«Δισεκατομμυριούχος» ο πρώτος επενδυτής του Facebook

Ο P. Thiel, συνεργάτης της εταιρείας venture capital Founders Fund, είχε επενδύσει 500.000 δολ. στο Facebook το 2004 ως ο πρώτος μεγάλος επενδυτής, όταν η εταιρεία είχε αξία τότε μόλις 4,9 δις. δολ. Ο κ. Thiel σήμερα έβγαλε περισσότερα από 1 δις. δολ. από την επένδυσή του στο Facebook ενώ ακόμα διατηρεί μετοχές αξίας περίπου 112 εκατ. δολ.

Καινοτομία στην εξυπηρέτηση πελατών της Cosmote

Μέσω της υπηρεσίας Live on Screen, που παρέχεται δωρεάν, η εταιρεία εναρμονίζει πλήρως τις τεχνολογίες αιχμής με την πελατοκεντρική της φιλοσοφία, επιτυγχάνοντας άμεση και απόλυτα προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένα στελέχη της Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας, έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στο κινητό τηλέφωνο ή και στον υπολογιστή του πελάτη και με απευθείας συνομιλία μαζί του, μέσω Live Chat,  διαχειρίζονται από την οθόνη του υπολογιστή τους, τη συσκευή του σαν να την είχαν στα χέρια τους.

Επίσης, το αυτόματο σύστημα Εξυπηρέτησης Πελατών της Cosmote Speech IVR παρέχει στους οικιακούς πελάτες αναβαθμισμένες δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης, με περισσότερες από 4.5 εκατομμύρια κλήσεις να έχουν εξυπηρετηθεί γρήγορα και με ασφάλεια. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Cosmote διακρίθηκε στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, στις κατηγορίες «Επαγγελματίας της Χρονιάς – Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών» και «Ομάδα της Χρονιάς – Εξυπηρέτηση Πελατών – BackOffice».

Μειώθηκαν οι παραγγελίες Η/Υ στη Δυτική Ευρώπη

«Παρόλο που είδαμε μια μικρή ανάπτυξη στις πωλήσεις κινητών Η/Υ, η αγορά Η/Υ στη Δυτική Ευρώπη παρουσίασε ασθενείς συνολικά παραγγελίες σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο αναλυτής της εταιρείας. Στη Δυτική Ευρώπη, οι παραγγελίες για κινητούς Η/Υ αυξήθηκε κατά 4%, ενώ οι παραγγελίες για desktop PC μειώθηκαν κατά 12,8% το δεύτερο τρίμηνο. Η αγορά επαγγελματικών Η/Υ μειώθηκε κατά 5,3%, ενώ η αγορά των καταναλωτικών Η/Υ παρέμεινε σταθερή με 0,4% αύξηση. Παρά τη μείωση σε μερίδιο αγοράς, η ΗΡ παρέμεινε στην πρώτη θέση στη Δυτ. Ευρώπη. Η Acer αφού έλυσε τα προβλήματα με τα αποθεματικά της, αύξησε το μερίδιο αγοράς κατά 2,7 μονάδες, παραμένοντας στη δεύτερη θέση.

Η Asus είχε την καλύτερη απόδοση και ανέβηκε στην τρίτη θέση ξεπερνώντας την Dell, καθώς η μετάβαση της τελευταίας σε εταιρεία παροχής λύσεων σε επιχειρήσεις είναι συνεχής και τα αποτελέσματα αναμένονται. «Η ζήτηση των καταναλωτών είναι μικρή, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Αν η ζήτηση, ιδιαίτερα από τους καταναλωτές, παραμείνει ασθενής, υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν αποθέματα στο κανάλι πριν από το λανσάρισμα των Windows 8 τον Οκτώβριο. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις τιμών το Σεπτέμβριο», σημείωσε ο αναλυτής της Garnter.

Hangouts On Air από την Google και στην Ελλάδα

Τα Hangouts On Air επιτρέπουν επίσης τη δωρεάν τηλεσυνδιάσκεψη για έως και 10 άτομα και προσφέρουν ένα πακέτο παραγωγικών εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστεί ο χρήστης το περιεχόμενο της οθόνης του, να συνεργαστεί στα Έγγραφα Google και να παρακολουθεί μαζί με συνεργάτες παρουσιάσεις και διαγράμματα. Επίσης, μέσω των Hangouts On Air οι φίλοι της Google στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πόσους viewers έχουν. Μέχρι στιγμής, εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα Hangouts On Air, όπως ο Barack Obama, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, ο David Beckham και πολλοί άλλοι.

Έργο της Γνώμων Πληροφορικής στην 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης

Το έργο PRO- HEALTH χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg. Σκοπός του είναι η αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας σε σχέση με την διαδικασία των προμηθειών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές προμήθειες. Στην 4η ΥΠΕ υπάρχει εγκατεστημένο και λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών που θα αποτελέσει τη βάση των κοινών ενεργειών στο πρόγραμμα PROHEALTH. Η αξία της σύμβασης είναι 200.500 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το εξάμηνο

Για το Β τρίμηνο, ο κύκλος Εργασιών του Ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκε σε 1.189 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 5,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Το ΕΒΙΤDA ανήλθε σε 416,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 104,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 68%. Για το πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2.369 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 4,5%, το ΕΒΙΤDA ανήλθε σε 834,2 εκατ. ευρώ (αύξηση 5,6%) και τα καθαρά κέρδη 411,1, εμφανίζοντας αύξηση 344,9%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ισχυρές επιδόσεις μας το Β’ τρίμηνο του έτους, έχοντας πετύχει προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία αυξημένη κατά 2,4%, καθαρά κέρδη υψηλότερα κατά 68% και περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού μας κατά €151 εκατ. Αντιμετωπίζοντας δύσκολες συνθήκες σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε καταφέραμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε πολλές από τις αγορές μας, και να συγκρατήσουμε τη μείωση των εσόδων μόλις στο 5%. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες μείωσης κόστους των τελευταίων ετών αποδίδουν καρπούς και ενισχύουν την κερδοφορία του Ομίλου.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περισσότερο από 10%, με σημαντικές μειώσεις σε κάθε έναν από τους τομείς που μπορούμε να επηρεάσουμε. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 13% σε επίπεδο Ομίλου και 18% σε επίπεδο σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας. Επίσης, κατά το τρίμηνο επιτύχαμε περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού, καθώς  συνεχίσαμε να παράγουμε σημαντικές θετικές ταμειακές ροές. Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν αναμένουμε κάποια σημαντική βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον των αγορών που δραστηριοποιούμαστε. Παρόλα αυτά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προασπίζουμε τη θέση μας στην αγορά και να εστιάζουμε στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας μας και την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών μας».