Norton: 110 δισ. ευρώ κόστισε το κυβερνοέγκλημα

Σύμφωνα με αυτήν, οι ζημιές παγκοσμίως ένεκα του κυβερνοεγκλήματος (για το χρονικό διάστημα, Ιούλιος 2011-Iούνιος 2012) ανέρχονται στα 110 δις δολάρια. Όσον αφορά τη Ευρώπη το κόστος από τη δράση των κυβερνοαπατεώνων ανήλθε στα 16 δις δολάρια. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη, στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα 556 εκατομμύρια ενήλικες έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης. Ήτοι περισσότεροι από τους κατοίκους της ΕΕ ή 46% των ενήλικων που μπαίνουν στο Internet. Eπιπλέον, δύο στους τρεις ενήλικες που δραστηριοποιούνται online έχουν πέσει, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, θύματα των κυβερνοαπατεώνων. Για την έρευνά της η Norton χρησιμοποίησε ένα δείγμα 13.000 ατόμων από 24 χώρες.

Οι δαπάνες των υπηρεσιών IT Outsourcing θα ξεπεράσουν τα 251 δισ. δολ. το 2012

Οι υπηρεσίες cloud, αναμένεται να αυξηθούν κατά 48,7% το 2012, αγγίζοντας τα 5 δις. δολάρια, από 3,4 το 2011. Το data center outsourcing, το πιο ώριμο κομμάτι της αγοράς ITO, αντιπροσώπευε το 34,5% της αγοράς το 2011, αλλά η ανάπτυξή του αναμένεται να μειωθεί κατά 1%, ενώ το application outsourcing πρόκειται να αγγίζει τα 40,7 δις., με αύξηση 2%. Παρόλο που θα υπάρξουν σημαντικές επιρροές από την συνεχόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τις μειωμένες εξαγωγές από την Κίνα, η Gartner αναμένει ότι η αγορά του ITO στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη με αύξηση  1% σε αμερικανικά δολάρια το 2012, ενώ το 2013 το ποσοστό θα φτάσει το 2,5%.

Το δικαστήριο συνέτριψε τους ισχυρισμούς

Η Oracle ήλπιζε ότι ο δικαστής William Alsup θα αποφάσιζε πώς τα application programming interfaces (APIs) είχαν αντιγραφεί χωρίς άδεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η Oracle είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Google, ισχυριζόμενη ότι είχε αντιγράψει 37 Java APIs για το λειτουργικό σύστημα Android. Σύμφωνα με την απόφαση, ενώ υπάρχουν δημιουργικά κομμάτια στον κάθε κώδικα, έχει συνήθως συγκεκριμένη δομή. Η μορφή του υπάγεται στην παράγραφο 102(b) του αρχής για την πνευματική ιδιοκτησία και επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά. Η Oracle πλέον θα πρέπει να καταβάλλει στην Google 1 εκατ. δολάρια για δικαστικά έξοδα και όχι 4.030.669 που είχε ζητήσει η Google αρχικά.

Εν αναμονή της ένταξης στο άρθρο 99 η PC Systems

Όπως σημειώνεται, κύριο μέλημα της διοίκησης της εταιρείας και πρωταρχικός στόχος της είναι η αποκατάσταση της ταμειακής ρευστότητας και κερδοφορίας μέσω ενός προγράμματος εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης. Η μετοχή της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία «Επιτήρησης» όπου μεταφέρθηκε στις 29/12/2011. Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία «Επιτήρησης» ήταν ότι η εταιρία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του αρ. 99 του Ν. 3588/2007.

Ξεκινάει το Imagine Cup 2013 της Microsoft

Η Microsoft, προκειμένου να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους φοιτητές και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερης ποικιλίας καινοτομιών, έχει προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του Imagine Cup, το οποίο πλέον συμπεριλαμβάνει 3 βασικούς διαγωνιστικούς πυλώνες – World Citizenship, Games και Innovation – ενώ παράλληλα υπερδιπλασίασε το χρηματικό έπαθλο σε 300.000 δολάρια.

Ο διαγωνισμός του 2013 στηρίζεται σε βασικά στοιχεία που είχαν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές τα τελευταία 10 χρόνια – κοινωνικές επιπτώσεις και gaming – ενώ παράλληλα εντείνεται η έμφαση του διαγωνισμού στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα online Challenges που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8, Windows Azure και Windows Phone.

Έργο της Pansystems στο ΙΤΥΕ

Το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.), φορέας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από διαγωνισμό, το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και επέκταση της υποδομής Active Directory του Υπουργείου» στην Pansystems. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των 129.800 ευρώ. Στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές και η εταιρεία Cosmos Business Systems.

Στην Altec ανατέθηκε το έργο μετεγκατάστασης

Στην Altec Integration ανατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός του ΟΣΕ για τη «Μεταφορά και μετεγκατάσταση του εγκατεστημένου εξοπλισμού ΙΒΜ του ΟΣΕ από το Μηχανογραφικό Κέντρο του ΟΣΕ της Οδού Λιοσίων στο νέο Μηχανογραφικό Κέντρο της οδού Καρόλου 1-3».

Έργο ασύρματης μετάδοσης εικόνας της Flexnet στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ

Το συνολικό τίμημα για την επέκταση εγκατάστασης του συστήματος ασύρματης μετάδοσης εικόνας ανέρχεται στο ποσό των 59.760 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, καθώς και μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού αποβάθρας, εποπτείου καθώς και καμπίνας συρμού.

Στρατηγική συνεργασία Wind και Olympia Development

H συγκεκριμένη συνεργασία εκτιμάται ότι θα αφορά την εμπορική διάθεση των προϊόντων και υπηρεσιών της Wind από τα εν λόγω καταστήματα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και μετοχική συνεργασία των δύο ομίλων. Υπενθυμίζεται ότι από αρχές του έτους δεν ισχύει η απαγόρευση ενασχόλησης εταιρείας του Ομίλου Πάνου Γερμανού με υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, όπως αυτή είχε αποφασιστεί κατά την πώληση των καταστημάτων Γερμανός στην Cosmote.