Μειωμένες οι παραγγελίες Η/Υ το 2ο τρίμηνο

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η αγορά PC υποφέρει από το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο σταθερής ή μειωμένης πορείας», ανέφερε ο αναλυτής της εταιρείας. «Η αβεβαιότητα της οικονομίας σε πολλές χώρες, καθώς και το μειωμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορά Η/Υ, ήταν οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν την πορεία της αγοράς. Παρόλες τις υψηλές προσδοκίες για thin και light notebooks, τα Ultrabooks, ο όγκος παραγγελιών ήταν χαμηλή και είχε μικρή επίδραση στη συνολική ανάπτυξη». Η ΗΡ συνέχισε να διατηρεί την πρώτη θέση στις παγκόσμιες παραγγελίες Η/Υ, με μερίδιο 14,9% της αγοράς, ωστόσο οι παγκόσμιες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 12,1%. Η εταιρεία επίσης αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό από τη Lenovo στην επαγγελματική αγορά, καθώς και απειλές από εταιρείες όπως η ASUS και η Samsung στην κατηγορία των καταναλωτών. Από την άποψη των περιοχών, η ΕΜΕΑ, η Ασία/Ειρηνικός και Ιαπωνία παρουσίασαν χαμηλή ανάπτυξη, ενώ οι αγορές της Αμερικής παρουσίασαν μειώσεις. Οι παραγγελίες Η/Υ στην ΕΜΕΑ ήταν συνολικά 25,1 εκατ. τεμάχια, εμφανίζοντας 1,9% αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Η Δυτική Ευρώπη είδε πολύ χαμηλή ζήτηση σε όλες τις χώρες και ειδικότερα σε αυτές της Νότιας Ευρώπης. Η ζήτηση επηρεάστηκε ακόμα περισσότερο από την κρίση και οι διανομείς πήραν και πάλι μια προσέγγιση αποφυγής ρίσκου, ωστόσο θα παρουσιάσουν σημαντικά αποθέματα.

Εταιρεία 2Q12 Παραγγελίες 2Q12 Μερίδιο Αγοράς (%) 2Q11 Παραγγελίες 2Q11 Μερίδιο Αγοράς (%) 2Q12-2Q11 Αύξηση (%)
HP 13,036,548 14.9 14,838,734 16.9 -12.1
Lenovo 12,820,301 14.7 11,160,303 12.7 14.9
Acer Group 9,646,383 11.0 9,315,341 10.6 3.6
Dell 9,349,212 10.7 10,570,007 12.1 -11.5
ASUS 6,120,957 7.0 4,416,125 5.0 38.6
Άλλοι 36,495,872 41.7 37,256,607 42.6 -2.0
Σύνολο 87,469,273 100.0 87,557,116 100.0 -0.1

Εφαρμογή πληροφόρησης για συμβάντα οδικής κίνησης

Η εφαρμογή αποτελεί ένα εργαλείο απεικόνισης και κοινοποίησης κυκλοφοριακών συμβάντων για το οδικό δίκτυο της Ελληνικής Επικράτειας, σε πραγματικό χρόνο, στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης. Παράλληλα, επιτρέπει στον χρήστη να σχεδιάσει καλύτερα το ταξίδι του, ενώ μέσω της διαδικασίας αποστολής ενημερώσεων για κυκλοφοριακά συμβάντα μπορεί να εμπλουτίζει διαρκώς το περιεχόμενο της εφαρμογής. Βασίζεται σε τηλεματικά δεδομένα και στοιχεία κίνησης που συλλέγει και επεξεργάζεται η υπηρεσία Myroute.gr, που έχει αναπτύξει η εταιρεία Infotrip. Η τρέχουσα έκδοση (Preview Version) θα δώσει μια πρώτη εικόνα στους χρήστες για το πώς θα είναι διαθέσιμη στην πλήρη της έκδοση η εφαρμογή. Η αναβάθμιση στην πλήρη έκδοση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα για όλους τους χρήστες της TrafficNav Preview Version. Επιπλέον, κάθε χρήστης μπορεί να στείλει μέσω της εφαρμογής δεδομένα για την κίνηση.

Βράβευση της ATC στα BITE Awards

Η ATC και η πλατφόρμα εφαρμογών NewsAsset τιμήθηκαν με το βραβείο «Εξειδίκευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», το οποίο απονεμήθηκε, στο πλαίσιο των Business IT Excellence Awards 2012, ως η ελληνική απάντηση στα διεθνή συστήματα διαχείρισης ειδησεογραφικού περιεχομένου για Εφημερίδες, Περιοδικά και Πρακτορεία Ειδήσεων. Το NewsAsset είναι μια τεχνολογικά εξελιγμένη εκδοτική πλατφόρμα σε Ελλαδα και εξωτερικό, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα, που συνδυάζει έντυπη και ψηφιακή παραγωγή multimedia υλικού μέσα από ένα ενιαίο newsroom. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ειδησεογραφικό οργανισμό της διανομής του παραγόμενου περιεχομένου μέσα από Εναλλακτικά Κανάλια Δημοσίευσης (Cross-Media Publishing), καλύπτοντας έτσι την ανάγκη για δημοσίευση της πληροφορίας με κάθε δυνατό τρόπο (print, web, mobile, tablets, social media).

Το ελλιπές financial reporting οδηγεί σε υψηλά κόστη

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι το 60% των στελεχών δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν το συνολικό κόστος των διαδικασιών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 82% των εταιρειών έχουν κάνει μέσα στα τρία τελευταία χρόνια αλλαγές στις διαδικασίες κλεισίματος, κατάρτισης εκθέσεων και υποβολής εγγράφων για αρχειοθέτηση, ενώ το 47% έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε τουλάχιστον έναν από τους τρεις αυτούς τομείς μέσα στον τελευταίο χρόνο. Παρά τις επενδύσεις, τα στελέχη εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται υπολογιστικά φύλλα και μηνύματα e-mail για την παρακολούθηση και διαχείριση των εκθέσεων, πράγμα που υποδηλώνει ότι οι νέες επενδύσεις δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Σε ποσοστό 21% τα τμήματα χρηματοοικονομικών έχουν δει τα κόστη να αυξάνονται σε όλο το εύρος των διαδικασιών με τους διευθυντές οικονομικών να μην κατανοούν πλήρως τις οικονομικές επιπτώσεις από τη διαχείριση και δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας τους. Επίσης, το 84% των διευθυντών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ελέγξουν την ποιότητα των οικονομικών δεδομένων, ενώ το 71% αισθάνονται ότι η αποτελεσματικότητά τους περιορίζεται από ζητήματα σχετικά με την ανάλυση των δεδομένων.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να κάνουν βήματα βελτίωσης των διαδικασιών τους, με το 86% των εταιρειών να είναι πιθανό να προβούν σε μια σημαντική επένδυση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και το 46% των επιχειρήσεων να σκοπεύει να αναδιοργανώσει τις τρεις φάσεις της δημιουργίας εκθέσεων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Dynamic Markets και συμμετείχαν 1.123 χρηματοοικονομικά στελέχη από μεγάλους οργανισμούς σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ισπανία.

Νέα εποχή ανέπαφων πληρωμών από Eurobank και MasterCard

Όπως τόνισαν τα στελέχη της MasterCard και της Eurobank, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους καταναλωτές, όσο και στις επιχειρήσεις και τα τραπεζικά ιδρύματα, οδηγώντας έτσι τις συναλλαγές με κάρτες σε μια νέα εποχή. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής  ανέπαφης πληρωμής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Επιπλέον, τα ενσωματωμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας MasterCard PayPass ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. Τέλος, έρευνα της MasterCard Europe έδειξε πως οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή σχεδόν εκμηδενίζεται.

Ο Γιάννης Διονυσόπουλος στον όμιλο Globo

Ο Γ. Διονυσόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής, καθώς προέρχεται από την Syscom, στην οποία κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Sales Account Manager στις εταιρείες Computec και PC Systems. Με την ανάληψη των καθηκόντων του θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου Globo στον τομέα του System Integration, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Έργο της Planet για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

H Planet AE υπέγραψε πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) που αφορά: «Εκπόνηση μελέτης ασφαλείας υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών και σχέδιο ανάκαμψης από καταστροφή». Το έργο που ανέλαβε, ύστερα από διαγωνισμό αρχές του έτους, είχε αξία 146.300 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές 8 εταιρείες και ο αρχικός του προϋπολογισμός ήταν 241.442 ευρώ.