Η πλειοψηφία των ελλήνων CEO τάσσεται υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο

Θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα θα έχει τόσο η αύξηση των ωρών εργασίας (όπως δηλώνει με βεβαιότητα ένας στους τρεις CEOs και με πιο συγκρατημένη αλλά θετική άποψη ένας στους πέντε), όσο και η μείωση της αποζημίωσης απόλυσης στους 2 μισθούς (με βεβαιότητα σύμφωνα με τους τέσσερις στους δέκα CEOs και με λιγότερο ισχυρή αλλά θετική άποψη ένας στους πέντε). Αντίθετα, έξι στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη δεν θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το τρίτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στις 103 μονάδες συνεχίζοντας για τέταρτο τρίμηνο την ανοδική του πορεία. Η 3μηνιαία έρευνα διεξάγεται σε ένα δείγμα 2.340 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 24/09/2012 έως 03/10/2012.

Χαιρετισμός Μ. Βολουδάκη στην ημερίδα Task Force Greece

Στα πλαίσια της συνεργασίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με την Task Force,  καθώς και ειδικότερα με τη Γαλλία που έχει αναλάβει το συντονισμό της τεχνικής βοήθειας ως προς τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, η Task Force for Greece συνεργάζεται με εκπροσώπους κρατών μελών της ΕΕ που έχουν να επιδείξουν επιτυχημένα παραδείγματα πολιτικών, μεταφέροντας συμβουλευτικά την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων.

Επίσης, τόνισε πως η αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης πρέπει να οδηγεί σε πρακτικά αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, προς την κατεύθυνση της συγκροτήσεως αποτελεσματικού κράτους, το οποίο θα λειτουργεί με την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατική επιβάρυνση, εντός των ορίων  των δημοσιονομικών στόχων. Κλείνοντας, σημείωσε πως το έργο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρίσκεται μπροστά είναι αναμφίβολα δύσκολο, αλλά οι στόχοι είναι φιλόδοξοι και εφικτοί και η επίτευξή τους αποτελεί απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία θα κρίνει τελικά όλους μας.

Ξεκινάει η εβδομάδα επιχειρηματικότητας

Μια μεγάλη ευκαιρία για τις start-up επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους. Η εβδομάδα ξεκινά ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες του κόσμου με ημερίδες, σεμινάρια, ανταλλαγές ιδεών. Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο διεθνή διαγωνισμό και οι συμμετέχοντες διεκδικούν επένδυση μέχρι 1.000.000 ευρώ. Οι ηγέτες της ελληνικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τους γκουρού της επιχειρηματικής καινοτομίας, θα εκλέξουν τους 12 καλύτερους. Οι δυο θα πάνε στο διεθνές ραντεβού στο Ρότερνταμ 14 Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι δέκα θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο και θα αναδειχθεί ένας μεγάλος νικητής. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 19 Οκτωβρίου στο gr.unleashingideas.org

Απάντηση της Huawei στα «πυρά» του αμερικανικού Κογκρέσου

Η εταιρεία, όπως δηλώνει, υιοθέτησε μία πλήρως διαφανή προσέγγιση παρέχοντας τις πληροφορίες που ζητήθηκαν, με την ελπίδα η επιτροπή να «διαλύσει» τις όποιες εσφαλμένες εκτιμήσεις υπήρχαν σχετικά με την εταιρεία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Huawei, η επιτροπή φαίνεται πως είχε κρίνει την έκβαση της έρευνας πριν καν ξεκινήσει. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δήλωση του προέδρου της επιτροπής, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα παραμείνει επιφυλακτικός σχετικά με την είσοδο της Huawei στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα, μέχρι τα κίνητρά της να προσδιοριστούν πλήρως. Επίσης, στην απάντησή της η Huawei τονίζει πως τα αποτελέσματα της έρευνας περιέχουν «φήμες» και «θεωρίες» που στηρίζονται σε ψευδής κατηγορίες, λέγοντας μάλιστα πως η επιτροπή προσπαθεί να εμποδίσει τις ανταγωνιστικές εταιρείες να εισέλθουν στην αμερικανική αγορά και κυρίως τις κινεζικές.

Η χρήση μη αυθεντικών αναλώσιμων επηρεάζει την ποιότητα και την αξιοπιστία της εκτύπωσης

Σύμφωνα με την Photizo, το 44% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα με την ποιότητα των εκτυπώσεων όταν χρησιμοποίησε μη αυθεντικά HP μονόχρωμα αναλώσιμα ενώ το 53% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη χρήση μη αυθεντικών έγχρωμων HP αναλώσιμων. Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων που χρησιμοποίησε μη αυθεντικά προϊόντα αντιμετώπισε προβλήματα ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων. Το 65% των ερωτηθέντων που αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη απευθύνθηκε σε κάποιο γραφείο εξυπηρέτησης για να μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα, ενώ το 17% όσων χρησιμοποίησαν μη αυθεντικά HP δοχεία γραφίτη χρειάστηκε να διακόψουν τη λειτουργία του εκτυπωτή έως και 24 ώρες.

Συμβουλευτικό έργο της Διαδικασία Α.Ε. στη ΔΕΣΦΑ

Το αντικείμενο των υπηρεσιών είναι η Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης Εμπορικής Εκμετάλλευσης ΕΣΦΑ ως ακολούθως: Εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου (εθνικού και κοινοτικού) σε ό, τι αφορά στην πρόσβαση Χρηστών στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, Διαχείριση συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και χρήσης Εγκατάστασης ΥΦΑ, Διαχείριση συμβάσεων παροχής αερίου εξισορρόπησης και αερίου λειτουργίας (απωλειών και ιδιοκαταναλώσεων), Διαχείριση συμβάσεων παροχής μη ρυθμιζόμενων υπηρεσιών, Τεχνική υποστήριξη, λειτουργική διαχείριση & συντήρηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πληροφόρησης και Συναλλαγών, Διαχείριση και επίβλεψη μείζονων έργων συντήρησης και αναβάθμισης υποσυστημάτων των εγκαταστάσεων του ΕΣΦΑ, Οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση Αποθηκών, Μέριμνα και διαχείριση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και των δευτερογενών σχετικών υπηρεσιών κίνησης, Μελέτη, έλεγχος & εποπτεία γεωλογικών και γεωτεχνικών εφαρμογών κατά μήκος της διέλευσης των αγωγών του ΕΣΜΦΑ, Επιθεώρηση, Περιβάλλον και Ασφάλεια, Έλεγχος /Διασφάλιση Ποιότητας. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται καθημερινά καθ’ όλες τις ημέρες και ώρες, κατά τη διάρκεια των τριών ετών της Σύμβασης. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 2.553 000 ευρώ.

Έργο της ένωσης SingularLogic-Knowledge Broadband Services στο Επιμελητήριο Ηλείας

Το έργο αναφέρεται στην προμήθεια, εγκατάσταση, και θέση σε λειτουργία εφαρμογών λογισμικού και εξοπλισμού, στην παραμετροποίηση του συστήματος και στην ολοκλήρωση του με τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του Επιμελητηρίου, στην υποστήριξη της πιλοτικής του λειτουργίας και στη συλλογή στοιχείων επιχειρήσεων για δεδομένο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω σταδίων, στην εκπαίδευση των χρηστών στην διαχείριση και χρήση του εξοπλισμού και των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν, στην παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη της μετάβασης του Επιμελητηρίου στο νέο, προτεινόμενο μοντέλο επιχειρησιακής λειτουργίας. Το έργο είναι αξίας 190.000 ευρώ και στο διαγωνισμό που προηγήθηκε είχαν καταθέσει προσφορές πέντε εταιρείες συνολικά.