Κι άλλη εξαγορά από την ΙΒΜ στον τομέα του software

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν. Η Butterfly θα ενσωματωθεί στο IBM Software Group. Η εταιρεία προσφέρει storage planning software και εργαλεία storage migration, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν σε χώρο αποθήκευσης, λειτουργικούς χρόνους, προϋπολογισμό Πληροφορικής και κατανάλωση ενέργειας. Η ΙΒΜ θα χρησιμοποιήσει την Butterfly ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να εντοπίσουν νέους τρόπους να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία από το λογισμικό storage και τις λύσεις hardware.

Η Αpivita επέλεξε την TARGIT

Μετά από αρκετό καιρό χρήσης του TARGIT BI Suite, ο Βασίλης Καρποδίνης, IS Director στην Apivita αναφέρει: «Επιλέξαμε την Business Intelligence-λύση της TARGIT γιατί αποτελεί ένα σύγχρονο προϊόν που καλύπτει περισσότερο από 100% τις ανάγκες μας και βέβαια είναι best value for money». Πριν την εφαρμογή του TARGIT BI Suite, η πρόσβαση των τμημάτων σε πολύπλοκα δεδομένα ήταν μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Υπήρχε μόνο ένας τεράστιος αριθμός στατικών αναφορών. Από την εφαρμογή του TARGIT και έπειτα, ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας αναλύσεων και αναφορών που χρησιμοποιεί η Διοίκηση στις συναντήσεις  έχει μειωθεί θεαματικά.

Ματαίωση διαγωνισμού από τον ΕΟΠΥΥ

Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη ματαίωση του διαγωνισμού με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Παραγωγικής Λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ», διότι η προσφερθείσα τιμή 10,42 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά ανθρωποώρα η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό μειωμένο κατά 6,2% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση 11,11 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά ανθρωποώρα, κρίνεται μη συμφέρουσα για τον Οργανισμό σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Αποφάσισε επίσης την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μετά από επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών.

Εμπορική συνεργασία της T&K με το PCShop

Το PcShop κάνει μόνο χονδρική πώληση και είναι οργανωμένο σε πρότυπο self service με άμεση πληρωμή, με σκοπό να δώσει το πλεονέκτημα της άμεσης διαθεσιμότητας προϊόντων σε ασυναγώνιστη τιμή στους επαγγελματίες της πληροφορικής. Με δύο σημεία παρουσίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με 6 μέρες λειτουργίας την εβδομάδα (Δευτέρα – Σάββατο) από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (Σάββατο 10πμ – 6μμ) αλλά και με δυνατότητα αποστολών σε όλη την επικράτεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.pcshop.gr είναι σίγουρο ότι αποτελεί καινοτόμο τρόπο χονδρικής τροφοδοσίας των επιχειρήσεων πληροφορικής με σημαντικό κέρδος του επαγγελματία, αλλά που τελικά αποβαίνει και σε όφελος του τελικού καταναλωτή. «Είμαστε ευτυχείς που μέσω της συνεργασίας μας με το PcShop και ως επίσημοι Distributors θα κατορθώσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες αξιόλογες και ολοκληρωμένες λύσεις για απόλυτη ασφάλεια σε κάθε επαγγελματία  πληροφορικής» ανέφερε ο Παναγιώτης Τσάδαρης, General Manager της Τ&Κ Computer Organizer Ltd.

Η Ericsson εξαγόρασε την ConceptWave

Η εξαγορά της ConceptWave συμπληρώνει και ενδυναμώνει την παρουσία της Ericsson στον τομέα των επιχειρήσεων και των συστημάτων υποστήριξης (OSS/BSS), με ηγετικές λύσεις Order Management και Product Catalogue παγκοσμίως, παρέχοντας λύσεις για ακόμη πιο βελτιωμένη υποστήριξη στους παρόχους δικτύου, με το χειρισμό των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις εξατομικευμένες end-user προσφορές και τις λύσεις διαχείρισης κέρδους.

Με την ενσωμάτωση της Telcordia που εξαγόρασε πρόσφατα, η Ericsson έχει σήμερα το πιο ολοκληρωμένο OSS/BSS χαρτοφυλάκιο, ένα βασικό στοιχείο για τη στρατηγική δικτύου οποιουδήποτε παρόχου. Η Ericsson σήμερα κατέχει ηγετική θέση σε βασικούς τομείς, όπως σε τομείς χρέωσης και τιμολόγησης. Η εταιρία εξυπηρετεί 1,7 δισ. ανθρώπους με τις λύσεις της.

Η Compucon προχωρά σε αναδιάρθρωση της θυγατρικής της στην Ιαπωνία

Ως συνέπεια της ανωτέρω απόφασης, παύει άμεσα η αυτόνομη λειτουργία της Cosmos, η οποία βάσει της ιαπωνικής νομοθεσίας θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση, με συνακόλουθη σημαντική εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων του εκεί ομίλου. «Επειδή η ιαπωνική αγορά διαμορφώνει ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών του ομίλου, η εταιρεία θα προχωρήσει και σε επόμενα βήματα αναδιάρθρωσης των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στην συγκεκριμένη αγορά, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η θέση της μεταξύ των ανταγωνιστών της», αναφέρει η Compucon σε ανακοίνωσή της.

Συντονιστής για την ανάπτυξη της καινοτομίας ο Π. Τζωρτζάκης

Ο Π. Τζωρτζάκης έχει μακρά εμπειρία ως ανώτατο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Μετείχε στην ομάδα στελεχών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης  που έφεραν το Διαδίκτυο στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 και ηγήθηκε της προσπάθειας αυτής. Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου  Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Ο Π. Τζωρτζάκης θα εργασθεί για τη δημιουργία των δομών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη του θεσμού της νέας εταιρικής μορφής ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία), του venture capital, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, κ.α.

Έργο της Nigico στο ΕΜΠ

Η Nigico υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια και αντικατάσταση των συσσωρευτών στα UPS των κτιρίων του ιδρύματος». Το έργο είναι αξίας 51.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.