Πιο γρήγορο το mobile broadband από την Wind

Ακόμα πιο γρήγορο γίνεται το Mobile Broadband που προσφέρει η Wind χάρη στη νέα συσκευή mobile WiFi που υποστηρίζει ταχύτητες δικτύου 42Mbps και η οποία διατίθεται στα καταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα με νέες ενεργοποιήσεις στα προγράμματα Wind Mobile Broadband Control -τα μόνα στην αγορά που προσφέρουν τη μεγαλύτερη μηναία χρήση έως 30GB. H συσκευή δίνει στους κατόχους της τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού Mobile WiFi hot spot, για να είναι πάντα online και να μοιράζονται τη χρήση internet σε όλες τις mobile συσκευές τους (laptop, tablet και smartphone) ή με τους φίλους τους. Μέσω της νέας συσκευής mobile WiFi Huawei E587 οι συνδρομητές μπορούν έτσι να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου δικτύου 3G της Wind σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αύξηση στα έσοδα της Intralot το α’ τρίμηνο

Η Intralot ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τριμήνου του 2012, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 15,4%, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2011, φτάνοντας τα 347,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 6,9%, φτάνοντας τα 41,7 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ήταν 15,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 6,1%. Το τρίμηνο, ωστόσο, είχε θετικές ταμειακές ροές, καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 9,6 εκατ. Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 40,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 53,9% και τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν φτάνοντας τα 8,5 εκατ. από 2,4 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα 4,5 εκατ. από 0,1 εκατ.

Διαδικτυακό debate μέσω Google για τη λιτότητα

Σήμερα στις εννέα το βράδυ, η Ιntelligence Squared και η Google θα φιλοξενήσουν το δεύτερο διαδικτυακό debate της σειράς Versus, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους από διαφορετικές πλευρές του πλανήτη -και του πολιτικού φάσματος- όχι μόνο να συνδεθούν αλλά κυρίως να ανταλλάξουν απόψεις μπροστά σε ένα ζωντανό κοινό. Σήμερα, σε ένα μοναδικό σκηνικό, ειδικοί από όλη την Ευρώπη θα συζητήσουν γύρω από το θέμα: “Η λιτότητα δεν είναι η λύση”. Ένας αριθμός ομιλητών θα βρίσκεται στο στούντιο της Google στο Λονδίνο, ενώ οι υπόλοιποι θα συμμετέχουν μέσω Google+ Hangouts από τις Βρυξέλλες, την Αθήνα, το Σιάτλ και το Τόκυο. Οι θεατές, μέσω της σελίδας του Versus στο Google+ και το YouTube, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο debate. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό application στο YouTube θα μπορούν να δηλώνουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τα όσα λέγονται, ενώ παράλληλα θα μπορούν μέσω Google+ να σχολιάζουν επί διαφόρων θεμάτων στη σελίδα του Versus.

Βελτιωμένα αποτελέσματα για τον όμιλο Forthnet

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2012, που ανακοίνωσε ο όμιλος Forthnet οι λειτουργικές ταμειακές ροές του ανήλθαν σε 18,2 εκατ. ευρώ, αύξηση 72,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2011, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ, με αύξηση 18%. Επίσης, σημειώνεται αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 1,6%, σε σχέση με το 2011, φτάνοντας τα 105,3 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα του ομίλου κατά το α’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 105,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,6%, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες ΑΠΤΒ αυξήθηκαν κατά 5,4%. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 2,6 εκατ. ευρώ, αύξηση 13,8% ενώ το περιθώριο προσαρμογής προσαρμοσμένου EBITDA διαμορφώθηκε σε 20%, σημειώνοντας αύξηση 2,1 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2011. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές του ομίλου ανήλθαν σε 18,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 46% και ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξησης της τάξεως των 13,2 εκατ. ευρώ.

Πιστοποίηση της Assertive στις λύσεις SAP BusinessObjects

Η Assertive πιστοποιήθηκε από την SAP ως εξειδικευμένος συνεργάτης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης της σουίτας προϊόντων SAP BusinessObjects. Η Assertive ολοκλήρωσε την πιστοποίηση εξειδίκευσης από την SAP, ακολουθώντας τα πρότυπα και τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει ο οργανισμός διεθνώς. Στόχος της είναι η ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών Enterprise Performance Management και Business Intelligence στους πελάτες της.

Η SAP εξαγόρασε την Success Factors και ενισχύει το cloud

H SAP AG ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξαγοράς της SuccessFactors, ηγέτη στην αγορά των cloud λύσεων για Human Capital Management. Η εξαγορά θα προσθέσει την καταρτισμένη ομάδα στελεχών και την τεχνολογία της SuccessFactors στα ισχυρά περιουσιακά στοιχεία της SAP. Ταυτόχρονα θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της θέσης της SAP στο χώρο του cloud, καθιερώνοντας μια προηγμένη end-to-end προσφορά, με συνδυασμό cloud και on-premise λύσεων για τη διαχείριση των σχετικών επιχειρησιακών διαδικασιών. Όπως δήλωσε ο Bill McDermott, Co-CEO της SAP «Μαζί η SAP και η SuccessFactors θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τους πελάτες με ισχυρές συνέργιες για την ανάπτυξη μας στο cloud» ενώ ο Lars Dalgaard, ιδρυτής και CEO της SuccessFactors τόνισε πως «η επέκταση των σχέσεων με τους 176.000 πελάτες της SAP με την ταχύτητά μας στην αξία, στο φιλικό user interface, στα κινητά τηλέφωνα και στο διαδίκτυο, και η παροχή περισσότερων λύσεων της SAP στο cloud θα είναι θρυλική».

Έργο της Barphone στην Τράπεζα Κύπρου

Η Barphone  ανέλαβε το έργο της Πανελλαδικής υποστήριξης και συντήρησης  του IP δικτύου φωνής της Τράπεζας Κύπρου σε όλο το δίκτυό της σε περιβάλλον εξ ολοκλήρου Avaya IP Telephony. Η Barphone, ως Avaya Gold Partner & Service Expert, έχει υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα και διαθέτει ένα οργανωμένο τεχνικό δίκτυο.

Η AMD Telecom στην Mobile Asia Expo 2012

Η βορειοελλαδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AMD Telecom συμμετέχει στην έκθεση τηλεπικοινωνιών Mobile Asia Expo 2012, που θα διεξαχθεί 20-22 Ιουνίου, στην Κίνα. Η AMD θα παρευρεθεί στην Mobile Asia Expo 2012 ως εκθέτης, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της σε ολόκληρη την Ασία. Η AMD επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες της στην Κίνα, επενδύοντας στην ολόπλευρη υποστήριξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας με turn-key και one-stop-shop solutions, και προσφέροντας customized και value added services σε όλες τις εταιρείες του χώρου.