H Lenovo εξαγοράζει την αμερικάνικη εταιρεία cloud software Stoneware

Η εξαγορά δεν θα προσθέσει σημαντικά στα έσοδά της, αλλά θα βοηθήσει την εταιρεία να προσθέσει νέες τεχνολογίες. Η Lenovo σχεδιάζει να αναπτυχθεί στον τομέα του cloud computing που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα απομακρυσμένα ή να ελέγχουν διαφορετικές συσκευές μέσω ενός Η/Υ. Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με την EMC τον Αύγουστο ώστε να αναπτύξει και να προωθεί λύσεις network storage. Η Stoneware αποτελεί την πρώτη εξαγορά της Lenovo από τον τομέα του software και έχει στόχο τη διασύνδεση των υπολογιστών της με laptopos, tablets και τηλεοράσεις, τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει. Η Stoneware έχει έδρα το Salt Lake City και 67 υπαλλήλους και εξειδικεύεται σε προϊόντα και υπηρεσίες cloud.

H Ericsson αποκλειστικός πάροχος 4G LTE για τη SmarTone

Η Ericsson θα είναι ο μοναδικός πάροχος για το LTE δίκτυο της SmarTone, συμπεριλαμβάνοντας ένα multi-standard ασύρματο δίκτυο πρόσβασης που θα υποστηρίζεται από τους σταθμούς βάσης RBS 6000, καθώς και το Evolved Packet Core (EPC), χρησιμοποιώντας τα SSR 8000 Smart Services Routers ως ένα Evolved Packet Gateway (EPG). Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και την υποστήριξη του δικτύου, υπηρεσίες ανάπτυξης, refarming του 1800MHz band και τη διαχείριση δικτύου μέσω του Συστήματος Υποστήριξης της Ericsson για Ασύρματα και Core δίκτυα της Ericsson (Operation Support System for Radio & Core, OSS – RC).

Η αγορά του cloud αναμένεται να αγγίξει τα 109 δις. δολ. το 2012

Το BPaaS αναμένεται να αγγίξει τα 84,2 δις. δολάρια το 2012, από 72 δις. δολ. το 2011, ενώ το cloud advertising αναμένεται μέχρι το 2016 να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει το 47% της συνολικής αγοράς των υπηρεσιών cloud.

Το Software as a service (SaaS) αποτελεί το επόμενο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και αναμένεται να σημειώσει κέρδη μέχρι και 14,4 δις. δολ. το 2012, ενώ το IaaS αναμένεται να αυξηθεί από 4,3 στα 6,2 δις. το 2012. Επίσης υψηλή αναμένεται να είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών application infrastructure (platform as a service, or PaaS), παρά το μικρότερο ποσοστό που κατέχουν στην αγορά, που αναμένεται να αυξηθεί στα 1,2 δις. δολάρια, ενώ οι υπηρεσίες cloud management και οι υπηρεσίες ασφαλείας αναμένεται να αγγίξουν τα 3,3 δις. δολ.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη ανά περιοχή, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ ακολουθούν η περιοχή Ασία/Ειρηνικός (συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ινδονησίας), η ευρύτερη περιοχή της Κίνας, η Ευρασία (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) και η Λατινική Αμερική (συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, του Μεξικού και της Βραζιλίας). Αντίθετα, στην Δυτική Ευρώπη δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση την προσεχή περίοδο, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ευρωζώνη.

Έξυπνες λύσεις ασφάλειας από την HP

Για τους οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι απειλές ασφάλειας συνεχίζουν να κλιμακώνονται, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο γίνεται πιο σύνθετο και οι προϋπολογισμοί συρρικνώνονται. Το χαρτοφυλάκιο HP Security for Public Sector αντανακλά το εύρος και το βάθος των δυνατοτήτων των υπηρεσιών ασφάλειας της HP, πληρώντας τα αυστηρά πρότυπα που ισχύουν για τους δημόσιους οργανισμούς διεθνώς. Στο χαρτοφυλάκιο της HP έχουν προστεθεί: νέες δυνατότητες στην υπηρεσία HP Assured Identity, η υπηρεσία Comprehensive Applications Threat Analysis (CATA) on Demand και η οικογένεια υπηρεσιών HP Security Operations Center (SOC) Consulting Services.

Η HP παρουσίασε επίσης νέα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες διαφάνεια και έλεγχο σε όλο το εύρος ενός οργανισμού, όπως οι υπηρεσίες HP Data Center Protection Services, η λύση HP ArcSight Enterprise Security Manager 6.0c και η πλατφόρμα συστημάτων HP TippingPoint NX Platform Next Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS). Επιπλέον, η HP παρουσίασαε μια mobile εφαρμογή για τους επαγγελματίες της πληροφορικής που ειδικεύονται στον τομέα της ασφάλειας. Η νέα εφαρμογή, HP Information Security Pulse, αξιοποιεί δεδομένα από τα HP Digital Vaccine Labs (DVLabs) για να καταγράφει τις υπάρχουσες κυβερνοαπειλές και τις αναδυόμενες τάσεις γύρω από αυτές.

Οι έξυπνες λύσεις ασφάλειας της HP επεκτείνονται και στα περιβάλλοντα των εκτυπωτών. Στα νέα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνονται το χαρτοφυλάκιο HP Access Control (HP AC) Printing Solutions, η υπηρεσία HP Imaging and Printing Security Assessment και η βελτιωμένη λύση HP Imaging and Printing Security Center (IPSC). Τέλος, η HP ανακοίνωσε ένα νέο ρεκόρ για τον κλάδο της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, πάνω από 2,5 δισ. γραμμές κώδικα έχουν εγγραφεί στη Software-as-a-Service (SaaS) εφαρμογή ασφάλειας HP Fortify on Demand (FoD).

Διεθνείς διακρίσεις για τις λύσεις της Finvent Software

Έλαβε τις διακρίσεις «Best-in-Class Technology Solution by CEB TowerGroup in All Four Categories of Technology Assessment», «Excellence in Performance Measurement by FSO Knowledge Xchange (FSOkx)» και «Best Portfolio Management System Provider in Waters Rankings 2012». Οι παραπάνω Οργανισμοί επέλεξαν τις λύσεις της Advent Software, μεταξύ όλων των άλλων διεθνών ανταγωνιστών της, και την ανέδειξαν ως τον κορυφαίο προμηθευτή των πλέον σύγχρονων και καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας, στον τομέα της Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χαρτοφυλακίων.

Έργο της Cyberstream στο Υπoυργείο Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Λιβάνου

Το ψηφιακό σύστημα σήμανσης βασίζεται σε εξοπλισμό που προσφέρεται από τη Cisco Systems και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το DSplay, το οποίο με την πλήρη λειτουργικότητα του και την ευκολία χρήσης του επιτρέπει στους διαχειριστές των προγραμμάτων επικοινωνίας αλλά και στους συντάκτες περιεχομένου να μεταδώσουν τα μηνύματά τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ανακαλύψει ότι η χρηστικότητα και τα ποικίλα χαρακτηριστικά του DSplay καθώς και η ομαλή διαλειτουργικότητά του με την υποδομή μας έφερε μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο μας. Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι το υπουργείο μας είναι πάντα ζωντανό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς τον υψηλό επαγγελματισμό και την υποστήριξη της ομάδας της CyberStream τόσο σε διοικητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο Tarek Shal, Διευθυντής Προγράμματος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης του Ιδρύματος Hariri.

Δεύτερη συνεδρίαση Επιτροπής Συντονισμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η Επιτροπή, σε συνεργασία με τα Υπουργεία, προχωράει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των εν εξελίξει έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάθε Υπουργείου, και να γίνει η ιεράρχηση των σχετικών προτεραιοτήτων. Επίσης, αναμένεται να συμφωνηθεί η διαδικασία μετάβασης στην αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε κάθε Υπουργείο, με στόχο στο τέλος του α’ τριμήνου του 2013 όλα τα Υπουργεία να διαθέτουν ψηφιακά πιστοποιητικά και να διακινούν μεταξύ τους μόνο ψηφιακά πιστοποιημένα και υπογεγραμμένα ηλεκτρονικά έγγραφα.

Έγκριση από την ΕΕΤΤ για υπηρεσίες VDSL από τον ΟΤΕ

Μεταξύ άλλων, επιβλήθηκε στον ΟΤΕ η υποχρέωση ταυτόχρονης παροχής αντίστοιχων προϊόντων χονδρικής προς τους εναλλακτικούς παρόχους, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα όλων των παικτών της αγοράς να προσφέρουν ισότιμα αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές. Μετά το πέρας του εξαμήνου, η Ρυθμιστική Αρχή θα επανεκτιμήσει, βάσει πραγματικών στοιχείων, τις επιπτώσεις της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τους τεχνικούς και τιμολογιακούς όρους διάθεσης των σχετικών υπηρεσιών. Η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ σηματοδοτεί μία εξέλιξη – σταθμό για τη συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας σε υποδομές και δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς, σύμφωνα και με τους στόχους του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020. Τα προηγμένα ευρυζωνικά δίκτυα προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης έως 50Mbps.

Αλλάζει το μοντέλο της Nokia στην Ελλάδα;

Υπενθυμίζεται ότι η Nokia έχει αποφασίσει την αλλαγή πλεύσης σε ό,τι αφορά την αυτόνομη παρουσία της σε διάφορες χώρες, κεντροποιώντας τις λειτουργίες της σε συγκεκριμένες μόνο χώρες, και με συνεργαζόμενη με διανομείς ακόμα και σε χώρες που είχε ήδη αυτόνομη παρουσία.