Έργο της First Data Hellas για τον ΕΟΦ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων κατακύρωσε, τέλη Μαΐου, την προμήθεια 220.000.000 τεμαχίων αυτοκόλλητων ετικετών γνησιότητας φαρμάκων στην First Data Hellas, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς με φάρμακα και να αποτραπεί ο ορατός κίνδυνος ελλείψεων φαρμάκων, προς εξυπηρέτηση της Δημόσιας Υγείας και του Δημοσίου Συμφέροντος. H τιμή της προμήθειας είναι μέχρι του συνολικού ποσού 448.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. Ο λόγος που η προμήθεια έγινε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ρεαλιστική η δυνατότητα άμεσης παράδοσης ετικετών γνησιότητας που έχει επείγουσα ανάγκη ο ΕΟΦ, από κανέναν άλλο προμηθευτή πλην της εταιρείας First Data Hellas που μέχρι τον Μάρτιο 2012 εκτελούσε την σύμβαση.

Ηγετική η θέση της SAP στo Supply Chain Management σε επίπεδο κερδών

«Η δική μας συνεχής καινοτομία, οι επενδύσεις και η εστίαση στην επιτυχία σε αυτόν τον χώρο μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς του supply chain», δήλωσε ο Hans Thalbauer, Senior Vice President, Line-of-Business Solutions για Supply Chainκαι R&D της SAP. «Έχουμε επενδύσει σε όλους τους τομείς του supply chain suite και των embraced analytics, του cloud, της τεχνολογίας in-memory και της mobile τεχνολογίας σε όλες τις βασικές εφαρμογές. Πιστεύουμε ότι η ηγετική μας θέση στην αγορά, όπως αναγνωρίστηκε από την Gartner, επιβεβαιώνει αυτή τη δυναμική».

Ελληνική διάκριση στο Harvard στις 6 Ιουνίου

Η ομιλία του Ν. Παναγόπουλου περιστράφηκε γύρω από το θέμα της δημιουργίας αξίας, όχι μόνον για τους πελάτες, αλλά και για τους παραγωγούς αγαθών/υπηρεσιών, μέσα από τον σχεδιασμό και την πώληση ολοκληρωμένων λύσεων. Στη σημαντική αυτή διεθνή συγκέντρωση προσωπικοτήτων των Πωλήσεων, ο Καθηγητής Παναγόπουλος συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Neil Rackham, Νο 1 sales thinker, ο οποίος ήταν keynote presenter. Ο Neil Rackham θα είναι επίσης ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο «Neil Rackham on Sales Management & the New World of Selling», στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (www.smf.gr). Σε αυτό, θα μιλήσει για τις εμπειρίες του από τις πωλήσεις σε περίοδο ύφεσης, για τις πωλήσεις όταν ο κύκλος πώλησης επιμηκύνεται, θα παρουσιάσει τρόπους για την καλύτερη συνεργασία πωλήσεων και μάρκετινγκ και θα συμμετάσχει σε πάνελ ανωτάτων στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, το οποίο θα συντονίσει ο Δρ. Παναγόπουλος.

Μήνυμα βιωσιμότητας από την Siemens

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός έργων της Siemens ανέδειξε τις τεχνολογίες της που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για βιώσιμη και ενεργειακά αποδοτική παγκόσμια ανάπτυξη. Μια σειρά πρόσφατων κρίσεων -όπως πολιτικές αναταραχές, η οικονομική ύφεση και διάφορες περιβαλλοντικές καταστροφές- έχουν αναδείξει την έλλειψη βιώσιμου τρόπου σκέψης σε πολλούς τομείς και ένας από τους στόχους του Rio+20 ήταν να εντοπίσει τις σωστές απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις. Η Siemens, μαζί με τους συνεργάτες της είχε σημαντική παρουσία στη Διάσκεψη, με στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή σκέψη και τη δέσμευσή της στη δράση.

Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «Geryon»

Το έργο επιδιώκει την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος έκτακτης ανάγκης νέας γενιάς, το οποίο θα βασίζεται σε τεχνολογία IMS και θα επιτρέπει την επικοινωνία φωνής και δεδομένων μεταξύ των εμπλεκομένων, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται συσκευές διαφορετικών τεχνολογιών. Η Cosmote είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά δίκτυα LTE, καθώς και για τη διασύνδεση με επαγγελματικά κινητά δίκτυα. Επιπλέον θα συμμετάσχει στον καθορισμό των προδιαγραφών και στην ανάπτυξη και αξιολόγηση του συστήματος επίδειξης, μέσω δοκιμών με πραγματικούς χρήστες, ενώ θα συμβάλει στη διερεύνηση για την εμπορική αξιοποίηση του συστήματος και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου.

Ο Χρήστος Δημητριάδης επανεξελέγη Διεθνής Αντιπρόεδρος του ISACA

Ο Χρήστος Δημητριάδης εξελέγη πρώτη φορά Διεθνής Αντιπρόεδρος του ISACA το 2010 και αυτή θα είναι η τρίτη του θητεία. Είναι πρόεδρος της Ομάδας Ασφαλείας του ISACA, ενώ έχει διατελέσει στον ISACA πρόεδρος της επιτροπής External Relations και μέλος των Relations Board, Academic Relations Committee, ISACA Journal Editorial Committee και Business Model for Information Security Work Group. Έχοντας ιδρυθεί το 1969, ο ISACA αναπτύσσει διεθνή ελεγκτικά πρότυπα πληροφοριακών συστημάτων, παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση και διαχειρίζεται πολλές διεθνείς πιστοποιήσεις.

Έρευνα της IBM για την ηγεσία

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι CEOs μεταβάλλουν τη φύση της εργασίας τους προσθέτοντας ισχυρή δόση εξωστρέφειας, διαφάνειας και ενίσχυσης των εργαζομένων τους στο ιεραρχικό μοντέλο διοίκησης, το οποίο αποτελούσε χαρακτηριστικό της σύγχρονης επιχείρησης για περισσότερο από έναν αιώνα. Οι CEOs θεωρούν ότι οι διαπροσωπικές δεξιότητες συνεργασίας (75%), η επικοινωνία (67%), η δημιουργικότητα (61%) και η ευελιξία (61%) είναι παράγοντες – κλειδιά για την ικανότητα του εργαζόμενου να λειτουργεί με επιτυχία σε ένα πιο περίπλοκο και διασυνδεδεμένο περιβάλλον. «Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύει το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι CEOs για τις επιπτώσεις και την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» ανέφερε ο Bridget Van Kralingen, Senior Vice President του Τομέα ΙΒΜ Global Business Services. «Αντί να επαναλαμβάνεται η συνηθισμένη τοποθέτηση περί της αποπροσωποποίησης των ανθρωπίνων σχέσεων, η άποψή τους είναι υπέρ της εμβάθυνσης αυτών και της χρήσης δυναμικών κοινωνικών δικτύων για να αξιοποιήσουν τη συλλογική ευφυϊα με στόχο τη δημιουργία νέων μοντέλων συνεργασίας».

Επίθεση στα γραφεία της Microsoft Hellas

Οι δράστες, εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρεται ότι: «Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση.» Σε πρόσφατη συνέντευξη του, στο netweek, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Ernst-Jan Stigter, είχε αναφέρει ότι η εταιρεία βρίσκεται 20 χρόνια στην Ελλάδα και σκοπεύει να παραμείνει, τονίζοντας ότι θέλει να αποτελέσει ένα σύμμαχο για διέξοδο από την κρίση.

Έργο της ένωσης SingularLogic-Knowledge

Το έργο αναφέρεται στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εφαρμογών λογισμικού και εξοπλισμού, στην παραμετροποίηση του συστήματος και στην ολοκλήρωσή του με τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του επιμελητηρίου, στην υποστήριξη της πιλοτικής του λειτουργίας και στη συλλογή στοιχείων επιχειρήσεων για δεδομένο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω σταδίων, στην εκπαίδευση των χρηστών στη διαχείριση και χρήση του εξοπλισμού και των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν, στην παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη της μετάβασης του επιμελητηρίου στο νέο, προτεινόμενο μοντέλο επιχειρησιακής λειτουργίας. Η αξία του έργου ανέρχεται σε 382.550 ευρώ, με ΦΠΑ. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί συνολικά 5 προσφορές.