Ανακάμπτει η αγορά consumer electronics στην Ευρώπη

Αναλυτικά, τη μεγάλη μείωση του 8,4% που σημείωσε η ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών κατά το 2010/ 2011, φαίνεται κατά το 2011/ 2012 να την ακολουθεί μικρότερη μείωση της τάξης του 4,2%. Οι εκτιμήσεις για το 2013 κάνουν λόγο για ακόμη μικρότερη μείωση της τάξης του 2%. Το σύνολο της αξίας αγοράς το 2012 υπολογίζεται στα 54,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ΕΙΤΟ, στην κούρσα ανόδου της συγκεκριμένης αγοράς ηγείται η νέα γενιά τηλεοράσεων, HD DVD και Blue Ray Player. Είναι χαρακτηριστικό πως στην κατηγορία Connected TV, HD DVD και Blue Ray Player τα ποσοστά αύξησης των συγκεκριμένων προϊόντων στο σύνολο του 2012 υπολογίζεται να φτάσουν στο 67,7% και 39,9% αντίστοιχα, και το 2013 στο 37,9% και 24,4% αντίστοιχα.

Η Ε.Ε. πιέζει για τη λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της κίνησης mobile data

Τα «white spaces» αποτελούνται από αχρησιμοποίητο φάσμα και αναδύονται όταν τα σήματα απενεργοποιούνται, εξαιτίας μίας υπηρεσίας που «τρέχει» σε συγκεκριμένο time frame, ή σε γεωγραφικό χώρο όπου τα δίκτυα δεν επαναχρησιμοποιούν το φάσμα. Παρόλο που κάποιες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει στρατηγικές για την εκμετάλλευση του white space, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να υπάρξει μία «συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση» για τον διαμοιρασμό του φάσματος, ώστε να ανακάμψουν οι νέες τεχνολογίες. Η Ε.Ε. προειδοποίησε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει παρουσιάσει στο πρόγραμμα Radio Spectrum Policy, οι χρήστες mobile και broadband θα «ταλαιπωρηθούν» από χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και η αγορά της ασύρματης καινοτομίας θα κατακερματιστεί.

Στον ΟΤΕ έργο υπηρεσιών διασύνδεσης της Εγνατίας Οδού

Η Εγνατία Οδός ΑΕ αποφάσισε την απ’ ευθείας ανάθεση της σύμβασης προμήθειας για την «Παροχή Υπηρεσιών διασύνδεσης σε ιδιωτικό εικονικό δίκτυο VPN και σύνδεσης στο Internet μέσω μισθωμένης γραμμής» στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε., για διάστημα 12 μηνών από 1/7/2012 με κόστος μέχρι 30.135,86 ευρώ,  πλέον ΦΠΑ, με τη δυνατότητα παράτασης της χρονικής ισχύος της σύμβασης μέχρι έξι επί πλέον μήνες χωρίς υπέρβαση του συνολικού τιμήματος ή μείωσης  της χρονικής ισχύος της σύμβασης με προσθήκη και άλλων παρόμοιων συνδέσεων που μπορεί να απαιτηθούν σε σημεία παρουσίας της εταιρείας.

IDC: Μείωση πωλήσεων Η/Υ

Συνολικά στο β’ τρίμηνο πουλήθηκαν 125.604 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σύγκριση με 144.281 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η αύξηση των πωλήσεων των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση, αφού σύμφωνα με την IDC είναι η μόνη κατηγορία που σημείωσε αύξηση (8,8%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Στους σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η μείωση των πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 24,2%, στους φορητούς στο 6,8%, ενώ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για επαγγελματική χρήση σημείωσαν μείωση πωλήσεων κατά 5,9%.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για οικιακή χρήση σημείωσαν πτώση κατά 17,7%. Αναλυτικά, οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για επαγγελματική χρήση σημείωσαν πτώση κατά 19,2%, ενώ για οικιακή χρήση 31,5%. Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για επαγγελματική χρήση σημείωσαν αύξηση πωλήσεων κατά 8,8%, ενώ οι φορητοί για οικιακή χρήση σημείωσαν μείωση κατά 13,3%. Την πρώτη πεντάδα των εταιρειών με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατάταξη του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών (σταθεροί και φορητοί) απαρτίζουν οι Hewlett Packard, Πλαίσιο Computers (Turbo X), Toshiba, Dell και Sony.

Υπηρεσίες «smart home» από IBM και Vodafone

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να παρουσιάσουν την mobile διαχείριση οικιακών συσκευών, που συνδέονται με την πλατφόρμα Vodafone Global M2M της Vodafone και «τρέχουν» στη νέα πλατφόρμα SmartCloud Service Delivery της IBM. Η τεχνολογία Machine-to-Machine (M2M) «ενώνει» τις οικιακές συσκευές ασύρματα στο internet και αυτό τους επιτρέπει να στέλνουν χρήσιμες πληροφορίες πίσω στον πάροχο ή τον κατασκευαστή, επιδιώκοντας καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη μέσω νέων λειτουργιών και βελτιωμένων υπηρεσιών. Η IBM και η Vodafone αναμένουν ότι η νέα αυτή τεχνολογία θα επιτρέψει στον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει το smartphone για μία μεγάλη γκάμα remote δραστηριοτήτων, όπως να ελέγξει την κατανάλωση ρεύματος και το σύστημα ασφαλείας, τα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού και να ενεργοποιήσει οικιακές συσκευές, όπως το πλυντήριο.

Έργο των Technicomer και ASR στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ανέθεσε, ύστερα από διαγωνισμό, την υλοποίηση του έργου: «Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων για την κοινωνική ιστορία του Βυζαντίου από τον 7ο έως τον 12ο Αιώνα: Πηγές, προβλήματα και προσεγγίσεις» στις εταιρείες Technicomer και Ανάλυσις Έρευνα Συστημάτων Υψηλής Τεχνολογίας – ASR. Η πρώτη ανέλαβε την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού (Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, scanners, οθονών, κλπ) και η δεύτερη την ανάπτυξη λογισμικού βάσης δεδομένων, την ανάπτυξη εφαρμογής ιστοσελίδας και την τεχνική υποστήριξη του έργου.

H Αρόμκα επέλεξε την πλατφόρμα Qlikview

Η Free Futuresoft σε συνεργασία με το προσωπικό της Αρόμκα ΑΕΕ, διεκπεραίωσαν το έργο σε ελάχιστο χρόνο ενσωματώνοντας το QlikView στο λογισμικό IPPOS ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες της επιχείρησης. Μετά από λίγους μήνες χρήσης του QlikView, ο διευθυντής πληροφορικής Δημήτριος Δανίκας αναλύει τα πλεονεκτήματα του:  «Έχοντας δουλέψει την εφαρμογή QlikView οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο φανταζόμουν. Έχει βοηθήσει την καθημερινότητά μας, έχει μειώσει στο ελάχιστο τον τεράστιο όγκο πληροφοριών στον οποίο χάναμε χρόνο και μας έχει δώσει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερο έλεγχο των αποθεμάτων μας.»

Ο Κ. Βερύκιος αποχώρησε από το τιμόνι της Westnet Distribution

Ο Κ. Βερύκιος εντάχθηκε στο δυναμικό της Westnet Distribution το 2006 και διετέλεσε  Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι και σήμερα συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας ενώ δεν έχει ανακοινώσει το επόμενο βήμα του.

Σύμβαση της SingularLogic Integrator με το Υπουργείο Υγείας

Η σύμβαση τροποποιήθηκε πρόσφατα, σχετικά με συγκεκριμένους όρους που αφορούν το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις παράδοσης του έργου. Η παράδοση του έργου ορίστηκε για το τέλος Οκτωβρίου. Στον εν λόγω, εκτός της SingularLogic, είχε καταθέσει προσφορά και η εταιρεία SDC.