Συνεργασία EKT με ISTIC Κίνας

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) και το Ινστιτούτο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πληροφόρησης της Κίνας (ISTIC) υπέγραψαν συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης και την προώθηση της επιστήμης και τεχνολογίας σε κάθε χώρα. H συνεργασία θα επικεντρωθεί σε θέματα ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων, επιστημονικών, εκδόσεων, ερευνητικών ηλεκτρονικών υποδομών, βιβλιομετρικών μετρήσεων, δεικτών ερευνητικής δραστηριότητας, ανοικτής πρόσβασης στη γνώση, πρακτικών αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, την ανταλλαγή επιστημόνων μεταξύ των δύο φορέων, την από κοινού συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, καθώς και την προώθηση συνεργασιών σε άλλα πεδία που θα συμφωνηθούν και από τα δύο μέρη. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα του ΕΚΤ στο πλαίσιο των στρατηγικών συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Προσφορά του ΟΤΕ για τις εκλογές

Ο ΟΤΕ στο πλαίσιο των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου και μετά το σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης προσέφερε δωρεάν την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο. Για την οργάνωση του Κέντρου Τύπου, ο ΟΤΕ παρείχε δωρεάν την κατασκευή και την τεχνική υποστήριξη της τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν εγκατάσταση 90 τηλεφωνικών συνδέσεων και διάθεση των αντίστοιχων συσκευών, εγκατάσταση και ενεργοποίηση ευρυζωνικών υπηρεσιών (σε 9 γραμμές), καθώς και επιτόπια παρουσία τεχνικών για άμεση επίλυση τυχόν τεχνικών θεμάτων. Στο Κέντρο Τύπου  Ζαππείου εργάστηκαν 775 δημοσιογράφοι, εκ των οποίων 185 Έλληνες και 590 ξένοι, μεταδίδοντας τα αποτελέσματα των εκλογών εντός και εκτός Ελλάδας.

Συνεργασία Huawei-Oktabit

Συμφωνία συνεργασίας για τη διανομή των προϊόντων της Huawei στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της Oktabit υπέγραψαν οι δύο εταιρείες. Η συμφωνία εντάσσεται στη παγκόσμια στρατηγική που ακολουθεί η Huawei για την ανάπτυξη της Διεύθυνσης Εταιρικών Πελατών της. To τμήμα Εταιρικών Πελατών της Ηuawei παγκοσμίως παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25% και παγκοσμίως αποτελείται πλέον, από δύο κατηγορίες συνεργατών, τους μεταπωλητές πρώτου επιπέδου – Διανομείς και συνεργάτες προστιθέμενης αξίας και τους μεταπωλητές δευτέρου επιπέδου – «χρυσοί» και «αργυροί» συνεργάτες. Το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία, όπου εντάσσεται και η Ελλάδα απαρτίζεται από 200 άμεσους συνεργάτες/ πρώτου επιπέδου, 2.000 έμμεσους συνεργάτες/δεύτερου επιπέδου και 5.000 πιστοποιημένους μηχανικούς.

IDC: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις tablets

Αντίστοιχα η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το 2013, από 137,4 εκατ. σε 142,8 εκατ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα της εταιρείας οι πωλήσεις το 2016 θα έχουν φτάσει τα 222,1 εκατομμύρια. Πέρα από την αύξηση στον αριθμό των tablets για το 2012, η IDC άλλαξε και τα ποσοστά που αφορούν στο εκάστοτε λειτουργικό, ανεβάζοντας τις πωλήσεις των συσκευών iOS σε σχέση με αυτές που έχουν Android. Η IDC περιμένει ότι το iOS θα ανεβάσει το μερίδιό του στην αγορά στο 62,5% μέσα στο 2012 από το 58,2% που ήταν το 2011.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία περιμένει ότι το μερίδιο του Android θα πέσει από το 38,7% στο 36,5% το 2012. Η IDC αναφέρει ότι η Blackberry που βρίσκεται στην τρίτη θέση θα πέσει από το 1,7% στο 1%. Η εταιρεία προς το παρόν δεν περιλαμβάνει κάποιο νούμερο που να σχετίζεται με τα tablets με Windows 8 ή Windows RT στην έρευνα για τα tablets, τα οποία προς το παρόν περιλαμβάνει στην έρευνα των PCs. Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει σε λίγο καιρό, όπου η εταιρεία θα επαναπροσδιορίσει το Media Tablet Tracker, ώστε να περιλαμβάνει tablets, ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος ή επεξεργαστή.

Συνεργασία OTEGlobe – Telecom Libya

Το Silphium θα συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα μέσω των διεθνών καλωδιακών σταθμών των πόλεων Derna και Χανίων, ενώ εκτιμάται ότι θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Το νέο καλώδιο βασίζεται σε οπτική τεχνολογία αιχμής DWDM και μπορεί να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητες για διεθνείς ευρυζωνικές υπηρεσίες μεταξύ Βορείου Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης. Η OTEGlobe θα εξασφαλίσει στην LITC και τη διασύνδεσή της με τους μεγαλύτερους κόμβους internet στην Ευρώπη, μέσω των υψηλής διαθεσιμότητας χερσαίων διεθνών υποδομών της. Το νέο σύστημα ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας ως το νέο τηλεπικοινωνιακό κόμβο στη Μεσόγειο, ενώ η LITC ενισχύει τη διεθνή παρουσία της, που βασίζεται επίσης σε συμμετοχές σε άλλες μεγάλες κοινοπραξίες καλωδιακών συστημάτων.

Σύναψη σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου για την Intralot

Η Intralot ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της στη Μεγάλη Βρετανία, Intralot Finance UK plc, ολοκλήρωσε στο Λονδίνο τη σύναψη Σύμβασης Κοινοπρακτικού Δανείου, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ. Διοργανώτριες τράπεζες και Mandated Lead Arrangers είναι η Citibank, N.A., η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η HSBC Bank plc. Η νέα αυτή δανειακή γραμμή, η οποία υπερέβη τον αρχικό στόχο των 250 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου.

Ο Απόστολος Κάκκος EuropeanData Centre Entrepreneur 2012

Τα βραβεία Data Centres Europe Awards 2012 είχαν ως στόχο την ανάδειξη των κορυφαίων εταιρειών στην Ευρώπη στην αγορά των υπηρεσιών Data Centres, ενώ το European Award for Data Centre Entrepreneur αναγνωρίζει προσωπικότητες και ομάδες που αποδεδειγμένα καινοτομούν επιχειρηματικά στο χώρο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο σε ότι αφορά στην ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών και best-in-class solutions, όσο και στην εν γένει επιχειρηματική ανάπτυξη των εταιρειών τους. Ο Ashley Davis, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ανέφερε σχετικά: «Ο όγκος και το επίπεδο των συμμετοχών αυτής της χρονιάς ήταν το υψηλότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτό αντανακλά τόσο την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη της αγοράς των υπηρεσιών Data Centres στην Ευρώπη όσο και την προσπάθεια επίτευξης της αριστείας».

20 χρόνια της DCW Software Hellas στην ελληνική αγορά

Η DCW Software Hellas συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελληνική αγορά και διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες της, με διεθνείς Software & IT Providers, επενδύοντας  ταυτόχρονα στο ανθρώπινο δυναμικό της. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα ομάδα 25 συμβούλων υλοποίησης και προγραμματιστών, οι οποίοι έχουν περισσότερες από 50.000 ανθρωποημέρες hands-on εμπειρίας σε υλοποιήσεις λύσεων λογισμικού στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΥΑΘ με i3 group-Ιnfoδημ-Επικοινωνία

Η Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ένωση εταιρειών i3 group-Ιnfoδημ-Επικοινωνία για τις οπτικές ίνες. Η i3 Group είναι ηγετική εταιρεία παγκοσμίως στις εγκαταστάσεις οπτικών ινών. Οι καινοτόμες τεχνολογίες και μεθοδολογίες της επιτρέπουν τη μείωση κόστους στην εγκατάσταση οπτικών ινών κατά 70%. Εξίσου σημαντική είναι η μείωση από το σκάψιμο των δρόμων, καθώς υλοποιείται με μια καινοτόμο προσέγγιση, μειώνοντας το αντίστοιχο κόστος κατά 60%.