το 2010. «Είτε αφορά analytics, cloud, in-memory technology, κινητές ή βασικές εφαρμογές, η SAP επενδύει σημαντικά για να προσφέρει προστιθέμενη αξία σε επιχειρήσεις που αναζητούν τη λήψη πιο ασφαλών αποφάσεων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρησιακών διαδικασιών τους», δήλωσε ο Peter Maier, General Manager, Line-of-Business Solutions της SAP.

Πλαίσιο Computers: Οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου

H Πλαίσιο Computers πέτυχε κέρδη μετά φόρων 1,8 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,5%. Η επιτυχία στηρίχθηκε, αφενός στην ενίσχυση των brands Turbo-X, Q connect, @work και sentio που της επιτρέπουν την εξάλειψη των ενδιάμεσων και αφετέρου στο ότι συνεχίζει να αποτελεί στρατηγική επιλογή των προμηθευτών της. Η μείωση των εξόδων κατά 4,9% σε συνδυασμό με την ενίσχυση του περιθωρίου Μ.Κ. εξασφάλισαν την κερδοφορία. Σημειώνεται ότι αυτή η μείωση των εξόδων επετεύχθη χωρίς περικοπές μισθών και ωρών εργασίας των εργαζομένων. Ο Όμιλος Πλαίσιο βελτίωσε περαιτέρω την χρηματοοικονομική του διάρθρωση, μειώνοντας τόσο τα αποθέματα του (κατά 9,4 εκατ. ευρώ), όσο και τις απαιτήσεις του (κατά 2,2 εκατ. ευρώ), και αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα (κατά 4,4 εκατ. ευρώ) στα 39,6 εκατ. ευρώ. Η Πλαίσιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου καταστήματος, στη Θεσσαλονίκη, συνολικής επένδυσης δύο εκατομμυρίων ευρώ και έκτασης 1.700 τ.μ.

Η Mastercard απλοποιεί τις αγορές με το Paypass Wallet

H MasterCard παρουσίασε τις υπηρεσίες PayPass Wallet, μια νέα εφαρμογή για τράπεζες, εμπόρους και συνεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο που θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πληρώνουν τις αγορές τους με ασφάλεια, είτε πατώντας ένα πλήκτρο στον υπολογιστή τους, είτε αγγίζοντας την οθόνη της ταμπλέτας ή του smartphone τους. Οι υπηρεσίες αποτελούνται από τα εξής, τρία στοιχεία: το δίκτυο PayPass Acceptance Network, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι PayPass Wallet και την πλατφόρμα PayPass API. Μέσω των υπηρεσιών αυτών, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού και να ακολουθούν μία συγκεκριμένη διαδικασία αγορών, ανεξαρτήτως του τόπου και του τρόπου πραγματοποίησης μιας συναλλαγής. Η American Airlines και η Barnes & Noble θα είναι μεταξύ των πρώτων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που θα ενσωματώσουν την επιλογή PayPass Online στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα,  ενώ η Citi θα είναι από τις πρώτες τράπεζες που θα αξιοποιήσει τις υπηρεσίες. Η διάθεση των υπηρεσιών PayPass Wallet από τη MasterCard θα αρχίσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Και το service των προϊόντων Olylmpus απο την Intersys

Η Intersys ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της Olympus, έπειτα από την σύναψη συνεργασίας με τον κορυφαίο κατασκευαστή φωτογραφικών για τη διάθεση των προϊόντων Olympus στην ελληνική αγορά. Η Intersys είναι υπεύθυνη για το σέρβις των καταναλωτικών προϊόντων απεικόνισης: ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αξεσουάρ και κιάλια. Σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος, η Intersys παρέχει υπηρεσία άμεσης αντικατάστασης εντός διαστήματος 28 ημερών από την αγορά, εφόσον προσκομιστεί το σχετικό παραστατικό με την ημερομηνία αγοράς. Για τους κατόχους προϊόντων της Olympus υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της συσκευής μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών για την παράδοση  και την επιστροφή προϊόντων που χρήζουν επισκευής. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για τα προϊόντα που καλύπτονται από εγγύηση.

Η HIPAC προηγείται σε διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ

Η Ηipac προηγείται στο διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για το έργο: «προμήθεια-εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής για την υποστήριξη του πιλοτικού έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης», ύστερα από την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών. Συγκεκριμένα η Hipac έλαβε βαθμολογία 101,48 και ακολούθησαν οι εταιρείες: Altec Integration με βαθμολογία 101,31, Pansystems με 101,20 και Βull με 100,89. Το επόμενο στάδιο είναι η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών και συνεχίζουν και οι τέσσερις εταιρείες που είναι και αυτές που είχαν καταθέσει αρχικά στον διαγωνισμό.