Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της ΕΕΤΤ

Περισσότερα από 500 στελέχη από την αγορά τηλεπικοινωνιών και ραδιοτηλεοπτικών μέσων, καθώς και εκπρόσωποι από την ΕΕ, εθνικές ρυθμιστικές αρχές και διεθνείς οργανισμούς επεσήμαναν τη δυναμική που διατηρεί ο κλάδος, καθώς και την ανάγκη εφαρμογής μίας Εθνικής Ευρυζωνικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τις επιταγές του «Ψηφιακού Θεματολογίου 2020» και με κύριο στόχο την «ευρυζωνικότητα παντού και για όλους». Βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι προϋποθέσεις και δυνατότητες για επενδύσεις σε δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς, η ευρωπαϊκή εμπειρία και εθνικές ρυθμιστικές στρατηγικές, η πορεία των αγορών σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας, η ψηφιακή τηλεόραση, καθώς και οι πολιτικές αξιοποίησης του ραδιοφάσματος. Ενδιαφέρον είχε η ενότητα για το πλαίσιο και τα μοντέλα επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διαδικτυακή οικονομία.

Η ATC στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο ANIKETOS

Τα αποτελέσματα του έργου απευθύνονται σε ανάδοχους έργων ανάπτυξης υπηρεσιών, παρόχους υπηρεσιών και τελικούς χρήστες. Συντονιστής του έργου είναι το Ερευνητικό Νορβηγικό Ινστιτούτο SINTEF, ενώ η ATC είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση των εφαρμογών στην προσφερόμενη πλατφόρμα του έργου. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν ερευνητικοί φορείς, επιχειρήσεις ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και τελικοί χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των SAP, THALES, ATOS και CNR. Το έργο έχει διάρκεια 42 μήνες και προϋπολογισμό 14 εκατ. ευρώ.

Εκλογές με το 3G δίκτυο της Cosmote

Ο όγκος δεδομένων στο δίκτυο 3G αυξήθηκε περισσότερο από 100%, σε περιοχές όπως τα Βόρεια Ιωάννινα, η Βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία και τα Ορεινά Τρίκαλα, έως και 50% σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Πέλλα, η Φθιώτιδα και η Αρκαδία και έως και 25% σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως στην Αμοργό, την Αστυπάλαια, τις Μικρές Κυκλάδες, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο. Παράλληλα, την αρτιότητα του δικτύου και στα μεγάλα αστικά κέντρα επιβεβαιώνει η αξιοποίησή του από εταιρεία ερευνών για τη διερεύνηση της δυνατότητας μελλοντικής αντικατάστασης των παραδοσιακών, γραπτών exit polls με ψηφιακά.

Έντονο το φαινόμενο του media multi-tasking στην Ελλάδα

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό αντίστοιχο ποσοστό (48%), ενώ TV/online multi-tasking είναι πιο πιθανό να κάνουν οι γυναίκες (58%) και οι νεαρές ηλικίες 16-34 (50%). Το 29% των Ελλήνων multi-taskers δηλώνει πως είναι πολύ/αρκετά πιθανό το πρόγραμμα που παρακολουθούν και η online δραστηριότητά τους να σχετίζονται, ποσοστό που ανεβαίνει στο εντυπωσιακό 48% στις ηλικίες 25-34. Αντίστοιχα, το 17% των multi-taskers δηλώνουν πως είναι πιθανό, ενώ παρακολουθούν διαφημίσεις στην τηλεόραση, να αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές και τα προϊόντα που προβάλλονται παράλληλα online. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 34% στις ηλικίες 25-34.

Η QlikTech εξαγοράζει την Expressor Software

Σύμφωνα με την Gartner, η εξαγορά της δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης λύσης έτσι ώστε να θεωρείται πλέον μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα business intelligence. Η εξαγορά δίνει ώθηση στις δυνατότητες metadata management. Με την expressor, οι χρήστες του QlikView θα μπορούν να παρακολουθούν και να επαναχρησιμοποιούν τους common factors μεταξύ των «νησιών» δεδομένων της εφαρμογής. Επιπλέον -σύμφωνα με την Gartner- η εξαγορά είναι σημαντική για το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, καθώς οι λύσεις της δέχονται έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις από νέα προϊόντα από κατασκευαστές με λύσεις που διαθέτουν metadata management δυνατότητες.

Προμήθεια της Ergosystems στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Επιτροπή Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε την κατακύρωση πρόχειρου διαγωνισμού με το σύστημα των σφραγισμένων εγγράφων προσφορών με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά στην Ergosystems. Η κατακύρωση αφορά στην αγορά εξοπλισμού Πληροφορικής (Η/Υ με οθόνη αφής, Tablet, Laptop, server για τις ανάγκες έργου στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης».

Νέο ΔΣ στην PC Systems

Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: α) Αθανάσιος Ισμαήλος, Πρόεδρος του Δ.Σ., εκτελεστικό Μέλος, β) Αριστείδης Σταυρόπουλος, Διευθύνων  Σύμβουλος εκτελεστικό μέλος, γ)  Δημήτριος Αγραφιώτης,  μη εκτελεστικό Μέλος, δ) Αθανάσιος Βάλαρης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και ε) Σάββας Μυρίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Επίσης, με ψήφους 19.242.686 υπέρ και 6.270.201 κατά, δεν ενέκρινε την απαλλαγή του συνόλου των μελών της προηγούμενης διοίκησης (κ.κ. Κ. Βουρδάκη, Γ. Λυγεράκη, Κ. Καρακώστα, Λ. Παπαλεοντίου, και Στ. Παμιαδάκη).

Η Syntax πιστοποιείται και πάλι από τη Symantec

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση είναι 4η κατά σειρά πιστοποίηση της από την Symantec και αποτελεί το επιστέγασμα της μακρόχρονης και πολυδιάστατης σχέσης των 2 εταιρειών, αναδεικνύοντας την εξειδίκευση, και υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της Syntax στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ανάλυσης, σχεδιασμού, παραμετροποίησης και υλοποίησης των λύσεων της Symantec στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών & πληροφοριακών συστημάτων. H Syntax είναι Master Specialized συνεργάτης στους τομείς Archive & e-Discovery και Enterprise Security και Specialized συνεργάτης στον τομέα Data Loss Prevention και ΙΤ Security Compliance.

Microsoft: Δυναμική είσοδος στην αγορά των tablets

Τα δυο μοντέλα φέρουν την ονομασία Surface. Το πρώτο είναι ένα μοντέλο, το οποίο στηρίζεται σε επεξεργαστή που έχει αναπτυχθεί από την Nvidia (αρχιτεκτονικής ARM) και διακρίνεται για το χαμηλό του βάρος και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τρέχει τα Windows RT, που δεν είναι άλλο από την έκδοση των Windows 8 για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Το δεύτερο μοντέλο στηρίζεται σε επεξεργαστή X86 και πιο συγκεκριμένα στον Core i5 της Intel, το οποίο τρέχει την “κανονική” έκδοση των Windows, παρέχοντας συμβατότητα και με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Και τα δυο μοντέλα διαθέτουν οθόνες διάστασης 10,6 ιντσών με Gorilla Glass, κάτι που διασφαλίζει την αντοχή τους ακόμα και σε ιδιαίτερα σκληρή χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο αρχιτεκτονικής x86 θα διαθέτει ανάλυση Full HD. Και τα δυο μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο σταντ, ασύρματες κάρτες δικτύου, κάμερα κ.ά.

Προσφυγή από την Kestrel σε διαγωνισμό για υποδομή του ΕΟΠΥΥ

Προσφυγή κατέθεσε η Kestrel IS αναφορικά με το γεγονός ότι απορρίφθηκε η προσφορά της στο στάδιο των δικαιολογητικών στο διαγωνισμό της ΚτΠ ΑΕ για το έργο: «Αναβάθμιση Υποδομών Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ», καθώς υποστηρίζει ότι δεν αιτιολογούνται οι λόγοι απόρριψης της προσφοράς της.