Διάκριση της Algosystems από τη Cisco

Οι μέσοι όροι της και οι τυπικές αποκλίσεις της ικανοποίησης των πελατών της δηλώνουν ότι η Algosystems έχει θεσπίσει πιστές και ορθές διαδικασίες ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών της, κάτι που αναγνωρίζεται και από τους κατασκευαστές.

Ο Marius Haas ανέλαβε Πρόεδρος του Enterprise Solutions Unit της Dell

Ο Haas θα διαδεχθεί τον Brad Anderson στη θέση του Προέδρου του τμήματος Enterprise Solutions της εταιρείας. Θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, σχεδιασμό και marketing για όλα τα προϊόντα της Dell που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, από servers έως networking και storage. «Καθώς συνεχίζουμε να υλοποιούμε την στρατηγική end-to-end λύσεων, η καταπληκτική εμπειρία του Marius σε επιχειρηματική, λειτουργική και στρατηγική τεχνογνωσία θα μας ταιριάξει απόλυτα», σημείωσε ο CEO, Michael Dell. «Χτίζουμε πολύ γρήγορα πάνω στις δυνάμεις μας και το ηγετικό χαρτοφυλάκιο από servers, δίκτυα και storage και ο Μarius θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε». Η ανακοίνωση πρόσληψης του Haas έγινε παράλληλα με την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίμηνο, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν, καθώς η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει κατά 6% τις πωλήσεις του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων.

Νέο συμβόλαιο managed services της Ericsson με την πολωνική Netia

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση και τη διαχείριση των δικτύων της Netia Group, καθώς και την υποστήριξη της παροχής υπηρεσιών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η ανανέωση και επέκταση της συμφωνίας καλύπτει το ίδιο εύρος συνεργασίας με την προηγούμενη συμφωνία, ωστόσο επεκτείνεται γεωγραφικά περιλαμβάνοντας τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα Telefonia Dialog και Crowley που απέκτησε η Netia Group τον Δεκέμβριο του 2011. Η συμφωνία καλύπτει δύο βασικούς τομείς: την παροχή υπηρεσιών και τη μεταφορά των συμβάσεων που αφορούν στους υπαλλήλους, στα περιουσιακά στοιχεία και στις συμφωνίες της Netia Group. Περίπου 190 επιπλέον εργαζόμενοι της Netia Group θα μεταφερθούν στην Ericsson Πολωνίας.

Μείωση 2,3% στις παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων το 2ο τρίμηνο

Οι πωλήσεις smartphone ανήλθαν σε ποσοστό 36,7% επί των συνολικών πωλήσεων κινητών συσκευών και αυξήθηκαν κατά 42,7% σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο τρίμηνο. «Η ζήτηση μειώθηκε ακόμα περισσότερο το 2ο τρίμηνο του 2012», σημείωσε ο αναλυτής της Gartner. «Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και οι χρήστες που καθυστερούν τις επιδοτήσεις και έτσι δεν αξιοποιούν τα λανσαρίσματα και τις προωθητικές ενέργειες ήταν οι βασικοί λόγοι της μείωσης της ζήτησης.

Τα μεγάλα λανσαρίσματα από βασικούς κατασκευαστές, όπως το πολυαναμενόμενο Apple iPhone 5 σε συνδυασμό με την αύξηση προϊόντων από τους κινέζους κατασκευαστές αναμένεται να βοηθήσουν την αγορά προς μια αυξητική πορεία». Το 2ο τρίμηνο, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της Samsung παρέμειναν ισχυρές, αυξανόμενες κατά 29,5% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2011, και κατάφεραν να ηγηθούν τόσο της Apple όσο και της Nokia. Η ανάπτυξη αυτή οδηγήθηκε από πωλήσεις ρεκόρ των Galaxy smartphones, γεγονός που οδήγησε τα smartphones να αποτελούν το 50,4% των συνολικών πωλήσεων κινητών της Samsung (40,6 εκατ. τεμάχια).

Από την άλλη, η ζήτηση για συσκευές της Apple μειώθηκε στο 12,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο αυξήθηκε κατά 47,4% σε ετήσια βάση. Ανάλογα με το πότε θα λανσαριστεί η επόμενη έκδοση, αναμένεται να υπάρξει και νέα αύξηση της ζήτησης. «Η Samsung και η Apple συνέχισαν να κυριαρχούν στην αγορά κατέχοντας μαζί 50% μερίδιο της αγοράς και διευρύνοντας την απόσταση με τους άλλους κατασκευαστές. Κανείς άλλος κατασκευαστής δεν είχε μερίδιο πάνω από 10%», δήλωσε ο αναλυτής.

Στρατηγική συνεργασία της Cytech στην Αμερική

Η εταιρεία Telintel Ltd, ο νέος πελάτης της Cytech Ε.Π.Ε., ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα με την παροχή υπηρεσιών φωνής και φαξ. Σήμερα έχει κερδίσει την αναγνώριση από τους ισχυρότερους φορείς και παρόχους επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Είναι εξουσιοδοτημένη με άδεια παροχής τηλεπικοινωνιών στην Κολομβία και τη Γουατεμάλα, και προσφέρει άμεσες λύσεις επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του δικτύου της σε 45 χώρες.

Η Telintel διεύρυνε πρόσφατα την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο πεδίο των μαζικών μηνυμάτων SMS, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της σε υπηρεσίες SMS Marketing. Καλύπτοντας ένα μεγάλο δίκτυο φορέων κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, η Telintel έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως πάροχος τηλεπικοινωνιακών λύσεων όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό.

Η πλατφόρμα Telintel SMS έχει βασιστεί στην Πλατφόρμα SMS (SMSP), που αναπτύχθηκε από την Cytech Ε.Π.Ε., ένα λογισμικό ιδιωτικής ετικέτας που παρέχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, λειτουργιών και εργαλείων με σκοπό να υλοποιηθούν ολοκληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες μέσω SMS. Η έκδοση της Πλατφόρμας SMS η οποία χρησιμοποιείται από την Telintel Ltd περιέχει νέες υπηρεσίες SMS και προηγμένες επιλογές χρέωσης καθώς επίσης υποστηρίζει καμπάνιες mobile coupons, προκειμένου να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η ΓΣ της Forthnet

Δόθηκε επίσης τετράμηνη προθεσμία για την καταβολή της αύξησης η οποία θα αρχίζει από την ημερομηνία της λήψης της απόφασης του ΔΣ, με την οποία θα καθοριστεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, κατ’ εξουσιοδότηση της Συνέλευσης, δυνάμενη να παραταθεί για ένα ακόμη μήνα. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η μέτοχός της, Forgendo Limited, δήλωσε εγγράφως τη θετική της πρόθεση ως προς τη διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τη μέτοχο Cyrte Investments BV αυτή δήλωσε την αρνητική πρόθεσή της ως προς τη διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, διατηρώντας, ωστόσο, επιφύλαξη ως προς τη διαμόρφωση γνώμης σχετικά με τη διατήρηση των υφιστάμενων μετοχών της ανάλογα με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.