Παραγγελία πίτσας διαδραστικά από την hellas online

Με τρία βήματα στην εφαρμογή hol my tv παραγγέλνουν από τον κατάλογο της Domino’s Pizza, την επιλογή τους και η παραγγελία έρχεται στο σπίτι. Μέσα από τη συνεργασία με τη Domino’s Pizza οι συνδρομητές της hellas online που έχουν κάνει έστω και μία χρεώσιμη ενοικίαση μέσα στο μήνα στο hol video club, θα απολαμβάνουν 50% έκπτωση στις παραγγελίες πίτσας  μέσω της εφαρμογής. Η υπηρεσία hol my tv προσφέρει κατ’ οίκον ψυχαγωγία, με 1.000 και πλέον από τις πιο γνωστές ταινίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και περισσότερες από 3.000 ώρες περιεχομένου που ανανεώνεται διαρκώς, ενώ είναι η μόνη πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου που προσφέρει διαδραστικές υπηρεσίες.

Οι αποφάσεις των CIOs επηρεάζονται από τη φήμη και την ποιότητα των προϊόντων

Η έρευνα υλοποιήθηκε από την Penn Schoen Berland (PSB) και στόχος ήταν να εξετάσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις των Ευρωπαίων CIOs. Η φήμη του προμηθευτή και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων είναι τα κριτήρια που είναι πιθανότερο να επηρεάσουν την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως δήλωσε η πλειοψηφία των CIOs, ενώ η καινοτομία είναι το χαρακτηριστικό που καθιερώνει μια εταιρεία μεταξύ των ηγετών στην αγορά της τεχνολογίας και καθορίζει τη φήμη της.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των CIOs, με περίπου το 51% να δηλώνει ότι τις εμπιστεύεται πολύ, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πώς το 34% δηλώνει ότι οι εταιρικές ιστοσελίδες παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων αγοράς εξοπλισμού. Στο ίδιο πλαίσιο, το 39% σημειώνει ότι επηρεάζεται από τον κλαδικό τύπο.

Ακόμη, η έρευνα προσπάθησε να αναλύσει τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Το 60% των συμμετεχόντων στάθηκε στην ποιότητα των προϊόντων, ενώ το 57% αναφέρθηκε στο brand name ή τη φήμη ενός προμηθευτή τεχνολογικού εξοπλισμού ως βασικό παράγοντα. Ακόμη, το 56% δήλωσε ότι η σχέση απόδοσης-τιμής επηρεάζει τις αποφάσεις του.

Παρά την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, η εμπιστοσύνη προς τα social media αυξάνεται, με περίπου το 70% των συμμετεχόντων να τα θεωρεί πολύ ή αρκετά πολύτιμα, με το YouTube να χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό κοινωνικό δίκτυο για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά την καινοτομία, σύμφωνα με την έρευνα, το 75% αισθάνεται ότι η καινοτομία αποτελεί βασικό ζητούμενο για την επιχειρηματική στρατηγική, ενώ το 67% θεωρεί ότι το τμήμα πληροφορικής είναι η πρωταρχική πηγή καινοτομίας για τις εταιρείες. Πάνω από το 66% πιστεύει ότι το τμήμα πληροφορικής παίζει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας.

Ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε έκθεση στο Τόκιο

H ελληνική αποστολή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Σynergies, Connecting Changermakers» υπό την επίβλεψη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ) και με την ενεργή υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Εκπρόσωποι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, επενδυτές και εν δυνάμει στρατηγικοί συνεργάτες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα των προϊόντων των εταιρειών της StartTech Ventures.

Στη διάρκεια ειδικού event η Epignosis παρουσίασε τις εξελίξεις σχετικά με το eFront, την ολοκληρωμένη και ευέλικτη πλατφόρμα eLearning. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για τα παιχνίδια της AbZorba Games, ίσως της πλέον αναπτυσσόμενης πλατφόρμας mobile social gaming αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα των ψυχομετρικών τεστ της εταιρείας Psycholate, ενώ παρουσιάστηκαν προϊόντα cloud computing και unified communications όπως το Solo Telco Gateway.

H Vodafone επενδύει στη συνεχή εξέλιξη του δικτύου της

Η επένδυση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω επέκταση της γεωγραφικής κάλυψης, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας σήματος σε εσωτερικούς χώρους. Η επένδυση αυτή αφορά, σε αρχικό στάδιο, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά  και τη Δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Η αξιοποίηση του φάσματος των 900MHz, έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 168,5 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποίησε η Vodafone, για την ανανέωση και επέκταση του φάσματος, ώστε να παρέχει στους συνδρομητές τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες γρήγορης και αξιόπιστης επικοινωνίας.  Παράλληλα, η Vodafone αναπτύσσει δίκτυο 4ης γενιάς, ώστε να προσφέρει πρώτη στην Ελλάδα νέες καινοτόμες υπηρεσίες 4G, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κάνουν χρήση υπηρεσιών δεδομένων με πραγματικές ταχύτητες πολλαπλάσιες των σημερινών, και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.

Νέα desktop και mobile workstations από την HP

Η νέα σειρά workstation Z220 διαθέτει τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς Intel Core and Intel Xeon, τα πιο σύγχρονα ενσωματωμένα γραφικά της Intel, τα επαγγελματικά γραφικά NVIDIA και AMD καθώς και τέσσερις ενσωματωμένες θύρες USB 3.0 υψηλής ταχύτητας. Η σειρά EliteBook w συνδυάζει χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και γραφικά με επαγγελματικού επιπέδου σχεδίαση, ενώ διαθέτει  είτε τετραπύρηνο επεξεργαστή  επόμενη γενιάς Intel Core i7 είτε διπύρηνο i5 και έως 32GB μνήμη.

Προμήθεια της Telmaco στο Cedefop

Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ήχου, βίντεο και φωτισμού στις αίθουσες διασκέψεων και σε άλλες αίθουσες συνεδριάσεων του Cedefop. Η σύμβαση θα καλύψει επίσης την απαραίτητη προληπτική και διορθωτική συντήρηση και την παροχή τεχνικής βοήθειας κατόπιν αιτήματος για όλα τα εγκατεστημένα συστήματα και τους εξοπλισμούς. Η τελική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 316.882 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Oracle OpenWorld 2012

Έμφαση στο Infrastructure as a Service…
Στην καθιερωμένη εναρκτήρια ομιλία του, ο CEO της Oracle Corporation, Larry Ellison, αναφέρθηκε σε τέσσερις νέες cloud υπηρεσίες. «Οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τις λύσεις SaaS και PaaS που τους προσφέρουμε ενώ πρέπει να «τρέχουν» και κάποιες custom εφαρμογές. Ο μόνος τρόπος να υποστηρίξουμε τις ανάγκες τους είναι να τους προσφέρουμε υπηρεσίες Infrastructure as a Service» δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας τη λύση Cloud Iaas της Oracle, η οποία ενσωματώνεται στα συστήματα:

Oracle Exadata, Oracle Exalogic, και Oracle SuperCluster ενώ θα «τρέχει» σε δίκτυα Infiniband. Ο Ellison δεν παράλειψε να τονίσει ότι με το Oracle Cloud, ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός προσθέτει μια νέα σειρά λύσεων, διευκρινίζοντας ότι το Amazon.com και όχι η IBM είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της συγκεκριμένης λύσης. «Με αυτή τη λύση, τα tiers της Oracle ανέρχονται σε τρία, όταν το Amazon έχει μόνο ένα και το Salesforce.com δύο».

…και το Private Cloud
Η δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση ήταν το Oracle Private Cloud, μια επέκταση του Oracle Cloud πίσω από το firewall των πελατών. Το Oracle Private Cloud θα τρέχει σε όλα τα λογισμικά της Oracle μαζί με τις εφαρμογές των πελατών. Όπως διευκρίνισε ο CEO της εταιρείας η συγκεκριμένη λύση αποτελεί την προέκταση του Oracle Could και οι πελάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους ανάμεσα και στις δύο cloud πλατφόρμες, χρησιμοποιώντας το Oracle Cloud για ανάπτυξη και έλεγχο των εφαρμογών, ενώ θα μπορούν να τις τρέχουν πάνω στο Private Cloud.

Η νέα γενιά βάσεων δεδομένων
Η τρίτη ανακοίνωση αφορούσε στην Oracle Database 12c, την πρώτη multi-tenant database, η οποίο, σημειωτέον, αναπτυσσόταν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ότι συνδυάζει ιδανικά την ασφάλεια με την επάρκεια. «Τα δεδομένα κάθε πελάτη είναι ασφαλή σε μια ξεχωριστή, ιδιωτική βάση δεδομένων» εξήγησε ο Lary Ellison τονίζοντας ότι όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της database όπως το auditing και το reporting λειτουργούν ενσωματωμένα, γεγονός που δεν αποτελεί τη νόρμα για τις multi-tenant databases.

Αναφορικά με τη θεμελίωση του hardware, ο CEO της Oracle ανακοίνωσε τη λύση Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine – τη νέα γενιά συστημάτων Oracle Exadata Database Machines, που είναι ιδανικά για εφαρμογές OLTP (ηλεκτρονικής επεξεργασίας συναλλαγών) υψηλών προδιαγραφών, μεγάλες αποθήκες δεδομένων και βάσεις δεδομένων σε περιβάλλον Cloud. Οι λύσεις Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine και Oracle Exadata X3-8 Database In-Memory Machine μπορούν να αποθηκεύουν έως και εκατοντάδες Terabyte συμπιεσμένων δεδομένων των χρηστών σε μνήμη Flash και RAM, ουσιαστικά εξαλείφοντας την ανάγκη για συχνή ανάγνωση και εγγραφή από/σε αργές μονάδες δίσκου και την επακόλουθη επιβάρυνση των επιδόσεων.

Για να τονίσει πόσο ισχυρό είναι το Exadata X3, αλλά και το γεγονός ότι είναι προσιτό οικονομικά, o L. Ellison εξήγησε ότι θα χρειάζονταν 100 racks disk drives για να υποστηρίξουν την ίδια ποσότητα εισερχομένων και εξερχομένων όπως ένα rack του Exadata X3. «Το Exadata X3 είναι ο πιο γρήγορος υπολογιστής στον κόσμο και η τιμή του ξεκινάει κάτω από τα $200.000» κατέληξε.