Δίκτυο LTE στην T-Mobile USA από την Ericsson

Η T-Mobile USA επέλεξε την λύση ’AIR’ της Ericsson λόγω της ενισχυμένης ασύρματης απόδοσης και της ευκολίας στην εγκατάσταση. Η Ericsson θα εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα παρέχει  την ολοκλήρωση του συστημάτων, και συμβουλευτικές και ευρυζωνικές υπηρεσίες. Τα οφέλη της λύσης ‘AIR’ περιλαμβάνουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και κατά 40-45% σε τυπικό φορτίο, σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις που χρησιμοποιούν ‘standard’ σταθμούς βάσης σε συνδυασμό με παθητικές κεραίες.

Συνεργασία της Qlikview Hellas με τη Revival

Outsourcing Οικονομικών Υπηρεσιών, Outsourcing Υπηρεσίες Λογιστηρίου, Payroll Outsourcing, Υποστήριξη ΙΤ -Service, Business Intelligence-Data Analysis, Web Services, Επιχορηγήσεις. O Γιώργος Αντύπας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Revival δήλωσε «Η συνεργασία με την QlikView Hellas, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην εταιρεία μας, η οποία σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες μας και το εξειδικευμένο προσωπικό, θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στο εν δυνάμει πελατολόγιο, όσο και στους υποψηφίους πελάτες μας».

Από την πλευρά της QlikView Hellas, o Θεόδωρος Καπέλιος, Country Manager χαιρέτησε την συνεργασία λέγοντας «Γνωρίζουμε ότι ο επαγγελματισμός και η συνέπεια είναι τα συστατικά της επιτυχίας τους και αυτά που εμείς αναζητούμε από τους ανθρώπους του QlikView. Η τεχνογνωσία και η εμπιστοσύνη τους στο QlikView είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα».

Η Altec αποεπενδύει από τη Βουλγαρία

Στην αγορά της Βουλγαρίας, ο όμιλος θα συνεχίσει εφεξής την παρουσία και δραστηριοποίησή της μέσω αντιπροσώπων και συνεργατών. Στην ενίσχυση της προσπάθειάς της εταιρείας, για ένα πιο ευέλικτο και οικονομικότερο μοντέλο ανάπτυξης, θα συμβάλλει αποτελεσματικά η νέα στρατηγική των συνεργασιών που αναπτύσσει. Η διακοπή των δραστηριοτήτων των δύο θυγατρικών του Ομίλου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Altec. Η εν λόγω αποεπένδυση επιτυγχάνει τον περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων, ενισχύει την ανάπτυξη των εργασιών που παράγουν θετική αξία για τον Όμιλο και συντελεί στην αποδοτικότερη χρήση των κεφαλαίων.

Οκτώ υποψήφιοι για το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες

Οι εταιρείες: 1. Cyberce, 2. Di-Micro, 3. Intrasoft International, 4. SingularLogic Integrator, 5. Quality & Reliability, 6. Uni Systems και οι ενώσεις εταιρειών: 6. Altec Integration-OTS, 7. Printec-Greek Geeks κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό για το έργο: Υπηρεσίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή και την Επεξεργασία των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης «Πόθεν Έσχες», συνολικού προϋπολογισμού 832.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.

IDC: Μείωση στην αγορά MFPs στην Ευρώπη

Τα έσοδα ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 5,3% φτάνοντας στα 2,9 εκατομμύρια δολάρια για το 1ο τρίμηνο του έτους έναντι των 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν τα έσοδα, το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με αναλυτές της IDC: «Οι κατασκευαστές και οι συνεργάτες τους βρίσκονται μπροστά σε σημαντικά διλήμματα για το 2012. Πολλοί πελάτες απαιτούν χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης αλλά και βελτιωμένη παραγωγικότητα και καλύτερα workflows. Σε γενικές γραμμές, οι κατασκευαστές πρέπει να καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για να προωθήσουν το hardware τους στο χώρο των γραφείων ώστε να λειτουργήσει το business μοντέλο τους αλλά και να βρουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στους δυο χώρους».

Υπήρξαν κάποια φωτεινά σημεία στην αγορά και μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2012, ακολουθώντας τις τάσεις που είχαν φανεί συνολικά τον τελευταίο καιρό. Έτσι έχουμε μια αύξηση της τάξης του 26,3% στους business inkjets, που αποτελεί το 12,6% της συνολικής αγοράς των inkjet εκτυπωτών. Επιπλέον υπήρξε μια σημαντική αύξηση στους inkjets υψηλής ταχύτητας της τάξης του 21,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Παρόλα αυτά, τα άσχημα αποτελέσματα παραμένουν σε πολλές περιοχές. Η αγορά των καταναλωτικών μοντέλων παραμένει σε κακή πορεία, κυρίως λόγω της αύξηση της ανεργίας αλλά και συνολικά της χαμηλής εμπιστοσύνης για ανάκαμψη της οικονομικής κατάστασης σε όλη την Δυτ. Ευρώπη.

Στην ένωση Uni Systems-SingularLogic το ΟΠΣ του Εθνικού Ποινικού Μητρώου

H ένωση εταιρειών Uni systems–SingularLogic Integrator υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την εκτέλεση του έργου: «Εθνικό ποινικό μητρώο». Το έργο επιδιώκει την δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Ποινικού Μητρώου, επεκτείνοντας και ολοκληρώνοντας τα πληροφοριακά συστήματα, που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τα Τμήματα Ποινικού Μητρώου σε 6 μεγάλες πόλεις τις χώρας και για το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό των Τμημάτων Ποινικού Μητρώου στο σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας. Με το παρόν έργο θα ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση των τμημάτων ποινικού μητρώου των  Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας, γεγονός που θα βελτιστοποιήσει τις παρεχόμενες διοικητικές υπηρεσίες  προς τους πολίτες, τις άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, τους δικηγόρους κ.λπ. σε σχέση με το ποινικό μητρώο. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 8.568.342,36 ευρώ, με ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι η παραπάνω ένωση εταιρειών ήταν και η μόνη που κατέθεσε πρόταση για το διαγωνισμό.

Uni Systems, SingularLogic, ΟΠΣ, Εθνικό Ποινικό Μητρώο

Η EMC Corporation εξαγόρασε την XtremIO. Η ισραηλινή εταιρεία θεωρείται μία από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία Flash storage, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με έδρα στην πόλη Herzliya, η XtremIO προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην προσπάθεια της EMC να ενισχύσει και να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων storage που βασίζονται στην τεχνολογία Flash. Η εξαγορά της – μη εισηγμένης- XtremIO έγινε με καταβολή μετρητών, γεγονός που δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιωδώς τα κέρδη της EMC για το σύνολο της χρήσης 2012.