Με επιτυχία συμμετείχε η AMD Telecom στην Mobile Asia

Με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριότητων της, μετά από τις χώρες της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, και στην Ασία, η AMD Telecom συμμετείχε ως εκθέτης στην Mobile Asia Expo 2012, 20-22 Ιουνίου στην Σανγκάϊ, στην Κίνα. Εκεί παρουσίασε τις υψηλής τεχνολογίας υπηρεσίες δρομολόγησης SMS και καινοτόμα εργαλεία διαχείρισης στατιστικών δεδομένων και real time SMS tracking -που δίνουν την δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίζει κανείς το πραγματικό status κάθε SMS ανά πάσα στιγμή αλλά και να προγραμματίσει τα promotion και Marketing plans του βασιζόμενος σε πραγματικά στατιστικά-, αλλά και anti-spam filtering services και αξιόπιστες λύσεις SMS revenue protection solutions.

Η Microsoft εξαγόρασε το δίκτυο Yammer

Βάση της συμφωνίας, το δίκτυο Yammer θα ενσωματωθεί στο λογισμικό Office της Microsoft, ενώ επικεφαλής θα παραμείνει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλός του David Sacks. Η Microsoft θα προσφέρει αρχικά ένα δωρεάν πακέτο υπηρεσιών σε όλους τους κατόχους της σουίτας Office, και στη συνέχεια θα τους δίνει τη δυνατότητα απόκτησης ενός δεύτερου πακέτου με περισσότερο εξελιγμένες υπηρεσίες, έναντι κάποιου χρηματικού αντιτίμου. Με την κίνησή της αυτή η Microsoft υποδεικνύει και την τάση της για προοδευτικά μεγαλύτερο βάρος στις web-based υπηρεσίες, καθώς όλες οι δημοφιλείς τεχνολογίες που γνωρίζουν σήμερα μεγάλη ανάπτυξη (όπως αυτή του cloud computing) στηρίζονται σε web εφαρμογές.

Η Symantec δημιουργεί νέο οργανισμό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Symantec ξεκίνησε μία σειρά πρωτοβουλιών ειδικά για τις SMBs, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τη σύσταση μίας ειδικής SMB ομάδας, της οποίας αποστολή είναι να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι SMBs διασφαλίζουν τα δεδομένα τους, παρέχοντας τους προστασία σε όλα τα επίπεδα – από την περιήγηση στο διαδίκτυο και τις online συναλλαγές, μέχρι το email, τις διαδικασίες backup και ανάκτηση – με εύχρηστο τρόπο αγοράς, ανάπτυξης, διαχείρισης και υποστήριξης. Ο νέος οργανισμός, με πρόεδρο του τμήματος τον Rowan Trollope, έχει στελεχωθεί από ειδικούς στον τομέα του SMB, που όχι μόνο κατανοούν τις ιδιαίτερες ανάγκες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και των συνεργατών που τους εξυπηρετούν, αλλά είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση, στην ενεργοποίηση, στη βοήθεια και στην προστασία του συγκεκριμένου κλάδου παγκοσμίως.

Ποιος είναι ο «στρατηγικός επενδυτής» για την εξαγορά της Quest Software;

Πρόταση εξαγοράς ύψους 2,32 δισ. δολ. σε μετρητά (5% premium) από «στρατηγικό επενδυτή» που δεν κατονομάζει δέχθηκε η Quest Software, ηγετική εταιρεία διαχείρισης βάσεων δεδομένων. Η τελευταία προσφορά ανέρχεται στο ποσό των 27,5 δολ. ανά μετοχή και ξεπερνάει κατά 2 περίπου δολάρια την προσφορά της 15ης Ιουνίου των private equity εταιρειών Insight Venture Partners και Vector Capital. Πρόκειται για την τέταρτη προσφορά εξαγοράς που δέχεται η Quest Software από το Μάρτιο. Λόγω του ότι η τελευταία προσφορά αναφέρεται ότι προέρχεται από «στρατηγικό επενδυτή», εκτιμάται ότι πρόκειται για εταιρεία Πληροφορικής με τις φήμες να οδηγούν προς την Dell. Η Dell αρνήθηκε να σχολιάσει. Άλλοι αναλυτές αναφέρουν ότι πιθανότερο είναι ο μυστικός επενδυτής να είναι η IBM ή η Oracle. Η Quest Software, με 3.850 υπαλλήλους, δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στην κατασκευή επιχειρηματικού λογισμικού και πέρυσι παρουσίασε κέρδη 44 εκατ. δολ. με πωλήσεις 857 εκατ. δολ.

Συνεργασία Vodafone και ΕΠΑ Αττικής

Η υπηρεσία είναι μία ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία η οποία παρέχεται από τη Vodafone και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται, μέσω ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας, αλλά και μέσω SMS, για την κατανάλωση φυσικού αερίου. Ο συνδρομητής, μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Vodafone και της ιστοσελίδας της υπηρεσίας, www.smartecometer.com, θα μπορεί να έχει άμεση παρακολούθηση  της κατανάλωσής που πραγματοποιεί, με στατιστικά στοιχεία όπως μέση ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία κατανάλωση, σύγκριση καταναλώσεων αντίστοιχων περιόδων, αλλά και την εκτίμηση του ύψους του λογαριασμού του σε μηνιαία βάση. Η υπηρεσία περιλαμβάνει τη συσκευή τηλεμετρίας, που εγκαθίσταται στον μετρητή παροχής φυσικού αερίου του χρήστη και στέλνει τα δεδομένα που καταγράφονται στην κεντρική εφαρμογή της υπηρεσίας.

Τους στόχους της hellas online ανέλυσε ο Αντώνης Κεραστάρης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αντώνης Κεραστάρης τόνισε «H διοίκηση της hellas online, συνεπής στην επίτευξη στόχων που θέτει, κατάφερε μέσα στο 2011 να πετύχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2007, μείωσε τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας κατά 19 εκατ. ευρώ και κάλυψε 38 εκατ. σε υποχρεώσεις προς προμηθευτές.».

Παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα της εταιρείας το 2011 ο Α. Κεραστάρης ανέφερε ότι συνεχίστηκε η υγιής ανάπτυξη της hellas online, παρά τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην ελληνική αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών και των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας. Την περυσινή χρονιά η hellas online παρουσίασε σχεδόν διψήφια αύξηση εσόδων και 25% αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας στα 61 εκατ. με 26,3% περιθώριο κέρδους. Η εταιρεία πρόσθεσε 74.727 νέους LLU πελάτες, διατηρώντας το μερίδιο αγοράς της στο 28% σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ευρυζωνική αγορά. Παράλληλα, η προσφορά νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας όπως το hol my tv, καθώς και η εμπορική συνεργασία με τη Vodafone συνέβαλαν στο να ενισχυθεί σημαντικά η κοινή πελατειακή βάση από τη διάθεση κοινών συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet για οικιακούς πελάτες.

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της τρέχουσας χρονιάς για διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας μέσα από: α) την περαιτέρω αξιοποίηση της εμπορικής συνεργασίας με τη Vodafone για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σταθερής-κινητής & internet β) την αύξηση των πωλήσεων σε εταιρικούς πελάτες με τη διάθεση των νέων υπηρεσιών hol cloud γ) την αξιοποίηση των CRM συστημάτων στα οποία έχει επενδύσει η εταιρεία με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και τη διασφάλιση εσόδων.

H Data Communication πιστοποιήθηκε

Με τη διάκριση αυτή η Microsoft πιστοποιεί και επιβραβεύει την πολυετή τεχνογνωσία της Data Communication στις τεχνολογίες της Microsoft, τον προσανατολισμό της στην υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση των πελατών της και τη βαθιά γνώση της αγοράς μέσα από σημαντικό αριθμό εγκαταστάσεων στα συγκεκριμένα προϊόντα. Παγκοσμίως, μόλις το 30% των συνεργατών της Microsoft έχουν πιστοποιηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση για προϊόντα ERP ή CRM. Η Data Communication έχει επίσης πιστοποιηθεί ως Silver ERP συνεργάτης και Gold Independent Software Vendor (ISV). Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία της και την άμεση και διαρκή πρόσβαση στις τεχνολογίες και τους πόρους της Microsoft, η Data Communication εξασφαλίζει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Σύμβαση της Printec με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το έργο αφορά σε υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης προσωπικών Η/Υ, συντήρηση και επισκευή περιφερειακού εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, υπηρεσίες υποστήριξης προσωπικών Η/Υ, γραμμή άμεσης βοήθειας και υπηρεσίες υποστήριξης, υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής λογισμικού και υπηρεσίες υποστήριξης λογισμικού. Το έργο είναι ύψους 1.067.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Το πρώτο ελληνικό smartphone ανέπτυξε η MLS

Το όνομα του κινητού είναι MLS iQTalk καθώς συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ) τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια.
Το MLS iQTalk είναι smartphone με λειτουργικό σύστημα Android που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS, Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή». Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά τις επόμενες μέρες.