Intralot: Νέα άδεια για 10ετή διαχείριση

Η Maltco κατέθεσε προσφορά ύψους 39,1 εκατ. ευρώ, η οποία πληρούσε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί. Η Maltco κέρδισε την άδεια θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Ιουλίου 2012, ενώ η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις στη Μάλτα μέσα στα επόμενα χρόνια και θα συνεισφέρει στο Ταμείο για την Υπεύθυνη Συμμετοχή στα Τυχερά Παιχνίδια. Η συμφωνία υπεγράφη από τον Alfred Camilleri, Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας και Επενδύσεων, εκ μέρους της Κυβέρνησης της Μάλτας, παρουσία του Tonio Fenech, Υπουργού Οικονομικών, Οικονομίας και Επενδύσεων και του Emanuel Ellul, Προέδρου του Οργανισμού Ιδιωτικοποιήσεων. Η άδεια για τα εθνικά τυχερά παιχνίδια υπεγράφη από τον Reuben Portanier, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αρχής Τυχερών Παιχνιδιών. Ο Δρ. Ιωάννης Κατάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Maltco, υπέγραψε εκ μέρους της εταιρείας.

Σημαντικά στελέχη παρακολούθησαν το BI & Analytics Conference

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου στελέχη Πληροφορικής, Marketing/Πωλήσεων και Οικονομικών από τράπεζες, φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, τηλεπικοινωνίες, αυτοκινήτων, καθώς και πολλές εταιρείες FMCG και λιανικών πωλήσεων. Ο keynote speaker Frank Buytendijk, ex – Gartner Lead Analyst και συγγραφέας του “Dealing with Dilemmas”, πραγματοποίησε μια ανατρεπτική ομιλία, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον των Analytics…δεν είναι στις ικανότητες ανάλυσης. Με τη συμμετοχή του κοινού (μέχρι και εθελοντή που «έπιασε» από το κοινό) απέδειξε ότι η «σύνθεση» είναι η ικανότητα που οδηγεί στην απόφαση.

Τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα και της υποκειμενικότητας στην επεξεργασία της πληροφορίας, γεγονός που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις, ανέδειξε ο έτερος keynote speaker, καθηγητής Joe Peppard, αναλύοντας μια νέα μεθοδολογία που λαμβάνει υπόψη της και την υποκειμενική οπτική του analyst. Επιπλέον, ο Dr. Morten Middelfart, CTO της Targit, επέδειξε το συσχετισμό των ανθρώπινων ικανοτήτων και δυνάμεων με αυτές των μηχανών και με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται η πλατφόρμα ΒΙ του μέλλοντος.

Τέλος, ενδιαφέρον είχαν και τα τρία πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή Διευθυντών Πληροφορικής, Οικονομικών Διευθυντών και διευθυντικών στελεχών Marketing, αντίστοιχα, όπου αποσαφηνίστηκαν στην πράξη οι τρόποι αξιοποίησης του ΒΙ και Analytics. Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου ήταν η Targit, χορηγοί οι Best Practice, EMC, ICAP, NetU, Predicta, QlikView, SAP, SAS και υποστηρικτές οι: DCW, Effect.

Επιτυχής η αποστολή των θεμάτων των Πανελληνίων από την Uni Systems

Η διαδικασία απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία, καθώς το σύστημα VBI χρησιμοποιεί το επίγειο και δορυφορικό τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, το οποίο αποκωδικοποιείται ταυτόχρονα από το σύνολο 2000 αποδεκτών ανά την Επικράτεια. Για τη αποστολή των πακέτων δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και για τη λήψη των εκπεμπόμενων αρχείων από τους αποδέκτες, χρησιμοποιείται συγκεκριμένο λογισμικό κωδικοποίησης-αποκωδικοποίησης. Παράλληλα, στα σχολεία και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται εγκατεστημένοι αποκωδικοποιητές, οι οποίοι λαμβάνουν το σήμα του Υπουργείου, μέσω μιας επίγειας αναλογικής, επίγειας ψηφιακής ή δορυφορικής εγκατάστασης, οδηγώντας το στη σειριακή θύρα του υπολογιστή.

Ο Σπύρος Χαρισιάδης αποχώρησε από τη Sara Lee Hellas

O Σπ. Χαρισιάδης ηγήθηκε της ανάπτυξης της Διεύθυνσης Πληροφορικής της εταιρείας, αναπτύσσοντας ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την υψηλή απόδοση. Διαχειρίστηκε με επιτυχία το P&L της Διεύθυνσης, ενώ εργάστηκε για την ευθυγράμμισης των απαιτήσεων του business με τη στρατηγική ΙΤ. Υπό την ευθύνη του είχε όλες τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου. Τη θέση του ανέλαβε ο Νίκος Kουτελιέρης, μετακινούμενος εσωτερικά.

Οργανωτικές αλλαγές στη Vodafone

Ο Michel Combes, Chief Executive Officer Europe Region, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Σοφοκλέους για την ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά του στην αναμόρφωση της εταιρείας από τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις». Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Γλαύκος Περσιάνης.

Ο Μπάμπης Μαζαράκης στον ΟΤΕ

Ο Μ. Μαζαράκης διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Θεμάτων σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πριν την ένταξή του στον Όμιλο του ΟΤΕ, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ προηγουμένως ήταν Οικονομικός Διευθυντής ομίλου και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στον Όμιλο Τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και MBA από το Ohio State University, The Fischer School of Business.

Έξι προσφορές για το G-Cloud

Οι εταιρείες 1. Bull, 2. Intrasoft International, 3. Logicom Solutions, 4. Uni systems και οι ενώσεις εταιρειών 5. OTE-Performance Technologies και 6. Space Hellas-SingularLogic κατέθεσαν προσφορές για τη διεκδίκηση του έργου: «Κεντρικές Υπολογιστικές Υποδομές της ΚτΠ ΑΕ ‘Κόμβος G-Cloud της ΓΓΠΣ’». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 14.709.570 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 

AlfaVad: Νέα εταιρεία από τον Θάνο Γκανά

Η AlfaVad συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές για την προώθηση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου προϊόντων και παρέχει τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και του δημόσιου τομέα μέσω επιλεγμένου δικτύου συνεργατών. Επίσης, μέσω της AlfaVad Academy παρέχει επαγγελματικές και τεχνικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης με hands-on εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας αλλά και σεμινάρια εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Η AlfaVad διανέμει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά προϊόντα των οίκων Veeam, Bit Defender, Quantum, StarWind, Quest Software, Infortrend, Lantronix, Zerto, Neverfail, Nec και Virtual Sharp. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AlfaVad είναι ο Θάνος Γκανάς (ιδρυτής της Interaxon που εξαγοράστηκε από τον όμιλο IT Way) ο οποίος και δήλωσε: «Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια σημείο αναφοράς μέσα στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή όσον αφορά τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο δίκτυο των συνεργατών μας, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο σημαντικά έργα τεχνολογίας πληροφορικής». Στο ΔΣ συμμετέχουν και οι Άρης Πανταζόπουλος, η Αγγελική Παπαδημητρίου και ο Αλέκος Χυτήρης.